atölye şeflik ders süresi

Kodla Büyü

nillgunn

Üye
merhaba hocalarım, bir konuda bilginize ihtiyacım var ilk defa meslek lisesinde çalışıyorum ve atölye şefliğim var fakat atölye şefliğinin 60 dk üzerinden hesaplandığı söylendi. ama ben bununla ilgili bir yönetmelik maddesi bulamadım şeflik saati hesaplanırken kaç dk üzerinden hesaplanıyor yardımcı olursanız sevinirim. iyi çalışmalar

Bizde de benzer bir kural var 10 ders saati aliyorsanız 10 ders saati okulda bulunacajsınız dedi idare 60 dk den hesaplanmadı

ders planınıza işleniyor bu görevler. yani ders saati olarak yazacaklar. Aşağıdaki yönetmeliğe göre ders planınıza işleyecekler bunu normal dersleriniz gibi. mesleki okullarda bir ders saati 40 dk'dır. (60 dk olan öğrencilerin gitti stajlar için verile koordinatörlük görevinde geçerli.)

http://mevzuat.meb.gov.tr/html/derssaat ... aat_0.html

Ek ders görevi

MADDE 6-

(4) Birinci fıkranın (c) bendinde belirtilen atölye ve laboratuvar öğretmenlerinden kendilerine bölüm, atölye ve laboratuvar şefliği görevi verilenlerin, görev yaptıkları eğitim kurumunun bölüm, atölye ve laboratuvarlarındaki çalışmaların planlanması, tezgah, makine, araç ve gerecin sağlanması, bakımı, onarımı ve öğretime hazır halde bulundurulması amacıyla yaptıkları çalışmaların bölüm şefleri için haftada 10, atölye ve laboratuvar şefleri için ise haftada 6 saati ek ders görevi sayılır. Bu dersler ders dağıtım çizelgesinde “Planlama ve Bakım-Onarım Görevi” adıyla gösterilir ve haftada azamî okutabilecekleri ek ders saatleri içinde verilir.

Geri