Atölye/Dal şeflik saatleri hakkında

Kodla Büyü

fatmazehra

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Mesajlar
333
Geçen seneden bu yana meslek lisesinde atölye/dal şefi olarak görevliyim. Haftalık 6 saat bakım onarım vs. görevleri için ders programımda yerleştirmem gerekiyor. Bu seneye kadar bu 6 saati kendimiz yerleştiriyorduk, ki ders programımız genelde bol boşluklu yapıldığı için aralardaki boşluklara yerleştiriyor idik. Bu sene yeni bayan müdiremiz, şeflik saatlerimizi aralara ya da nöbet günü var olan boş saatlerimize yerleştiremeyceğimizden dem vurarak idare tarafından, genelde boş olan öğleden sonralarımıza yerleştirileceğini söyledi. Bu konuda resmi bir dayanak var mı bildiğiniz?
 
Hocam eğer öğleden sonra sizin dersiniz yok ama o saatlerde okulda ders varsa olabilir. Mesela bizim okulda dersler günlük 8 saat olarak genelde ve öğleden sonra 6,7 ve 8. saatlere şeflik koordinatörlük yazılıyor. Bu şekilde ders aralarına değilde ders bitimine yazın derse idare yapacak bir şey yoktur diye düşünüyorum ama mesai bitiminden sonraya yaz derse onu yapamaz sanmam. Aslında bu tür düzenlemeler karşılıklı iyi niyetlere dayalıdır diye düşünüyorum. Eski okulumda ise 10 saatlik alan şefliğini bir güne yazıp o güne de nöbet yazıyorlardı böylece şefler hem görevini hemde nöbetini yapıyordu. Benim atelye şefliğim vardı 3 saat bir güne 3 saat bir güne olmak üzere yerleştirmiştik.
 
Haftalık ders prorgramında insiyatif idarededir hocam. Ama tabi ki bazı şeyler karşılıklı anlayış gerektirir. İdare size anlayış göstermiyorsa işleri düşünce siz de onlara göstermezsiniz.
 
Geri
Üst