Atama İsteme olayı

Kodla Büyü

g.cetin.66

Süper Üye
Süper Üye
Arkadaşlar tek tek tarihleri yazıyorum
24 eylül 2009 - 14 haziran 2010 sözleşmeli
15 haziran 2010-30 Haziran 2012 ye kadar kadrolu aynı okuldayım
1 ağustos 2012-1 ağustos 2013 asker öğretmenim gene aynı okuldayım
şimdi soruyorum asker öğretmenlikte il dışı hakkıma sayılırmı yani aynı yerde otomatikman 3 yıl doldurmuş oluyorum sözleşmeli hariç tabikide sözleşmeyi sayarsan 4 oluyorr il dışı isteğe bağlıda tercih etmemde bi sıkıntı var mı.Yoksa bil fiil mi istenecek yıl şartı

2.sorum ise şu şimdi benim atamam oldu diyelim göreve başlayana kadar eş durumunuda yaparlarsa benim görev yerime başlamadığım için hanımım benım atama kararnameme göre eş durumu tayininde tercih yapabilrmi daha önce başına böyle birşey gelen var mı
kararnamaeni ibraz edersin sıkıntı çıkmaz denildi fakat size sorarak başına gelmiş biri varsa emin olmak istiyorum

hocam asker öğretmenlik süreden sayılmıyor. eşiniz siz asker öğretmenken görevli olduğunuz okula tayin isteyebilir.

MADDE 14 –4
Yurt dışında geçirilen süreler ile askerlik dâhil aylıksız izinli olarak geçirilen süreler, atamaya esas hizmet süresinin hesabında dikkate alınmaz. Ancak, askerliğini Bakanlığa bağlı eğitim kurumlarında öğretmen olarak yerine getirenlerin, resmî görevle yurt dışına gönderilenlerin ve eğitim, öğretim ve bilim hizmetleri kolunda faaliyet gösteren sendikalarda görev alanlardan 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikası Kanunu kapsamında aylıksız izinli sayılanların bu süreleri atamaya esas hizmet süresinin hesabında dikkate alınır.

MADDE 31 – (1) Zorunlu çalışma yükümlülüğüne tabi öğretmenlerin, zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen hizmet alanlarındaki eğitim kurumlarında fiilen öğretmen olarak geçirdikleri süreler zorunlu çalışma süresinden sayılır.

Hocam ben bizzat gidip il milli eğitim müdürlüğüne sordum asker öğretmenliğini zorunlu hizmet bölgesinde yapmışssan hizmet süresinden sayılıyor dediler.. yani tercih yapabilirsin zaten yönetmelikte de bu böyle yazıyor..

MADDE 14 –4
Yurt dışında geçirilen süreler ile askerlik dâhil aylıksız izinli olarak geçirilen süreler, atamaya esas hizmet süresinin hesabında dikkate alınmaz. Ancak, askerliğini Bakanlığa bağlı eğitim kurumlarında öğretmen olarak yerine getirenlerin, resmî görevle yurt dışına gönderilenlerin ve eğitim, öğretim ve bilim hizmetleri kolunda faaliyet gösteren sendikalarda görev alanlardan 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikası Kanunu kapsamında aylıksız izinli sayılanların bu süreleri atamaya esas hizmet süresinin hesabında dikkate alınır.

MADDE 31 – (1) Zorunlu çalışma yükümlülüğüne tabi öğretmenlerin, zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen hizmet alanlarındaki eğitim kurumlarında fiilen öğretmen olarak geçirdikleri süreler zorunlu çalışma süresinden sayılır.

Sözleşmeli de kesin sayılıyor mu? Eşimin durumu şöyle ;
sözleşmeli + kadro çalıştığı süre tam 3 yıl oluyor aynı il içinde, il dışı tayin için yeterli oluyor mu?

aynı ilde görev yapmışsınız asker öğretmenlik görevden sayılıyor hocam..

2.sorunuz çok emin olmamakla birlikte büyük ihtimal kararnameyle ister ancak göreve bir an önce başlarsınız bu yüzden sorun çıkacağını düşünmüyorum...

Demise' Alıntı:
Sözleşmeli de kesin sayılıyor mu? Eşimin durumu şöyle ;
sözleşmeli + kadro çalıştığı süre tam 3 yıl oluyor aynı il içinde, il dışı tayin için yeterli oluyor mu?

hocam sözleşmeli çalısan arkadaşlar aynı il sınrları içerisinde geçtilerse tercih hakları var ki geçen sene de vardı , bizim arkadaşımız ığdara gitti ona hak verilmedi ama aynı dönemde aynı ilde kadroya geçen diğer arkadaşımıza hak verildi

hocam ben de aynı sizin durumunuzdayım rahat olun asker öğretmenlik aynı ilde olduğu için sayılıyor, ve il dışı hakkınız var bu sene rahat olun

Geri