kardeşim inşallah atanırsın hakkında hayırlısı olsun. ben de 2010da atandım ve seninle aynı durumdaydım. kontenjan içinde ama sonlardaydım. bu konuda bazı tavsiyelerimi ve deneyimlerimi paylaşayım:
1- Öncelik sonralık durumu gibi birşey yok tef için. her tür okula atanabilirsin fakat ben tercihlerimin tamamını meslek lisesi olarak yaptım. ilköğretim gelirse 26dan gelsin demiştim. bir tef mezunu için en mantıklı yolun bu yol olduğunu da her fırsatta vurgularım çünkü ortaokulları böteliler de tercih edebildiği için önüne 3 kişi geçecekse 10 kişi geçmiş oluyor.. neyse ki bu şekilde 11. tercihime küçük bir ilçenin çplsine (endüstri meslek programına) atandım :roll:
2- *** Bu madde önemli *** atandığım bu çpl, tercihlerim arasında zorunlu hizmete dahil olmayan tek okuldu ve iyi ki yazmışım diyorum çünkü zorunlu hizmet olarak tercih ettiğim diğer 24 okulun hiçbirine yerleşemiyormuşum sonradan bunu gördüm
yani belirtmek isterim ki kontenjan içerisinde ama sonlarda isen zorunlu hizmet
olmayan ve olmakla arasında gidip gelen ücra yerlerdeki veya küçük ilçelerdeki okullara yönelmekte fayda var. çünkü hem küçük yer olup hem zorunlu hizmet olmadığı için fazla tercih edilmiyorlar. bu yüzden özellikle memleketin civarındaki bu tür okulları araştır ve mutlaka tercihlerine yaz !!
3- Kendini mümkün olduğunca 26ya bırakmamaya çalış. Zorunlu hizmet yerine atanacam, bir an önce aradan çıksın diye çok zorlama. Sadece herhangi bir yere atanmaya bak, sonrasında zaten 3 yıl kimse sana dokunamaz. Sen de bu 3 yıl içerisinde (adaylığın kalktıktan sonra), ister kafan atarsa tayin isteyip civardaki zorunlu hizmet dahili bir okula gidersin, istersen de 3 yılın dolmasını beklersin.. sana kalmış..
şimdilik aklıma gelenler bunlar.. kolay gelsin :wink: