Atama ve Yer Değiştirme Takvimi Açıklandı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan merkur
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

merkur

Aktif Üye
1%284%29.png

Kaynak: http://www.mebpersonel.com/yer-degistir ... 35900.html

şimdiden herkes için hayırlısı

acaba atamada son tarih ne alacaklar bu defa hiç belli değil. eylülde geldim ben bizim okula 3 yılım dolmuyor.birkaç ay ile bir sene daha bu okulda mı kalacagım şimdi

ct442002' Alıntı:
hem il içi hem de il dışı isteyebiliyormuyuz aynı dönemde ?
Zannetmiyorum hocam. Bu mantıken ve vicdanen de mümkün olmaz diye düşünüyorum. Diyelim İl içi il dışından önce yapılıyo. Bu durumda sen il içinden biryer seçeceksin ve atanacaksın. O kadroyu doldurmuş olacaksın. Sonra il dışı tercih yapacak ve gideceksin o kadro boş kalacak. Boş kalmaz bi şekilde özür grubundan görevlendirmelerden biri gelir gelmesine de il içi tercihlerinde atanamayan birinin hakkını gasp etmiş olursun. Ben bu şekilde düşünüyorum ve muhakkak bunu bi yönetmeliğe bağlamışlardır bu tür sonuçlar doğmaması için. Yani ya il içi ya il dışı tercihte bulunabilirsin.

pisagorean' Alıntı:
ct442002' Alıntı:
Zannetmiyorum hocam. Bu mantıken ve vicdanen de mümkün olmaz diye düşünüyorum. Diyelim İl içi il dışından önce yapılıyo. Bu durumda sen il içinden biryer seçeceksin ve atanacaksın. O kadroyu doldurmuş olacaksın. Sonra il dışı tercih yapacak ve gideceksin o kadro boş kalacak. Boş kalmaz bi şekilde özür grubundan görevlendirmelerden biri gelir gelmesine de il içi tercihlerinde atanamayan birinin hakkını gasp etmiş olursun. Ben bu şekilde düşünüyorum ve muhakkak bunu bi yönetmeliğe bağlamışlardır bu tür sonuçlar doğmaması için. Yani ya il içi ya il dışı tercihte bulunabilirsin.

burda yine mağdur biz olduk. ben izmir e tayin isticektim. çıkmazsa istanbul içinde isticektim. niye önce il dışını yapmıyolar madem allah allah gerçi öğretmene hangisi faydalıysa bizde tam tersi oluyo. alıştık artık

merkur' Alıntı:
pisagorean' Alıntı:
ct442002' Alıntı:

burda yine mağdur biz olduk. ben izmir e tayin isticektim. çıkmazsa istanbul içinde isticektim. niye önce il dışını yapmıyolar madem allah allah gerçi öğretmene hangisi faydalıysa bizde tam tersi oluyo. alıştık artık
Ben de önce il dışından yanayım aslında. Önce il dışı tercih yaparsın olmazsa il içinde uygun bi yere atama yapılır. Yani gerçekten de bi mantıksızlık var. Fakat şunu düşünmüş olabilirler. İl dışını kafaya koymuş bi personelin il içiyle ne işi olabilir ki. Yani il dışı tercih yapmaya karar vermiş bi personel il içinden tercih yapmayacak demektir.

İl içi tayinlerin öncelikli olması il içinde yerlerin kesin ve net bi şekilde belli olması anlamına gelir bu durumda il dışı tayinlerine il içinden boş kalan yerler gösterilir. İl içinde çalışan ve il içinde çalışmaya devam etmek isteyenlere öncelik tanınmış oluyor. Bu da mantıklı bi uygulama aslında.

İl içi tayinlerin öncelikli olması il içinde yerlerin kesin ve net bi şekilde belli olması anlamına gelir bu durumda il dışı tayinlerine il içinden boş kalan yerler gösterilir. İl içinde çalışan ve il içinde çalışmaya devam etmek isteyenlere öncelik tanınmış oluyor. Bu da mantıklı bi uygulama aslında.

Bu yıl okul açılırsa bende ildışı isticem ama şöyle bir durum var eşim il dışı tayin olmama ihtimaline karşı il içi istemeyi düşünüyor. bu durumda onun il içi olursa benimde il dışım olursa eş durumundan ağustosta tekrar tayin isteyebilir mi??

pisagorean' Alıntı:
ct442002' Alıntı:

daha orta da bi şey yok, merak ettiğim için sordum zaten!

ct442002' Alıntı:
pisagorean' Alıntı:
ct442002' Alıntı:

daha orta da bi şey yok, merak ettiğim için sordum zaten!
Yok hocam ben de görüşümü söyledim zaten. Ünlem koymuşsun cümlenin sonuna anladığım kadarıyla kızmışsın. Ben sizi hak gaspetmekle suçlamadım. Mantıken il içi tercih yapan ve atanan birinin daha sonra il dışı tercih edip il içinde bi kadroyu işgal edip sonra da il dışından başka bir yere gitmesinin doğuracağı durumdan bahsettim. Büyük ihtimalle de zaten böyledir. Yani il içi tercih yapan ve atanan birine il dışı hakkı verilmez diye düşünüyorum.

insanların kendilerine göre planları var hayatlarında ama bakanlığımız sağolsun hiç bunları düşünmüyor ne zaman paşa gönülleri isterse o zaman yapıyorlar atamaları adına çalışma takvimi dedikleri şeye de istedikleri gibi yön veriyorlar heralde bakanlıklar arasında bir yönetim bakımından sıralama yapsalar birinci oluruz(sondan) inşallah bu sene bizi utandırırlar da şu takvime uyarlar.

suan resmi bir sey yok anladığım kadarı ile .....becayiş işi habere güveni biraz azaltı benim açımdan ama tarihler kötü değil sarkma olmazsa tabi ......geçen sen agustosa sarktını düşünürsek haziran gayet iyi...

Geri