Atanan öğretmenlere FATİH Projesi eğitimi

Kodla Büyü

aksoy52

Site Gezgini
Mesajlar
32
Mustafa İLKHAN hocamı büyük başarılarından dolayı kutluyorum...

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yeni ataması yapılan öğretmenlere uyum eğitimi verecek. Aday öğretmenlere ilk yardım, afet ve deprem bilincinin yanı sıra FATİH Projesi de anlatılacak.

Bakanlık bugün yapılan atamalarla mesleğe ilk defa adım atacak öğretmenler için uyum eğitimi hazırladı. Öğretmen adaylarından çoğunun, alışık olmadıkları coğrafi, kültürel ve sosyo ekonomik şartlarla karşı karşıya kalmalarının, eğitim ve öğretimi doğrudan etkileyeceğini göz önünde bulunduran Bakanlık, eğitimle aday öğretmenlerin mesleklerine daha bilinçli ve umutlu başlamalarını amaçlıyor.

Bu kapsamda aday öğretmenler, il merkezleriyle uygun ilçe merkezlerinde 11-17 Şubat tarihlerinde uyum eğitimine tabi tutulacak. Öğretmenler yüz yüze ve uzaktan eğitim yöntemiyle yapılacak eğitimlere katılacak.

Uzaktan eğitim kapsamında, konuların sunumu Milli Eğitim Bakanlığında oluşturulacak bir merkezden yapılacak. Canlı olarak yürütülecek uzaktan eğitim sürecinde katılımcılar MEBBİS yöneticisi aracılığıyla eğitim görevlisine soru da sorabilecek. Yüz yüze eğitim konularıyla ilgili öğretim görevlilerinin tespiti ise il milli eğitim müdürlüklerine bırakıldı. Öğretmen adaylarının kurslara devamının sağlanması için de milli eğitim müdürlüklerince gerekli tedbirler alınacak.

Öğretmenlere neler anlatılacak

Uzaktan eğitimde görev alacak eğitim görevlilerinin yolluk ve yevmiyeleriyle ders ücretleri Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğünce, yüz yüze eğitimde konular için görevlendirilecek eğitim görevlilerinin yolluk, yevmiye ve ders ücretleriyle aday öğretmenlerin yolluk ve yevmiyeleri ise valiliklerce karşılanacak.

Eğitim süreci Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğünce değerlendirilecek. Bu kapsamda geliştirilen anketler, il milli eğitim müdürlüklerine elektronik ortamda eğitim süreci içinde ulaştırılacak. İl milli eğitim müdürlükleri de eğitimin son üç gününde anketlerin aday öğretmenlerce elektronik ortamda doldurulmasını sağlayacak. Bu nedenle eğitim merkezi veya konaklama yerlerinde internet erişimli bilgisayar hizmeti verilecek.

Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü Uyum Eğitimi Programı kapsamında, ilk olarak Genel Müdür Ömer Balıbey tarafından uzaktan eğitim yöntemiyle “öğretmenlik mesleği” konulu ders verilecek. Derste geçmişten günümüze öğretmen yetiştirme sistemi ve mesleki gelişim konularında bilgi aktarılacak. Aday öğretmenler, ilk gün, öğretmenlik mesleğinin toplumdaki yeriyle atandıkları il ya da ilçelerin milli eğitim müdürlüklerinin çalışmaları konusunda da bilgilendirilecek.

MEB bürokratlarından dersler

Aday öğretmenler uyum eğitimlerinin ikinci gününde, il milli eğitim müdürlüklerince belirlenecek eğitimcilerce verilecek çevreye uyum eğitimine katılacak. Burada yeni öğretmenlere atandıkları çevrenin sosyal yapısı, önemli günleri, kültürel özellikleri, yaşanabilecek riskler, coğrafi özellikleriyle çevrenin sosyo ekonomik yapısı anlatılacak.

Talim Terbiye Kurulu Başkanı Emin Karip, uzaktan eğitim yöntemiyle üçüncü gün “öğretim programları” dersi verecek. Derste ilköğretim ve ortaöğretim programlarında yenilenme süreciyle öğretim programlarında yapılandırmacı yaklaşım felsefesi konuları işlenecek. Aday öğretmenler aynı gün “mesleki değerler ve etik” ile “üniversite yaşamından meslek yaşamına geçiş” konularında da eğitilecek.

Uyum eğitimlerinin dördüncü gününde öğretmene yönelik mesleki rehberlik, özel eğitime ihtiyacı olan öğrencileri tanımayla ilk yardım konularında dersler verilecek. Yüz yüze yapılacak ilk yardım derslerinde, ilk yardım bilincinin geliştirilmesi, doğal afet ve benzeri durumlarda alınacak tedbirlerle temel uygulamalar konularında bilgi verilecek.

Aday öğretmenlere, Gazi Üniversitesi öğretim üyesi Bülent Özmen'in vereceği “temel afet ve deprem bilinci” dersinde de afet çeşitleri ve acil durum, doğal kökenli afetler ve Türkiye, afetten korunma, Türkiye'deki deprem üretme potansiyeline sahip faylar, deprem bölgeleriyle konuya ilişkin yararlı önerilerde bulunulacak. Öğretmenler, ayrıca afet psikolojisinde iletişim konularında da bilgi sahibi olacak.

Bilişim teknolojilerinin eğitime etkisi anlatılacak

Bilişim teknolojilerinin eğitim sistemine etkisi konularında da bilgilendirilecek öğretmenlere, FATİH Projesi konusunda da bilgi verilecek.

Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Grup Başkanı Mustafa İlkhan'ın uzaktan vereceği eğitimde öğrenme sürecinde bilişim teknolojilerinin önemi, eğitimde kullanılan bilişim teknolojileri ve FATİH Projesi anlatılacak.

Öğretmen adayları eğitimlerinin son 2 gününü ise il ya da ilçe genelinde çevre gezileriyle il ya da ilçe milli eğitim müdürlükleri, halk eğitim müdürlükleri, rehberlik araştırma merkezleri müdürlükleri ve okul ziyaretleriyle tamamlayacak.

Eğitimin sonunda yapılacak değerlendirmenin ardından aday öğretmenlere sertifikaları verilecek.

http://www.memurlar.net/haber/216843/
 
Bilişim teknolojilerinin eğitime etkisi anlatılacak

gelde gülme ya .... bir öyle bir böyle diyorlar .......
 
Geri
Üst