Atananlar için süreç nasıl işleyecek?

Kodla Büyü
bilogrtmn1' Alıntı:
Arkadaşlar ataması yapılanlar kararnamelerin gelmesini bekleyecekmi ilişik kesmek için?
Sayın Hocam,

Atama sonuçları Valilik tarafından imzalandıktan sonra İl MEM tarafından kararnameler çıkarılacak. Öğretmen arkadaşlar aldıkları kararname ile yeni yerlerinde görevlerine başlayabilirler.

İyi çalışmalar.

Sayın Hocalarım daha ayrıntılı adım adım yazarsanız daha da iyi olur. Şimdi Ramazan günü kimse boş yere gezmesin. Adım adım anlatabilirseniz lütfen :)

arkadaşlar şimdi ben meslek lisesinde stajım var atamam başka ilçeye çıktı ben stajın bitmesini bekleyip diğer okulda başlayabilirmiyim staj 1 ay sonra bitecek 1 ay sonra diğer okulda başlama hakkım var mı

15 gün il dışında oluyordu sanırım il içi hemen olmalı mı yaz tatilinde olduğumuz iç yaz boyunca diyen var bilen bir tam olarak yazsın.atıyorum yurt dışında tatildesin kararname almaya gelmek için tatilimi yarıda kesicek.lütfen tam bir aydınlatın bizi...

Arkdaşlar az önce ilçe milli eğitimdeydim. İl içi tayini çıkıp şehir dışında olan arkadaşların durumunu sordum. Eylüle kadar ilişik kesmek zorundalar dedi. Yani 1 eylül itibari ile yeni okulunda göreve başlaması gerektiğini söyledi.Arada kalan sürede ise mesela öğretmen okula kararnameyi almak üzere 5 ağustosda geldi. Kararname tebliğ edildikten sonra 15 gün içerisinde diğer okulda görevine başlamak zorundaymış. Diyelim ki okulunun bulunduğu ilden farklı ilde tatilde olan arkadaş en geç ağustosun son haftası ilişik kesip yeni okulunda başlamak zorundadır.

arkadaşlar ankarada sonuçlara baktımda 29 puanla nasıl yer değişirilir hemde çankayada?????

warface' Alıntı:
arkadaşlar ankarada sonuçlara baktımda 29 puanla nasıl yer değişirilir hemde çankayada?????
Norm fazlası ya da dönüşüm nedeni ile kapatılan bir okuldaki öğretmendir. Çankaya'ya büyük ihtimalle eş özründen gelmiştir.

bilgisayarbilisim33' Alıntı:
Sayın Hocalarım daha ayrıntılı adım adım yazarsanız daha da iyi olur. Şimdi Ramazan günü kimse boş yere gezmesin. Adım adım anlatabilirseniz lütfen :)

bunu bende merak ediyorum başka ilçeden gelince mal müdürlüğünden de ilişiği kesip gittiğin ilçede başlaman gerekiyordu, aynı ilçe içindeki değişikliklerde böyle bir durum yoktur sanırım... sadece okuldan ilişiği kesip atandığın okula gitmek yeterli olur diye düşünüyorum...

fahrican' Alıntı:
warface' Alıntı:
Norm fazlası ya da dönüşüm nedeni ile kapatılan bir okuldaki öğretmendir. Çankaya'ya büyük ihtimalle eş özründen gelmiştir.
bu kişi ozaman çankayaya 18 puanla filan gelmiş iyiimiş valla eş özrü yaa kebab

ben başka şehirde değilimde ama eylüle dogru başlamak istiyorum başlayabilirmiyim benim tatilde olup olmadıgımı nerden bilecekler ben okulumda staj görevimi yapmak istiyotum sonra diğer okula gececem eylüle dogru olur mu sizce?

Aynı şehirde farklı bir ilçeye tayini çıkanlar için işlem sırası nasıl olacaktı ?
Bugün ve yarın kararname gelmez, en iyi ihtimalle cuma günü gelir.

Kararname gelince İşlem sıramız şöyle mi olacak :
1) Eski okulumuza gidip ilişik kesme yazısı alacağız
2) İlişik kesme yazısını eski ilçe meb e getirip üst yazı alacağız
3) İlişik kesme yazımızla yeni ilçe meb e gidip kararnamemizi alacağız
4)Kararnamemizle yeni okulumuza gidip göreve başlama yazısı alacağız
5)Göreve başlama yazımızı ilçe meb e getireceğiz.
6)Yeni okulun anlaşmalı olduğu bankadan hesap açtırıp mutemetliğe bakan idareciye ya da memura vereceğiz. :) Eylüle kadar başka bir işimiz kalmaması lazım.

Tecrübeli arkadaşlar hatalı olduğum noktaları belirtebilir mi ?

gonca01' Alıntı:
hesabı önceden açtırsak bidaha gidene kadar , yani 6. maddeyi 5te bitirsek? :)
Hocam temmuz maaşını aldık, bu aydan ek dersimiz de yok. Hesap nosunu mal müdürlüğüne maaş listelerinin gittiği ağustos başında da okula versek olur. Tekrar okula gitmemize gerek yok, telefonla, mesajla bir şekilde iletiriz.
Sıkıntı ayrılma ve tekrar göreve başlama evraklarında imza işleri için beklemekte. İki ilçenin arasında epey mesafe de var. Yolda da epey vakit kaybediliyor.

iyide bizlerin gitmesi gerekiyor mu klavuzda buna dair birşey yok okullar kendi aralarında paslaşcaktı diye biliyorum

Arkadaşlar ilköğretimden Meslek lisesine geçenlerde durum nasıl bildiğim kadarı ile maaş hesaplamaları farklı oluyor, bundan dolayı ayrıyetten yapmamız gereken birşey var mı?

vzgr' Alıntı:
Arkadaşlar ilköğretimden Meslek lisesine geçenlerde durum nasıl bildiğim kadarı ile maaş hesaplamaları farklı oluyor, bundan dolayı ayrıyetten yapmamız gereken birşey var mı?
Hocam ben de aynı durumdayım. 4 yıl aradan sonra meslek lisesine geçmiş olacağım.
Bordroda sadece Özel hizmet tazminatı kısmı farklı oluyor. Okulda maaşları hesaplayıp KBS giren personele hatırlatmamız lazım. Onlar biliyordur zaten de unutup da kültür öğretmeni gibi girerlerse eksik maaş alırız.

Nasıl olacak kesin bilgisi olan var mı? Görev yaptığımız yerde değilsek ilişik kesme işlemi nasıl olacak, klavuzda buna benzer şeyler yer almıyordu.

mutefli24' Alıntı:
vzgr' Alıntı:
Hocam ben de aynı durumdayım. 4 yıl aradan sonra meslek lisesine geçmiş olacağım.
Bordroda sadece Özel hizmet tazminatı kısmı farklı oluyor. Okulda maaşları hesaplayıp KBS giren personele hatırlatmamız lazım. Onlar biliyordur zaten de unutup da kültür öğretmeni gibi girerlerse eksik maaş alırız.

Meslek lisesinde çalışıyorsa bunu kontrol etmeyi bilir herhalde. bunuda biz söylersek ne iş yapacak bunlar anlamıyorum şu memurları.

bilgisayarbilisim33' Alıntı:
Büyükşehirde aynı ilçedeysek neler yapmamız lazım arkadaşlar? Adım adım söyleyebilir misiniz?
Aynı ilçe içinde yapmanız gerekenler;
1-okulunuza gidip gerekli belgeleri alırsınız
2- ilçe mem de imza ettirirsiniz
3- ilçe mal müdürlüğüne gidersiniz
4 kendi okulunuza gidip ayrılış belgesini alırsınız(dosyanızıda almanızı tavsiye ederim , elden hızlı olur)
5- yeni kurumunuza bu belgeleri verir ve göreve başlarsınız

1. listeler valilik imzasıyla çıkmadımı kararname için bidaha mı vali imzasını bekleyeceğiz (yani kararname imzalanmış değilmidir. biz niçin bukadar açıklanması için bekledik)
2. kararname okula geldiğinde müdürün 1 ay bekletme yetkisi var bildiğim kadarıyla
3. iliçinde ilişki kesildiğinde aynı gün başlatmak gerekiyor 15 gün bekleme süresi il dışında var
4. yerdeğiştrilen ilçe aynı ise çıkış ilişki kesilen okul ile başlanan okula gidilmesi yeterli
diye biliyorum ben yanlışım yoksa

mutefli24' Alıntı:
Aynı şehirde farklı bir ilçeye tayini çıkanlar için işlem sırası nasıl olacaktı ?
6)Yeni okulun anlaşmalı olduğu bankadan hesap açtırıp mutemetliğe bakan idareciye ya da memura vereceğiz. :) Eylüle kadar başka bir işimiz kalmaması lazım.

Farklı ilçeye gidenler için bunları yapmamız gerekebileceğini yazmıştım ama doğru ya da yanlış diye kimse yorum yapmadı. :? Tecrübeli arkadaşlar bildikleri yazabilirler mi :!:

Galiba yeni okulda göreve başlama yazısı aldıktan sonra mal müdürlüğüne de gidiyorduk . Onu atlamışım.
Eski okulumuzdan ilişik kesme yazısı alınca onu eski ilçe mem e götürmeye gerek var mıydı ? Okul kurum net üzerinden de gönderebilir
Yeni ilçe meme de eski ilçeden ilişik kesme yazısı götürmeye gerek var mı ?

mutefli24' Alıntı:
mutefli24' Alıntı:

Farklı ilçeye gidenler için bunları yapmamız gerekebileceğini yazmıştım ama doğru ya da yanlış diye kimse yorum yapmadı. :? Tecrübeli arkadaşlar bildikleri yazabilirler mi :!:

Galiba yeni okulda göreve başlama yazısı aldıktan sonra mal müdürlüğüne de gidiyorduk . Onu atlamışım.
Eski okulumuzdan ilişik kesme yazısı alınca onu eski ilçe mem e götürmeye gerek var mıydı ? Okul kurum net üzerinden de gönderebilir
Yeni ilçe meme de eski ilçeden ilişik kesme yazısı götürmeye gerek var mı ?
Bugün okullar ve ilçeler ile görüştüm , öncelikle kararnamenin eski okula gelmesini beklememiz gerekiyor. Ondan sonra yapacaklarımız:
1) Eski okula gidip kararnamemizi ve personel nakil formumuzu almak
2) Eski ilçe meme gidip personel nakil formunu imzalatmak
3) Mal müdürlüğüne gidip personel nakil formunu imzalatmak
4) Yeni okula gidip göreve başlama yazısı almak
5) Yeni ilçe mem e göreve başlama yazısıyla gitmek.
6)Mal müdürlüğüne ve galiba tekrar yeni okula gitmemiz lazım. Burayı tam anlayamadım.

Eski okuluma bazı öğretmen arkadaşların kararnamesi gelmiş ama benimki ve bazılarınınki gelmemiş. Gelecek haftayı bekliyorum.

Geri