Atasözü gibi söz söyledim.

Kodla Büyü

tayinci42

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Süper Üye
Seçkin Üye
aşağıdaki sözleri yeni yazdım çok sevdim.. 2 söz var birincisini özellikle çok sevdim.

1.Eğri kalıptan doğru tuğla, eğri tuğladan doğru mihrap, eğri mihraptan doğru kıble olmaz.

yani: mihrap namazda imamların en önde durduğu hafif oyuk olan imamın kıbleye doğru yöneldiği ve namaz kıldırdığı yer. kıble ise namazda mekke yönünü yanı genelde dosdoğru bir yönü temsil eder. sözün manası şu. eğer yaşantında yaptığın işleri yaparken doğru bir ölçün yok ise işleri yanlış yaparsın. böylelikle hayatın yanlış yöne gitmeye başlar. heleki yöneticiysen (imam gibi yani) sana uyan herkeside peşinden yanlış yöne sürüklersin.

2.Hakkını arayanı, ya Hakk'a ya da Hakkariye gönderirler.

İkisi de güzel, yalnız "Doğru kalıptan eğri tuğla, eğri tuğladan doğru mihrap, eğri mihraptan doğru kıble olmaz." olsa daha güzel olurmuş...
Tebrikler...

yuca' Alıntı:
torunlarıma naklederim inş.

maşallah hocam ne hafıza varmış sizde ben söz güzelde bende balık hafızası var. ben hemen unuturum.
yani işlemci hızım iyide hocam keş belleğim az, diskimdede bozuk sektörler oluştu bu yaşta. hayatı resetleyip sil baştan başlayabilmek vardı.

akrep026' Alıntı:
İkisi de güzel, yalnız "Doğru kalıptan eğri tuğla, eğri tuğladan doğru mihrap, eğri mihraptan doğru kıble olmaz." olsa daha güzel olurmuş...
Tebrikler...

evet kulağa daha hoş geliyor ama manasını bozuyor. kalıbın eğriliği sonucu tuğlanın eğri olması, tuğlanın eğriliği yüzündende mihrabın eğri olması, mihrabın eğriliği yüzündende kıblenin doğru olmaması gerekiyor.

bende bir ara söylemiştim gayri ihtiyari olarak bir muhabbet arasında;

Alışkanlıklarımız çocuklarımız gibidir, onlar bizi terketsede biz onları terkedemeyiz.

ben de bir tane söyleyeyim
"olursa dikine, olmazsa yanına" hemen söyleyeyim küfür anlamı yok bu sözü söylerken orhun abidelerini düşündüm iki dik bir yan şeklinde diye

biyologselim' Alıntı:
"olursa dikine, olmazsa yanına" hemen söyleyeyim küfür anlamı yok bu sözü söylerken orhun abidelerini düşündüm iki dik bir yan şeklinde diye
Hocam, bu sözün öğüt kısmı neresi?
Söyleyin feyz alalım.
Küfürlüsü daha anlamlı gibi :)

endorfinnn' Alıntı:
biyologselim' Alıntı:
Söyleyin feyz alalım.

:)

endorfinnn' Alıntı:
biyologselim' Alıntı:
Söyleyin feyz alalım.

sen hayatta iyiysen öldüğünde de yükselişin amudi, varacağın yer cennet olur, cennette olsanda dünyada kaldığın yeri senin için dikleştirirler her ne kadar yan yatsanda...
yok iyi değilsen yan yatsanda yanına yana yana yatan çok olur merak etme...

EynelMefer' Alıntı:
sen hayatta iyiysen öldüğünde de yükselişin amudi, varacağın yer cennet olur, cennette olsanda dünyada kaldığın yeri senin için dikleştirirler her ne kadar yan yatsanda...
yok iyi değilsen yan yatsanda yanına yana yana yatan çok olur merak etme...

Aman hocam naaptın :)
Şiirsel olmuş ama anlaşılmadı.

her sözü herkes anlasa söyleyen sözünü neden söyleme gereği hissetsin, bazıları bazı şeyleri sadece ihtiyaç sahibine iletmek için söyler...
bazılarıda gece gece içmesede sarhoş olabilir...
hocam sen geceye ver, kolay olan kaçış bu :)

EynelMefer' Alıntı:
her sözü herkes anlasa söyleyen sözünü neden söyleme gereği hissetsin, bazıları bazı şeyleri sadece ihtiyaç sahibine iletmek için söyler...
Öyle diyorsan... ;)

madem başlık açılmış öyle gidelim,
dediğim dedik astığım astık olmasa da dediğimin değer görmesi görenin değerindendir...

bi de acil çıkışı sormuşsun hangi tarafta diye,
kayıt saatinde gizli herşey :?: dikkatli bakarsan göreceksin, en hızlı yada en güvenli çıkışın geldiğin yol olduğunu, gelirken geçtiğin yollarla yüzleşmek tek çıkışın 8)

endorfinnn' Alıntı:
EynelMefer' Alıntı:
Öyle diyorsan... ;)
ya pardon, yanlış anlaşılmasın lütfen, sarhoş dinleyen değil konuşan, siz değil benim yani,
eyv allah...

Geri