atl seçmeli ders

Kodla Büyü

azztaa

Aktif Üye
atl sınıflarında
10. sınıflar 15+12(seçmeli)
11. sınıflar 15+13(seçmeli)

şeklindedir. bu 12-13 saatleri seçmeli kültür dersi değilde
seçmeli meslek dersi yapabilirmiyiz.

bunun kararını kim veriyor, neye dayandırarak yapmalıyız

yapan arkadaşlar varsa okul adı ve örnek verebilirmi
teşekkürler

10.sınıflarda da 13 saat seçmeli ders var. ayrıca seçmeli dersler sadece kültür dersinden seçilir diye bir kural yok. meslek dersleri de seçilebilir, seçen okullar da var.

13 saat seçmeli ders var ancak bu konuda okul müdürü etkili. Bu dersler genelde kültür dersleri için ayrılır, çünkü öğrencilerin üniversiteye de hazırlanmaları gerekir. Ayrıca eğer bu seçmeli dersler olmazsa, okulda kültür öğretmeni normu oluşmayabilir ya da mevcutlar norm fazlası duruma düşebilir. Bu tür işlerde dengeleri okul idaresi gözetmek zorundadır.
ATL sınıflarında seçmeli dersler için ayrılan bölümü almaya gerek yok, son sınıfta 19 saat meslek dersi olacak, muhtemelen seçecek ders bulamayacaksınız. Bir de bahsettiğiniz şekilde davranırsanız sorun yaşayabilirsiniz.
Eğer yine de böyle bir niyetiniz varsa gerekçeleriyle beraber ve Talim terbiyenin seçmeli derslerle ilgili yayınladığını yazının sonundaki açıklamaları idarecilerinize göstererek ikna ederek seçmeli derslerin meslek derslerinden seçilmesini sağlayabilirsiniz. Ancak ATL sınıfları için ben tavsiye etmiyorum, zaten yeterinde ders saatleri olacak.

arkadaşlar anadolu meslek için seçmeli dersler:
10.sınıfta 7 saat, 11. sınıfta 5 saat olarak geçiyor
müdür yardımcımız seçmeli dersleri alan öğretmenlerine bırakıyor ben de kültür dersi seçmeyi düşünüyorum
sizler 10. sınıfta ve 11. sınıfta hangi dersleri seçiyorsunuz?

Sayın hocam, mevzuata göre seçmeli dersleri öğrenciler belirler. Bu hafta idaremiz, matbu bir dilekçe hazırladı. Şu sınıftaki, şu öğrencinin velisiyim, öğrencimin aşağıdaki dersleri 2013-2014 öğretim yılında seçmeli olarak okumasını istiyorum tarzı bir şeydi. Alt taraftada bütün seçmeli derslerin (daha doğrusu okulda okutulabilinecek derslerin) listesi vardı, öğrenci hangisini istiyorsa onu işaretliyordu. Tabi hepsini değil, toplam ders saatini.
İşin özü, teftiş sırasında muhtemelen seçmeli dersler için, bu dersleri neye göre seçtiniz şeklinde sorulduğunda cevaplamak için yapılıyor.
Bizde genelde seçmeli matematik, geometri, fen bilimleri dersleri seçiliyor. Bunlar da genelde 2-3 saatlik belirleniyor. Eğer sayı tutmazsa, demokrasi, psikoloji vs. gibi derslerle dolgu yapılıyor.

yakuphan hocam evet biz de seçmelileri mat,fizik kimya olarak seçiyoruz
ama öğrencilere bıraksak yarısı önemsiz bir ders isterken yarısı anca mat,fiz,kimya gibi dersleri isteyecektir.
bu durumda öğrenciler seçmeli derslerde ikiyemi bölünecek?
bide elinizde dediğiniz dilekçe varsa gönderebilir misiniz?

Ne yazık ki elimde dilekçe yok, ancak önceki mesajımdaki formatta bir örnek hazırlayabilirsiniz.
Ne yazık ki bakanlığın uygulaması bu yönde. Sınıfların ayrılıp, ayrılamayacağını bilmiyorum. Çevrenizdeki diğer okullara sormanız yerinde olur.

Geri