atolye olmadan Visual Studio anlatmak

Kodla Büyü

6fatma8

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
atolyem yok daha doğrusu okulda bir tane atolye var onuda 11.sınıflar kullanıyor 2 şube olduğu için boş kalma ihtimali hiç yok sadece paket programlar dersi için kullanabiliyorum ama programlama dersi için artık visual studio konusuna gelmiş bulunmaktayım :verymad: şimdi atolye olmadan nasıl anlatılır bu ders sözel anlatılabilecek gibi değil çünkü bu şekilde olanlar ne yapıyorlar bu ders için

Pek mümkün değil ama şartları zorlayabilirseniz şu şekilde belki dersi daha verimli anlatabilirsiniz.
1.Bir projeksiyon ve laptop temin edebilirseniz normal sınıfta anlatabilirsiniz.
2.Uygulama için öğrencilerin evlerinden (tabi varsa) laptop getirmelerini isteyebilirsiniz.

hocam okulun şartları çok çok kötü ne projeksiyon var ne de öğrencilerin laptopu birçoğu yayladan köyden geliyor bir kısmı ise yatılı kalıyor toplam 40 öğrenciden 3 tanesinde var laptop :(

hocam bence atölyeyi kullanan diğer öğretmen ile görüşüp sırayla dönüşümlü olarak kullanabilirsiniz. bir hafta siz, bir hafta o.
ya da atölyenin boş olduğu bir saat varsa idare ile görüşüp durumu anlatıp dersinizi o saate aldırabilirsiniz.

Evet, diğer öğretmen ile görüşüp bir hafta teorik 1 hafta uygulama şeklinde dönüşümlü kullanabilirsiniz.

atolyenin boş olduğu saat yok hiç malesef :(
haftada 4 saat alıyorum paket programlar için onda bile geri kaldığını söylüyor derslerde ki hakda veriyorum aslında malum asıl derslerimiz bizim 11.sınıflarda ve hiç teorik yok 11 de bizim sadece web tasarım ve grafik dersi var o da işleyemezki sözel olarak bunları :(

aynen komedi yeni açmışlar okulu meslek lisesi olarak ve sadece ve sadece iki bölüm var alt tarafı çocuk gelişimine iki atolye yapmayı akıl etmişler bize gelince yok :verymad:

ha birde okulun derslik sıkıntısı var seneye 12 ler olcak birde bakalım nasıl sığacaz öğrencileri gönderme imkanımızda olmayacak gibi küçük yer burası işletme bulma büyük sıkıntı o bu değilde başarı oranı düşük bilgisayarı seçen öğrenci sayısı az olunca sorunlusu sen oluyorsun yine okulun hiç bi eksiği göz önünde bulundurulmuyor idare tarafından :verymad:

okul donanım yönünden eksik öğrencilerin maddi durumu ortada bilgisayarları yok ders durumlarından hiç bahsetmeyim daha okuma yazma bilmeyen öğrencilerim var şaka gibi kimisi ilk defa karşılaşıyor bilgisayarla düşününü fare tutmasını öğretiyorum kimisine neye göre bu bölümü açmışlar şaşırıyorum valla :o

Bilgisayarların durumu nedir? İşlemci, RAM nedir?
Eski okulumda 512 MB RAM'e sahip Pentium 4 2.0 Ghz bilgisayarlarımız vardı. Visual Studionun 2005 Express sürümlerini yükleyip, ders anlatıyordum. Sizin bilgisayarlar daha eski değilse Visual studiounun bu versiyonunu internetten bulup, yükleyerek dersi işleyebilirsiniz. İllaki Visual Studio 2010-2013 anlatacaksınız diye bir şart yok.

yakuphan' Alıntı:
Bilgisayarların durumu nedir? İşlemci, RAM nedir?
Eski okulumda 512 MB RAM'e sahip Pentium 4 2.0 Ghz bilgisayarlarımız vardı. Visual Studionun 2005 Express sürümlerini yükleyip, ders anlatıyordum. Sizin bilgisayarlar daha eski değilse Visual studiounun bu versiyonunu internetten bulup, yükleyerek dersi işleyebilirsiniz. İllaki Visual Studio 2010-2013 anlatacaksınız diye bir şart yok.

HOCAAM ORTADA BİLGİSAYAR YOK SİZ NE DİYORSUNUZ ALLAH AŞKINA :)

6fatma8' Alıntı:
HOCAAM ORTADA BİLGİSAYAR YOK SİZ NE DİYORSUNUZ ALLAH AŞKINA :)
Kusura bakmayın, o kısmı kaçırmışım, lab var ama bilgisayarlar eski diye düşünmüştüm.
Bizde de her sınıf düzeyinde ikişer şube var. Tek laboratuarımız var.
Çareyi, derslerin bir kısmını lab'da bir kısmını sınıfta işlemekte bulduk.
Örneğin programlama temelleri dersi 4 saatse 2 saati lab'da 2 saati sınıfta, Web dersi 10 saat 2 saatini sınıfta diğer 8 saati labda vb. şekilde her dersten birer ikişer saat kırparak hemen her ders için az da olsa lab imkanı oluşturduk.
Bizim okulun anadolu kız teknik kısmında bir şube, anadolu meslek lisesi kısmında bir şube var. Dolayısıyla labda haftada 45 saat ders işlenebiliyor.
Sanırım sizin okulda 35 ya da 40 saat ders işleniyor gibi. Sıkıntı da sanırım burdan kaynaklanıyor.

6fatma8' Alıntı:
atolyem yok daha doğrusu okulda bir tane atolye var onuda 11.sınıflar kullanıyor 2 şube olduğu için boş kalma ihtimali hiç yok sadece paket programlar dersi için kullanabiliyorum ama programlama dersi için artık visual studio konusuna gelmiş bulunmaktayım :verymad: şimdi atolye olmadan nasıl anlatılır bu ders sözel anlatılabilecek gibi değil çünkü bu şekilde olanlar ne yapıyorlar bu ders için
Lab hafta içi yetmediği için biz iki sınıfı hafta sonuna çektik. Cumartesi gelse şubelerden biri olamaz mı?

olamaz hocam okul ilçe dışında öğrencier köylerinden servis bulup gelmezler sorun bir iki değilki say say bitmez :)

hocam o tek atölye kimsenin babasının malı değildir;sizin de en az diğer öğretmen kadar o atölyeyi kullanma hakkınız vardır;ayrıca diğer öğrenciler çok değerli sizinkiler değersiz de değiller;hepsi bilişim teknolojileri öğrencileri ise;bi şekilde o atölyeden her ikinizin de ve öğrencilerinizin de istifade etmesi gerekir;bence strese girmek yerine zümrenize bunları uygun bir dilde belirtin ..

Sanırım okul idaresi fazlaca vurdum duymaz, idare biraz girişken olsa biraz ankaraya gidip temasa geçseler her türlü ödenek çıkartırlar. Ben bölüm şefiyim okuluma tayin olduğumda idaredikiler de dahil 15-20 pc vardı. Şimdi 2 labımız var sadece bende 50 pc + 2 laptop + 3 projeksiyon idaredekileri saymıyorum bile, daha dün grafik bölümü için 10 adet i-mac almak üzere ödenek çıktı. Para yok diye birşey olmaz hocam devlet büyük hele meslek liseleri ödenek açısından çok zengin...istemesini bileceksin...

Sizin duruma gelince 2.labı kesinlikle kurmalısınız, idareye baskı yapın, sürekli dillendirin, ihtiyaçlarınızı dilekçe halinde verin. En azından 2.labı açıp diğer lab taki bilgisayarlardan 3-5 tanesini buraya kurarsınız birde projeksiyon aldırtın, üsteleyin. en kötü öğrenciler 2şer 3er oturur ama bilgisayar görürler...

ahmetismet' Alıntı:
Sanırım okul idaresi fazlaca vurdum duymaz, idare biraz girişken olsa biraz ankaraya gidip temasa geçseler her türlü ödenek çıkartırlar. Ben bölüm şefiyim okuluma tayin olduğumda idaredikiler de dahil 15-20 pc vardı. Şimdi 2 labımız var sadece bende 50 pc + 2 laptop + 3 projeksiyon idaredekileri saymıyorum bile, daha dün grafik bölümü için 10 adet i-mac almak üzere ödenek çıktı. Para yok diye birşey olmaz hocam devlet büyük hele meslek liseleri ödenek açısından çok zengin...istemesini bileceksin...

Sizin duruma gelince 2.labı kesinlikle kurmalısınız, idareye baskı yapın, sürekli dillendirin, ihtiyaçlarınızı dilekçe halinde verin. En azından 2.labı açıp diğer lab taki bilgisayarlardan 3-5 tanesini buraya kurarsınız birde projeksiyon aldırtın, üsteleyin. en kötü öğrenciler 2şer 3er oturur ama bilgisayar görürler...
hocam bende sizin gibi düşünüyorum 2.lab kesin şart seneye 12lerde olacak ki işletme imkanımız gerçekten yok küçük bi ilçe burası ama bu okula yeni başladım bu sene tek gördüğüm şu sene başından beri bana para yetersizliğinden dem vuruyorlar para ödeneği gelmediğini söylüyorlar kitapları dahi biz öğrencilere aldırdık ki diğer zümre arkadaşım ihaleyi yaptıklarını söylüyor geçen sene ama para gelmediğini söylüyorlar bana pek inandırıcı gelmiyor bu durum daha öncede meslek lisesinde çalıştım bu ve benzeri para sorunuzmuz hiç olmuyordu
her seferinde dile getiriyorum ancak atolyeden ziyade derslik sıkıntısı olduklarını söylüyorlar bende meslek lisesi amacına ulaşamadıktan sonra ne önemi var diyorum bilgisyar bölümü açmanıın buraya

6fatma8' Alıntı:
olamaz hocam okul ilçe dışında öğrencier köylerinden servis bulup gelmezler sorun bir iki değilki say say bitmez :)
Bizim öğrencilerimizin de çoğu dediğiniz gibi çevre köylerde ve okula uzak bölgelerden geliyorlar (zaten okul ilçe merkezinden 7 km uzakta). Okul böyle bir karar aldıktan sonra öğrenciler gelirler (gelmek zorunda). Hafta sonu gelen sınıf pazartesi okula gelmiyor üstelik (tatil kaybı olmaz). Köylerde muhtarlar, ilçelerde de belediyeler servis olayını ayarlıyor. İdare ile görüşüp böyle bir dönüşüm yapılabilir. Siz servisi falan düşünmeyin bence en önemli olan programlama gibi meslek derslerinin lablarda işlenebiliyor olması.

mrtspmz' Alıntı:
6fatma8' Alıntı:
Bizim öğrencilerimizin de çoğu dediğiniz gibi çevre köylerde ve okula uzak bölgelerden geliyorlar (zaten okul ilçe merkezinden 7 km uzakta). Okul böyle bir karar aldıktan sonra öğrenciler gelirler (gelmek zorunda). Hafta sonu gelen sınıf pazartesi okula gelmiyor üstelik (tatil kaybı olmaz). Köylerde muhtarlar, ilçelerde de belediyeler servis olayını ayarlıyor. İdare ile görüşüp böyle bir dönüşüm yapılabilir. Siz servisi falan düşünmeyin bence en önemli olan programlama gibi meslek derslerinin lablarda işlenebiliyor olması.
hocam hafta içi zor ayarlıyorlar servisi hatta bir çok öğrencimiz son derse kalamıyorlar servis sıkıntısı yüzünden bu öneride olmadı diyorum ya dert bir değil iki değil:)

Geri