Aurdino Başlangıç Seti Tercihi (Anket)

Kodla Büyü
arkadaşlar yardım lütfen...
aurdino ya scrach lamı giriş yapmalı yoksa scratch sız daha mı verimli, yada belki scrach lı olan set scrach kullanmadan da programlanabiliyorsa onu mu almalı.
 
Ben önce Scratch & Programlamanın temeli ve sonra da Donanımın programlanması diyorum hocam. Sensörleri sonradan alabilirsiniz, Scratch kitabını veya...

Scratch'ı öğrettikten sonra, Arduino'yu USB ile bağlayarak Scratch üzerinden çalışırsınız. Bir de Scratch kodunu yükleyip pil ile çalışılabileceğini gösterebilirsiniz. Sonuçta hareketli bir cihaz olacaksa ileride bunun usb ile bilgisayara mahkum olmaması gerektiğini görmeli ve öğrenmeliler.

S4A yani Scratch for Arduino internetten indirilebiliyor. Arduino'nun kendi editörünü kullanarak program yazmak ilk kez öğrenecekleri korkutur çünkü bildiğiniz program yazıyorsunuz. Görsel arabirim yok. Scratch kullanmadan kod yazdırmak, temelini almış, donanım programlamış,...kısacası bu konuda pişmiş öğrencilere yaptırılmalı bence. Herşeyi almış ortaokul son ya da lise 1 öğrencilerine uygun olur diye düşünüyorum.

Benim tavsiyem çok ucuza bulabilecekseniz(Ben de bunu arıyorum şu an zaten) tüm sensörlerin olduğu kitler,
yoksa arduino + ses,nem,ışık sensörleri ve fan-tekerlek haline getirilmiş basit bir motor olabilir.
 
neden bu kadar pahali bu klonlar anlamak zor, bu setlerin cok daha gelismisleri 20$ a satiliyor y.disinda. vergi vs. anladikda bu kadarda olmaz ki.
 
Ben de bir shield tasarlıyorum üzerinde led, rgb led, buzzer, ışık sensörü, potansiyometre olan. Öğrenci breadbordla kabloyla uğraşmasın. Kendi projelerini rahatlıkla geliştirebilsin. Hem de öyle uçuk fiyatlara değil.

Scratch basit olduğu için öğrencilerin scratch kullanmaları tercihimdir. Hem bu scratch ne mered bir şeymiş görürler. Ama 8. sınıf olan bu işlerde ilerlemiş olan öğrenciler varsa direkt arduino ide'ye yöneltilmeli.
 
Hocam siz bilirsiniz ama bana kalırsa böyle set almayın. Ne yapmak istiyosunuz bi ona bakın,sonrasında atıyorum 15 tane arduino una ya da mega alın. Bolbol kablo alın ve yapacağınız uygulamalara göre sensörler alın.setlere baktım elle tutulur pek bişey yok açıkcası.En basitinden 1 tane servo motor var,yani yarın bigün yürüyen ilerleyen vs. bir şeyler yapacaksanız motora ihtiyacınız olcak ama alacağınız setlerde bir tane bile yok. Eğitim amaçlı kullanıcam diyosanız mutlaka bora hocanın shield ını bekleyin derim.
 
bu setler çok pahalı. şahsen hazır sistemlerede karşıyım. madem iş arduinoya kadar gelmiş, öğrenci o ledin hangi bacağı anot veya katot bilmeli. ön direnç ne bilmeli. motoru veya sensörü internetten araştırarak nasıl bağlanılacağını öğrenmeli. 5-6 lara arduino ağır geliyor bence. kurs açabilseydik 7-8 lere anlatacaktım ama nasip olmadı.
 
Öğrencilerin durumuna göre değişir bu durum. Küçük yaşta ve ilk elektronik deneyimini yaşayacaklar için scratch ve modüler kolay bağlantılı set kullanımı iyi olacaktır. Biraz daha tecrübeli öğrencilere ise breadboard üzerinden jumper kablolarla vs pratik tak sök bol sensörlü set toplanması iyi olur. Bu seviyeyi de geçtikten sonra artık sete ve ardunio kartına ihtiyaç yok. Direk bootloader yüklenmiş çiplerle lehimine kadar kendilerinin yapabileceği şekilde parça alımı daha faydalı olur.
 
Robotistandan geçen sene 200 tl para vererek aldığım süper başlangıç setinde kullanmadığım bir çok malzeme vardı. Şahsi fikrim bu kadar para vermek yerine 60 tl ye alabileceğiniz başlangıç setleri var. Bunlardan bir tane alıp öğrencilerin seviyesine ve yapacağınız projelere göre bu setin üstüne neler ekleyebileceğinizi sizin belirlemeniz daha uygun olacaktır.. Temel elemanlar olduktan sonra yapacağınız projelere bağlı olarak sensör, modül, kablo alabilirsiniz diye düşünüyorum. Scratch kullanarak anlatmanız tabiki daha etkili olacaktır.

https://magaza.mekatroniklab.com/tr/p/A ... -SETI-1/77
 
Geri
Üst