AUTODESK ANLAŞMASI

Kodla Büyü

hanoğlu

Üye
Arkadaşlar mebin autodesk firması ile yaptığı anlaşma kapsamında programlarını indirdim ama lisanslama işleminde sorunum var liacnce server kullanıyor kendi bilgisayarım üzerinden lisan serverı yüklüyorum ama görmüyor kurulumunu kısaca anlatabilecek arkadaş varmı

Ben de duymadım. Belki Bakanlık kendi birimlerinde kullanmak üzere anlaşmıştır ama İl MEM'lere öyle bir şey gelmedi.

hocam kurulum aşamalarını mail olarak göndermiş olmaları lazım, size göndermediler mi??

Nereye gönderiyorlar hocam.. Okul maiilerine mi?? Keşke Windows, ADOBE ve VİSUAL STUDİO, OFFİCE Programları da lisanslı şekilde okullara gönderilse.. İlaçlamaya çalışıyoruz malesef...

Yeri gelmişken bunlardan herhangi birini MEB veriyormu acaba.. Bizim okulda sadece ADOBE CS3 lisanlı DVDleri var. Önceki senelerde onu kuruyordum ama geçen sene CS4 kurdum.

Arkadaşlar bu yazılımlardan mesleki ve teknik eğitim veren liselerden -öğretmenler ve öğrenciler- faydalanıyor. Peki başkaları yani diğer öğretmenler ve öğrenciler faydalanamıyor mu?

Arkadaşlar size mail ile gönderilen kurulum adımlarında 1-2 eksik var.Aslında bu kurulum yönergesi autodesk'in tüm programları için ortak bir kurulum yönergesi.Kurulacak program ve versiyonuna göre değişiklikler olabiliyor.Bizde 3dsmax 2011 kurmayı denedik.Başaramayınca mail de belirtilen destek hattını aradık(+90 212 337 6691).Kurulumun ilerleyen kısımlarında Creating Deployment bölümündeki ekranların birinde networkle ilgili bir seçenek var.Onu seçmek gerekiyor.Birde her ihtimale karşı güvenlik duvarını kapatmamızı istediler.Telefon desteğiyle öğrenci bilgisayarlarında lisanslı olarak programı çalıştırdık.Daha önceki denemelerde program açıldığında deneme sürümü olarak görünüyordu.

Sorun programı kurmak değil aslında.Bilgisayarlar eski ve özellikler düşük.Bir lab da p4 işlemci 512 mb ram var,diğerinde amd athlon işlemci 1 gb ram var.Programların 2011 sürümlerinden önceki sürümleri indiremiyorsunuz.3dsmax minimum 1 gb ram istiyor.Bu donanımla programın açılması birkaç dakika sürüyor zaten.Birde bunu hangi zaman aralığında öğrenciye öğretecez.Seçtiğimiz modülleri belirlediğimiz saatlerde anca verebiliyoruz. Öğretmenlere eğitim verecekler mi belli değil.

hocam CS SERİSİNDE 5 miydi gelen 4 müydü en son , idarelere göndermişlerdi idarede ne halt yapacaksa benım haberım 3 ay sonra olmuştu idarenize özellikle sorun

Geri