AUTORUN.INF KLASORUNU SİLME

Kodla Büyü

esariaslan

Seçkin Üye
Seçkin Üye
AUTORUN.INF d ve flash bellegimden silemiyorum denemedigim kalmadı. Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum. Hemen belirtiyim herkesin bildigi autorun virusu degildir. Bilgisayarımın c de de vardı format attığımda o gitti ama digerleri duruyor. Bilgisayarıma kurdugum bir guvenlik yazılımından sonra bu kaldı nasıl oldu anlamadım. Ayrıca klasorun içinde zhengbo.. diye bir klasor var . Bu klasor nasıl silinecek

hocam o klasörü oluşturan program USB Security programı. Programı tekrar kurup korumayı kaldır derseniz silinir.

Bilgisayar Mühendisiyim son notayı koyuyorum

Usb Disk security ayarlarından USb nin otomatik çalışmasını devre dışı bırak seçeneğini seçmişsiniz buda sabit ve hariçi hard diskleri virüslere karşı bağışıklı yapıyor tekrardan USb disk security ayarlarından USB nin otomatik olarak çalışmasını sağla seçeneğini seçerseniz o klasör kalkmış olacaktır. (bu klasör virüs değildir )

Bilmeyenler lütfen arkadaşları yanlış yönlendirmesinler

tşkederim

hocam o klasör içinde readme.txt dosyası mevcut. Bu dosya içerisinde gerekli açıklama var:

"The directory created by USB Disk Security prevents viruses trying to attack your computer via AutoRun. Please do not modify or delete it."

Eğer bu dosya mevcut değil ise o zaman virüs olma ihtimali yüksek...

serdarexe' Alıntı:

Usb Disk security ayarlarından USb nin otomatik çalışmasını devre dışı bırak seçeneğini seçmişsiniz buda sabit ve hariçi hard diskleri virüslere karşı bağışıklı yapıyor tekrardan USb disk security ayarlarından USB nin otomatik olarak çalışmasını sağla seçeneğini seçerseniz o klasör kalkmış olacaktır. (bu klasör virüs değildir )

tşkederim

bilg müh ama usb sec öle bir ayarı yok ne yazııkki ark ım....

bilg müh.liğinde antivirüs eğitimi ve son nokta koyma eğitimi mi veriliyor? :puhaha:

serdarexe' Alıntı:

tşkederim
Havamı atarım çıkarım. Bu ne ya "rejoice" reklamı mı?Yoksa bir Türk filmi repliği mi- Açılın ben doktorum-? Siz dört sene Bil. Müh.liği okudunuz. Biz de dört sene koyun gütmedik heralde. burada herkes bildiğini paylaşıyor. Yanlış veya doğru. Zaten yanlış yapa yapa doğruyu öğrenmiyor muyuz ?Aslında yanlış yönlendiren arkadaşların da -ki bilerek olmaz- , mağdur olan arkadaşa iyi birşey yaptığını aklınızdan çıkarmayın.

serdarexe' Alıntı:

TEF çıkışlıyım ama vaktiyle sınav sonucuna eklenmesi için hocadan 10 puan alabilmek adına 1 hafta içinde yaptıgımız elektronik projelerini ismi lazım değil bazı üniversitelerin elektrik elektronik mühendisleri bitirme projesi olarak sunuyorlardı hem de bir alt derece zorlukla... :)) laf geldiginde de açılın muhendisim derler sanırım :))

arkadasım amacın belki güzel olabilir ama girişin berbat... bence girişlerini gözden geçirsen ileriki yasamın icin de kendine faydan olur...

burda farkında olarak veya olmayarak tüm öğretmenleri küçümeyici bir davranısta bulunmussun ki bu bir hata. ve sunu bilmelisinki seni ve senin gibi onlarca bilgisayar mühendisini cebinden cıkartacak bilgide öğretmen arkadaslar bu forumda mevcuttur emin ol...

onun icin birdahaki sefere biraz dikkat edersen iyi olur... yine de sen bilirsin tekrar boyle cevaplarla karsılasmak istiyorsan o baska...

aycaha' Alıntı:
serdarexe' Alıntı:

TEF çıkışlıyım ama vaktiyle sınav sonucuna eklenmesi için hocadan 10 puan alabilmek adına 1 hafta içinde yaptıgımız elektronik projelerini ismi lazım değil bazı üniversitelerin elektrik elektronik mühendisleri bitirme projesi olarak sunuyorlardı hem de bir alt derece zorlukla... :)) laf geldiginde de açılın muhendisim derler sanırım :))

arkadasım amacın belki güzel olabilir ama girişin berbat... bence girişlerini gözden geçirsen ileriki yasamın icin de kendine faydan olur...

burda farkında olarak veya olmayarak tüm öğretmenleri küçümeyici bir davranısta bulunmussun ki bu bir hata. ve sunu bilmelisinki seni ve senin gibi onlarca bilgisayar mühendisini cebinden cıkartacak bilgide öğretmen arkadaslar bu forumda mevcuttur emin ol...

onun icin birdahaki sefere biraz dikkat edersen iyi olur... yine de sen bilirsin tekrar boyle cevaplarla karsılasmak istiyorsan o baska...

Arkadaşım

sorunu çöz ben çözümü biliom bana laf yetiştireceğine çözüm üret

Eğer ki Autorun klasörünün içinde zhengbo. klasörü ve yanında txt belgesi varsa bunu silemezsiniz ve bu virüs diildir.

şayet AUTORUN.INF KLASÖRÜNÜN İÇİNDE ZHENGO. KLASÖR YOKSA ve YANINDA "RECYCLER" ADINDA BİR KLASÖRÜ BULUP KORUNAN İŞLETİM SİSTEMİ DOSYALARI AÇIK OLSUN RECYCLER KLASÖRÜNÜN İÇİNDE "S-5-3-42-2819952290-8240758988-879315005-3665" KLASÖRÜNÜN İÇİNDE "jwgkvsq.vmx" VİRÜSÜ VARDIR. AUTORUN.INF KLASÖRÜNÜN SİLİNEMEMESİNİN NEDENİ BUDUR

"jwgkvsq.vmx" VİRÜSÜNÜN VİRÜS PROG. İLE SİLEMEZSİNİNZ

SİLMEK İSTEYEN ARKADAŞLAR BENİ ÇEKİŞTİREN KİŞİLERDEN YARDIM ALSIN CEBİNDEN ÇIKARTACAK KİŞİLERDEN YARDIM ALSIN O ZAMAN

Geri