Autorun Virüsünü Silmek İçin Çift Tıklayın Yeter

Kodla Büyü

mailicin

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Merhabalar;

Arkadaşlar FlashDisk kullanımının yaygınlaşmasıyla disklere yerleşip, çift tıkladığımızda açılmasını önleyen, birlikte aç penceresi çıkartan, kendini kopyalayan vb. virüsler okullarda çok yaygınlaştı baş belası haline geldi.

Bunları bilgisayardan tarayıp silmek için gerekli MSDOS komutlarını bir .bat dosyasında bir araya getirdim. Tek yapmanız gereken bu virüs bulaşmış ne kadar FlashDisk varsa bilgisayara takıp ekteki .bat dosyasına çift tıklamak. Böylece hem FlashDiskler hemde bilgisayarın sürücüleri temizlenmiş olacaktır.

Kolay gelsin.

Ekli dosyalar

Re: Autorun Virüsünü Öldürmek İçin Çift Tıklayın Yeter

Teşekkürler..Combofixten Bir farkı varmı??

mustafayilmaz28' Alıntı:

Hocam hiç ComboFix kullanmadım ama bildiğim kadarıyla ComboFix daha kapsamlı. Ben sadece başa bela Autorun virüsleri için kolay bir yöntem geliştirmek istedim. Bide bunda öyle yeniden başlatma falan yok tıkladığın anda ilgili dosyaları C,D,E...L sürüleri içinde tarayıp eğer varsa siliyor ve explorer.exe'yi yeniden başlatıyor o kadar.

evet hocam bende bir ara denemiştim böyle bir dosya hazırlamayı (combofix ile tanışmadan önce). ama her tür dosya için (ki sürekli olarak isim değiştiriyorlar) geçerli olacak bir tane yapmayı beceremedim.
ve evet combofix bazı zamanlarda yeniden başlatma yapıyor ama ancak hali hazırda çalışmakta olan ve kendisini başlangıca kopyalamış dosyaları ayıklamak için eğer sisteminizde budosyalardan yoksa yeniden başlatmaya gerek kalmıyor. yine de emek harcamışsınız. teşekkürler. bunu da kullanacağımız yer gelecekt,ir.

teşekkürler hocam daha geçenlerde olmuştu bayramdan önce memur beyin bilgisayarında bu tür virüs sorunu, o an yoktu ben de silmek için, proğramı araştıracaktım çok iyi oldu paylaşmanız.emeğine sağlık hocam.

mailicin' Alıntı:
mustafayilmaz28' Alıntı:

Hocam hiç ComboFix kullanmadım ama bildiğim kadarıyla ComboFix daha kapsamlı. Ben sadece başa bela Autorun virüsleri için kolay bir yöntem geliştirmek istedim. Bide bunda öyle yeniden başlatma falan yok tıkladığın anda ilgili dosyaları C,D,E...L sürüleri içinde tarayıp eğer varsa siliyor ve explorer.exe'yi yeniden başlatıyor o kadar.
Teşekkürler.

benvesen78' Alıntı:
teşekkürler hocam daha geçenlerde olmuştu bayramdan önce memur beyin bilgisayarında bu tür virüs sorunu, o an yoktu ben de silmek için, proğramı araştıracaktım çok iyi oldu paylaşmanız.emeğine sağlık hocam.

İşinize yaramasına sevindim

BUNU ÇALIŞTIRDIĞIMIZDA YANİ ÇİFT TIKLADIĞIMIZDA NE YAPMASI GEREKİYOR MASAÜSTÜ SİMGELERİM YOK AMA BEN BU SAYFADA VE DİĞER SAYFALAREDA TAB İLE DOLAŞIP İŞLEM YAPABİLİYORUM

Çalışmanız için teşekkür ederim hocam.

Bahsettiğiniz Autorun virüslerinden Toptaş Antivirüs ile anlık korunabilirsiniz. Ben kullandığım tüm bilgisayarlara yüklüyorum. tavsiye ederim

Ekli dosyalar

teşekkürler hocam inşallah faz I lerde çalıştırabilirim. combofix kendi bilgisayarımda kullanıyorum çok da işe yarıyor ama okula uygun bir versiyon bulamadım win me :(

d ye bir autorun bulşatı sitedeki butun yazılımları deniyorum bu denediğim ikindciydi bu da silmedi tesekkürler

Geri