avea jet modem kullanan var mı ?

Kodla Büyü

sinanuzun

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar aramızda avea jet modem kullanan var mı bu momdelerin hızı nasıl bağlantı hızı 7.2 Mbps diyor birde 21 bir de yeni tarifede 21 Mbit hızlı olanda varmış bu hzı işini ben pek anlayamadım kulaln varsa veya ifade edecek olan olursa sevinirimn.

aslında çok anlamam ama tahminimi söyleyim.
turkcel wınn 3 adet cihaz denedim. bulunduğum noktada en hızlı dedikleri 7. küsür buldu, diğer cihazlar 3,5-2 hızlarında down yaptılar. aynı cihazlara vodafone hattımı takarak denedim, yine 7 küsür. Diğer cihazlar ise 4,5-5 hızlarını yakaladılar. bu durumlardan yaptığım çıkarım cihazlarda yazan mf 190 e 170 vs onlar modemler ve hızları. iddia edildiği gibi 21 kbps yi yakalamıyor. Bulundğun şebekeye göre en iyi cihazı en ucuz bir firmadan alman hızını artırabilir. Mesela ben vodem 3773 kullanıyorum şu an çok memnunum.
aynı cihazla turkcel de bayağı hızlı. Şu an ise aveanın 4 gb 1000 dk paketini aldım 29 tlye bu hafta sonu vodem de avea hattı deniycem..
Yani jet met hikaye, aynen zambağın flash diskleri gibi içerisine şebeke bağlantısını atıyorlar, tak çalıştır oluyor.

bulunduğum yerde 3.5 ile bağlanıyor ne fark ediyor .avea jet kullanıyorum fena da değil indirmeside başarılı..

ben 8-9 aydır kullanıyorum hocam. muğla-fethiyede 7,2mbite kadar çıktığı oldu tabi merkezde. kocaeli gebzede çalışıyorum şehir merkezinde 3,2mbiti aşamadık daha ve arada kesilmeler olur. yani kullanacağın yere göre değişir hocam. çalışmasına iyi çalışıyor modem ama işlemci yüzde ellilere çıkartıyor bu da şarzı yarım saatte hallediyor laptopta. ve laptop ısınma sorunu yaratıyor. bu arada işlemci i7-620M (2,66 / 3,33 Turbo GHz, 4 MB L3 cache, 1066 MHZ FSB)

:+1: yukarda yazmıştım k3773 vodemimi avea'da da deneme imkanım oldu.. Mükemmel..
Bulunduğum yer urfa birecik :
vodafon 1 numara
turkcel ttnet 2 numara
avea denemedim

bulunduğum yer antep oğuzeli
Vodafone / avea 1 numara
turkcell ttnet 2 numara...

sana tavsiyem k3773 modem bul. Ben elazığlı birinden 30 tl artı 6 kargo ücretine aldım. Vınn vs sürekli satılıyor ve müşterisi var. Aveanın cihazlarını denemedim belki hızlısını uygun fiyata bulabilirsin.

Ekli dosyalar

• avea.JPG
    avea.JPG
    61.1 KB · Görüntüleme: 5,342
hortlatalım başlığı

2.yılımda aradaılar %40 indirim verdileri 16 küsür ödüyorum şuan.3.yılda napacaklar acaba bu şekilde kullanan varmı %500 indirimmmi veriyorlar.ayrıca cihazda sıkıntı yaşayan oldumu 3-4 yıl kullananlardan

Geri