AVEA'nın koyunu sonra çıkar oyunu.

Kodla Büyü

ercinc98

Süper Üye
Süper Üye
24 Martta Vodafone'a başvurdum, 27 martta AVEA'dan ayrıldım. S.E.Ç paketi aylık 30,00 TL.
Son fatura ödendi. 31,50 TL

fatura döngüsü ayın 27'si olduğu için birkaç saat için 30,50 TL fatura daha ödendi.

Şimdi mesaj geldi. 27 Mart 26 Nisan 2013 dönemi faturanız 57,52 TL'dir.

Aradım 444 1 500. Söylenen şu, "son fatura ve ödenmesi gereken taahhüt cezası" imiş.
İyi de ben şu an Vodafone'a da ödeme yapıyorum.
Telefondaki, kontrol ediyorum dedi, bu sizin ödemeniz gereken ceza dedi.
Neden o zaman gönderilen mesajda, taahhüt cezası olduğu değilde faturanız yazıyor diye, 10 dakikalık bir gereksiz sohbet,
Bu durumu kime bildirmem gerektiğini sordum, Şikayet kaydı alabileceğini söyledi oluşturduk bakalım.
Kimi kime şikayet ediyorsak.

Yani neymiş AVEA mı bundan sonra bedava olsa gene olmaz.

adamlarla alakam yok hâlâ faturası geliyor.

3ü de aynı :+1: ama avea'nın çekme sorunu internet sorunu var. :-1: en azından diğerlerinde bu tip sorunlar fazla olmuyor.

bi ara avea ya geçmiştim, nasıl kaçacağımı bilemedim.

ama yine de hepsi aynı. mümkünse faturasız alacan canınıı sıkarlarsa atarsın çöpe

vodafone durduk yere paketimi iptal etmiş ( daha doğrusu 6 sayfalık sözleşmede öyle yazıyormuş kendilerince haklılar) faturam 250 TL geldi.

avea'dan taahhütlü jet modem aldım. 1 ay sonra iptal edersem ne olur diye sormak için müşteri hizmetlerini aradım, 70 TL cezası var iptal ederseniz dedi. üstüne basa basa başka ücret ödeyecek miyim dedim hayır dedi. sözüne güvenerek iptal ettim 193 TL ceza geldi. yine bir şey yapamadım paşa paşa ödettirdiler.

şikayet hattı = 2 gün sonra kılıfını bulup sizi tekrar arayacağız

turkcell yine bunlardan iyi. kazıklayacağını başında söylüyor, bunlar habersiz kazıklıyor.

99dan 2005e turkcell kullandım bir mesajı 2 kontöre attığım günleri hiç unutmadım. turkcell benim için 2005te bitti . avea da bi alavere dalavereyle 72 lira fatura ödedim hiç yoktan yere o da bitti benim için. 6 senedir vodafone kullanıyorum memnunum. avea ve turkcelle oranla daha iyi kesinlikle

Bu modellerden bizde de var; Avea'ya geçtim diyor, hangi tarife diyorum 500 dk olan diyor, taahhüt var mı diyorum, var herhalde ama bişey söylemediler diyor.
Geçtğiniz operatörün geçiş sonrası ilk faturası sadece geçiş yaptığınız tarihten sonraki günlere göre hesaplanır, ayrılırken ise fatura kesim tarihini 1 dk. dahi geçirseniz o ayın faturasının tamamı alınır. Sözleşme de yazmaktadır.
Sözün özü; siz neye, ne zaman, nasıl geçtiğinizi, nelere taahhüt ettiğinizi bilmeden devam ederseniz yarın birgün Vodafonla ilgili bir başlık açmanız işten bile değil.

aradaugrarim' Alıntı:
Bu modellerden bizde de var; Avea'ya geçtim diyor, hangi tarife diyorum 500 dk olan diyor, taahhüt var mı diyorum, var herhalde ama bişey söylemediler diyor.
Geçtğiniz operatörün geçiş sonrası ilk faturası sadece geçiş yaptığınız tarihten sonraki günlere göre hesaplanır, ayrılırken ise fatura kesim tarihini 1 dk. dahi geçirseniz o ayın faturasının tamamı alınır. Sözleşme de yazmaktadır.
Sözün özü; siz neye, ne zaman, nasıl geçtiğinizi, nelere taahhüt ettiğinizi bilmeden devam ederseniz yarın birgün Vodafonla ilgili bir başlık açmanız işten bile değil.

cok doğru :+1:

Turkcell tam altı ay sonra gönderdi bana sonrada biz size mesaj attık dediler oysaki hiç mesaj gelmedi.Mecburen ödedim

egeman84' Alıntı:
aradaugrarim' Alıntı:

cok doğru :+1:
:+1:

aradaugrarim' Alıntı:
..., ayrılırken ise fatura kesim tarihini 1 dk. dahi geçirseniz o ayın faturasının tamamı alınır. Sözleşme de yazmaktadır.
Aynen hocam, yukarıdakilerin hepsinin yıllardır farkında olarak geçişler (abonelikler) yaptım, ayrılırken ve geçiş yaparken, öncekinin ve sonrakinin sözleşmesini okumak şart.
Avukat olmak gerek.

Velhasıl tüm maddeleri ezberlesek ve haftada bir yeniden okusak da, bir madde var ki verilen hizmet ve koşulları "operatör tarafından tek taraflı değiştirilebilir" diyor, buyur burdan yak. İlk defa cep tel aldığımda yirmi küsur sayfalık sözleşmeyi okumuştum.

Örnek bir tane buldum aşağıda,
http://avea.com.tr/web/~/media/Files/bi ... onelik.pdf
Madde 4.2 : "AVEA, yürürlüğe girmeden önce usulünce ABONE’lere ve tüketicilere duyurmak suretiyle, sunduğu temel ELEKTRONİK HABERLEŞME HİZMETLERİ ile KATMA DEĞERLİ HİZMETLER ve diğer temel ELEKTRONİK HABERLEŞME HİZMETLERİ dışında sunduğu ek servis ve hizmetleriyle bu hizmetlerin koşullarını değiştirme, kaldırma, yenileme hakkına sahiptir."

aradaugrarim' Alıntı:
..., ayrılırken ise fatura kesim tarihini 1 dk. dahi geçirseniz o ayın faturasının tamamı alınır. Sözleşme de yazmaktadır.
ve yine SEÇ paketine üye olurken AVEA bayii aynen dedi ki "taahhütten ötürü kullandığınız ayların farklarını verirsiniz"
Abone olalı 5 ay geçti indirim 5 TL. 25 TL verilmesi gerek,
Ana Bayii bile bilmiyor.

izmitlii' Alıntı:
bi ara avea ya geçmiştim, nasıl kaçacağımı bilemedim.

ama yine de hepsi aynı. mümkünse faturasız alacan canınıı sıkarlarsa atarsın çöpe
:+1: 10 yıldır faturalı kullanıyorum. en iyisi faturasız.

http://www.sikayetvar.com/firma/detay/avea
sayfasında onlarca şikayet okudum,
Bazılarımızın düşündüğü gibi, taahhüt verdiğini bilmeyen veya fatura dönemi nedir bilmeyen yok,
birkaç şikayetçi sadece 3-5 gün için faturanın tam yansıtılması hususunda serzenişte bulunmuşlar.

insanlar daha çok ilgililerden ve ilgisizliklerinden şikayetçi. Şöyle ki bayiilerin yanlış bilgileri, Call center çalışanları eksiklikleri onları yanlış yönlendirmiş.

Bakınız ilk mesajımda müşteri temsilcisi son ödenmesi gerekenin faturam olduğunu söylediğini, ısrarım üzerine bozulan taahhüt ederi olduğunu söylediğini görürsünüz.

ve yine vodafone'la kolay kolay sorun yaşamam, sebebi, faturası da ondan, taahhütte yok.
Vodafone bayii dedi ki, "istediğiniz zaman ayrılabilirsiniz."

BİMCELL kontörlü 250 dk 10 tl.. geçtim kurtuldum..
Telefonda geyik muhabbeti yapmıyorsan çok iyi hemen geç..

tayinci42' Alıntı:
BİMCELL kontörlü 250 dk 10 tl.. geçtim kurtuldum..
Telefonda geyik muhabbeti yapmıyorsan çok iyi hemen geç..
hocam haklı.

bence fırsat, bahane kılıf buldukları anda affetmiyorlar.

ercinc98' Alıntı:
http://www.sikayetvar.com/firma/detay/avea
sayfasında onlarca şikayet okudum,
Bazılarımızın düşündüğü gibi, taahhüt verdiğini bilmeyen veya fatura dönemi nedir bilmeyen yok,
birkaç şikayetçi sadece 3-5 gün için faturanın tam yansıtılması hususunda serzenişte bulunmuşlar.

insanlar daha çok ilgililerden ve ilgisizliklerinden şikayetçi. Şöyle ki bayiilerin yanlış bilgileri, Call center çalışanları eksiklikleri onları yanlış yönlendirmiş.

Bakınız ilk mesajımda müşteri temsilcisi son ödenmesi gerekenin faturam olduğunu söylediğini, ısrarım üzerine bozulan taahhüt ederi olduğunu söylediğini görürsünüz.

ve yine vodafone'la kolay kolay sorun yaşamam, sebebi, faturası da ondan, taahhütte yok.
Vodafone bayii dedi ki, "istediğiniz zaman ayrılabilirsiniz."
Sen bi ayrıl bakalım arkandan neler çıkacak !!! Hepside aynı .

Geri