Avira, Kaspersky' ı dövdü!

Kodla Büyü

muallimim

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Dün müdür yardımcımızın bilgisayarı göçtü. Format atıp kesinlikle flash bellek falan takmadan, D ye girmeden direk antivir indirdim, kurdum, güncelledim ve hemen D yi falan tarattım. Bilgisayarda 1 yıldır lisanslı Kasper vardı. Kasper'in koruduğu daha doğrusu koruyamadığı yerel disk D de 136 virüs buldu ve sildi.

Sanırım bunun üstüne artık söz söylenmez ve bu paragrafı bile boşa yazdım...

Hocam en güvendiğimiz programların virüsü temizlemediğini görünce doğal olarak bu programlara karşı güvenim azaldı. Bilindik en iyi programları bizzat denedim hiçbiride sistemi %100 koruyamadı. A virüs programının en iyi şekilde temizlediği bir virüsü diğer B programı virüs olarak bile göremeyebiliyor, görse bile virüsü silemeyebiliyor. Bu yüzden artık şahsen virüs programı tavsiyesinde bulunmuyorum. Deneyin diyorum şansınıza kalmış diyorum.
En güvendiğim virüs programları ve hayal kırıklıklarım.
NOD32; virüsler sistemde cirit atıyordu.
Kasperysky; ağır çalıştığını bildiğim halde bundan vaz geçmiyordum taki sistemime bir virüs bulaşıncaya kadar.
Avast ; şimdi avastı kullanıyorum bunun da virüsü silemediğini gördüm ama bir avantajı var oda sistem açılışında bilgisayarı denetleyebilmesi işte bu özellik şimdilik bu virüs programını seçmemi sağladı. Silemediği bir virüsü açılışta çalıştırarak sorunsuz bir şekilde sildi şimdilik buna takılıyorum ama hiç birine güvenmiyorum. Çünkü her geçen gün yeni virüsler çıkıyor ve virüs programların kendine göre farklı farklı özellikleri var. Her biri farklı kategorilerde (Hızlı olması,en fazla virüsü yakalaması,hızlı güncellenmesi,fiyatı...gibi) lider ama tüm kategorilerde bana lider göster dersen bunu yapamam çünkü öyle bir virüs programı yok.

muallimim hocamız çok güzel bir saptamada bulunmuş. Kendisini tebrik ediyorum. Ayrıca Hasari hocamızda çok doğru söylemiş. Antivirüs genelde insanların araba zevkine benziyor. Kimisi toyota derken, kimisi honda bir başkası da renault diyebiliyor. Ama mercedesi bulmanın mümkün olmadığını düşünüyorum. Ben kendim de bir kaç yıldır Antivir i kullanmaktayım. Aslına bakarsanız o paralı veya aşılı antivirüs programlarından çok daha başarılı, hem de kişisel kullanım için bedava ve güncelleme de hergün yapılıyor. Virüslere müdahalesi de oldukça hızlı. Bir tek sorunu oluyor bazen sapıtabiliyor. Özellikle Bilsayı ve Bilsanın diğer programlarını (eski kayıtlardan dolayı ihtiyaç oluyor) virüs olarak görüp silebiliyor. Ama yine de daha iyisini bulamadım. Denemek isteyen arkadaşlara tavsiye ederim...... Kolay gelsin.

Kaspersky zaten bana az çektirmedi. Walla kurtuldum ya yeter benden uzak dursun. Şimdi ben Ad-Aware'i kullanıyorum herhangi bir sorunla karşılaşmadım. Bütn arkadaşlarımda bunu kullanıyo. Çünkü 3 kullanıcıya kadar kullanma hakkı sağlıyo. Ortaklaşa aldık arkadaşlarla ve 1 lisansı 3ümüzde kullandık. Hem çok ucuz hem çok güvenli. İstersen bide Ad-Aware PRO'yu dene. Bence pişman olmıcaksın. Tek kelimeyle !!!Harika!!!

Gerek okuldaki bilgisayarımda gerekse evdeki bilgisayarımda kasperksy (KAV) kullanıyorum. son 2 yıldır okuldaki 120 bilgisayara da virüs bulaştığını gördüm ama benim makine 1 defa bile göçmedi. arkadaşlar tüm bellekleri virüs taraması yapmak için bana getiriyor. AVAST ve AVİRA nın gör(e)mediği bir çok virüsü çatır çatır temizliyor.

hasari hocamın da söylediği gibi her antivirüsün kendine göre ARTI ve EKSİ leri var ve her antivirüs her virüsü tanımayabiliyor. o yüzden herkes kendi yaşadığı probleme göre yorum yapıyor. BEN herşeye rağmen KASPERSKY diyorum.

Unutulmaması gereken bişey daha var. virüs programlarını tek başına kullanmaktansa yardımcı programları da birlikte kullanmanızı öneririm. mesela bende
MyUsbGuard diye bir program yüklü. antivirüse gerek kalmadan takılan usb ve CD-ROM lardaki autorun özellikli dosyaların çalışmasını engelliyor. böylelikle taktığınız bellekte virüs olsa bile aktive olmasına engel oluyor.

Avira ilebirlikte COMODO kullanın! ikisi birlikte süper çalışıyor :idea:

2004:Norton sistemimi kağnı yaptı,
2004:McAffee de biraz ağır ama hala tam olarak ne yaptığını anlayamadım,
2005:BitDefender kurdum yine yavaş ve pek işe yaradığını görmedim,
2005:Avast herşeyi virüs olarak görmeye başladı, kullanırken bellekte ne olduğunu bilmediğim 20mblık bir program vardı,
2006:AVG kurdum onu virüs olarak gördü temizledi ama flash disklerde yetersiz kaldı,
2006:Nod32yi çok övdüler kurdum, taki bilgisayarımda bir virüs alarmı verip işletim sistemimi kullanılamaz hale getirene kadar,
2007:Nortona geri döndüm ancak sistemim accaip kasıldı,
2007:Nod32'nin yeni sürümünü kurdum ancak daha önceki deneyimimi doğrulamaktan başka bir işe yaramadı,
2008:AVG kurdum istediğim performansı sergilemedi
2008:Antivir Premium Security Suite kurdum çok memnunum. Kesinlikle bilgisayarıma virüs bulaşmadı. Sadece okulumda flash diskime virüs bulaşmış, temizlemedi ve silmeye kalktı. Bu durumda DrWeb CureIt indirdim. Tarattım temizledi.
Şuan Avira Antivir Premium Security Suite kullanıyorum. Virüs bulaşmış bilgisayar gelirse Combofix ve SDFix ile düzeltmeye çalışıyorum. Sonra DrWeb CureIt ile tarıyorum. En son Avira Antivir Free kurup veriyorum. Ya da hiç uğraşmadan format atıp teslim ediyorum :+1:
Şu an okulumdaki bilgisayarlarda Antivir Free kurulu, öğretmenler evden virüs getirseler bile okuldaki bilgisayarlarda problem yok. Hatta "Bilgisayarınızda virüs yoktur değilmi, benim oğlan bilgisayar mühendisi, bizim evde hiç virüs olmaz" diyen müfettişlerin bile flash diskindekileri çatır çatır siliyor. :puhaha:

artık tek başına antivirüs kullanmak yeterli olmuyor..yazılanlarda herkes haklı..lab kullanımı için usb security(flashı takınca virüsü otomatik temizliyor),nod32,anti-trojan ve driver magicina(deep freeze) bu programlar şu an koordine ve sağlıklı çalışıyor..tavsiye ederim..sene basından beri avira,kaspersky,symantec,vb bir çok anti virüsü denedim..şu an için güvenlik olarak bu programlarla rahat ettim biraz..fakat teknolojide sınır yok..yarın ne olur bilemem

1. Avira antivir hemen hemen zararlı gözüken en ufak şeyi zararlı diye algılayıp siliyor...
2. İsterse 500 tane virüs bulsun o virüs hep aynı virüstür. Yani 2 tane virüs vardır bilgisayarında avira 500 tane bulmuştur ama özünde 2 çeşit..
3. Hiç bir extra özelliği yok.
Kaspersky İnternet Security 2010 :+1:

aradaşlar bende uzun süredir avira kullanıyorum kardeşimde karsper delisi ama ikimizinde sistemi iyi çalışıyor ikimizde memnunuz ama www.av-comperatives.org tan baktım test sonuçlarına karspersky da avira da çok iyi iki antivirüs avira nın tek koyu yanı yanlış dosyaları virüsolarak görmesi
bundan kaybediyor eğer lisans parası vermeden keylerle de uğraşmayım vicdanen rahat olayım derseniz bence avira kullanmak ideal

Valla ben de Vista UAC açık bir de Kaspersky Internet Security 2010 var. Şimdilik iyi, hayırlısı bakalım... USB Disk Security ile de USB'leri otomatik taratıyorum. Firefox'da hem Kaspersky hem de WOT'un eklentileri mevcut.

Antivirus programları arasında yapılan testlerde verilen sonuçlarda Avira'nın yanlış alarmlarının yüksek olmasından dolayı yüksek not alamamasını hatırlatırım. Bazen virüs olmayan dosyaları da virüs olarak görüp silebiliyor. Ama hasari arkadaşımızın söylediği gibi %100 bir koruma hiçbir antivirüs sağlayamaz.
Bende Win 7 yüklü ve Kaspersky Internet Security 2010'u lisanslı olarak kullanıyorum. Bir de USB Disk Security var. Şimdilik bir problem yok gibi ama ileride ne olur bilinmez.
Bu arada Norton'unda son sürümünü baya güzel olduğunu ve sistemi kasmadığını duymuştum.

Asus 1000H EEE PC netbook um var. C sürücüsünde XP ve Nod 32 kurulu. D sürücüsüne win 7 kurunca antivirüsü de değiştirmek istedim. 1.6 GHZ lik Atom işlemciyi hem NOD 32, hem de Kaspersky aşırı kastırdı.

Netbooklar için tasarlanmış antivirüs programalarını incelerken Çinli bir firmaya ait olan Kingsoft isimli programı gözüme takıldı . Bir de çin malı antivirüs deneyeyim dedim :) . 90 günlük ücretsiz sürümünü kurdum. 10 gündür kullanıyorum deneme aşamasındayım NOD32 ve Kaspersky a göre daha az kastırıyor. Şimdilik memnunum , netbooklar için düşünülebilir.

adeministrator' Alıntı:
2004:Norton sistemimi kağnı yaptı,
2004:McAffee de biraz ağır ama hala tam olarak ne yaptığını anlayamadım,
2005:BitDefender kurdum yine yavaş ve pek işe yaradığını görmedim,
2005:Avast herşeyi virüs olarak görmeye başladı, kullanırken bellekte ne olduğunu bilmediğim 20mblık bir program vardı,
2006:AVG kurdum onu virüs olarak gördü temizledi ama flash disklerde yetersiz kaldı,
2006:Nod32yi çok övdüler kurdum, taki bilgisayarımda bir virüs alarmı verip işletim sistemimi kullanılamaz hale getirene kadar,
2007:Nortona geri döndüm ancak sistemim accaip kasıldı,
2007:Nod32'nin yeni sürümünü kurdum ancak daha önceki deneyimimi doğrulamaktan başka bir işe yaramadı,
2008:AVG kurdum istediğim performansı sergilemedi
2008:Antivir Premium Security Suite kurdum çok memnunum. Kesinlikle bilgisayarıma virüs bulaşmadı. Sadece okulumda flash diskime virüs bulaşmış, temizlemedi ve silmeye kalktı. Bu durumda DrWeb CureIt indirdim. Tarattım temizledi.
Şuan Avira Antivir Premium Security Suite kullanıyorum. Virüs bulaşmış bilgisayar gelirse Combofix ve SDFix ile düzeltmeye çalışıyorum. Sonra DrWeb CureIt ile tarıyorum. En son Avira Antivir Free kurup veriyorum. Ya da hiç uğraşmadan format atıp teslim ediyorum :+1:
Şu an okulumdaki bilgisayarlarda Antivir Free kurulu, öğretmenler evden virüs getirseler bile okuldaki bilgisayarlarda problem yok. Hatta "Bilgisayarınızda virüs yoktur değilmi, benim oğlan bilgisayar mühendisi, bizim evde hiç virüs olmaz" diyen müfettişlerin bile flash diskindekileri çatır çatır siliyor. :puhaha:

Kronolojik tespit çok yerinde ve bence %100 haklı sayın hocam. :alkis:

Avira gerçekten iyi :++:

Geri