Aylık karşılığı okutulan dersler

Kodla Büyü

mkrkls

Seçkin Üye
Seçkin Üye
proje hazırlama, sosyal etkinlik, seçmeli bilgi ve iletişim teknolojisi dersi aylık karşılığı mı okutuluyor. okula bir bilişim öğretmeni daha gelince aylık karşılığı dolmayabilir de bilişim alanımız mevcut okul çpl. talim terbiyenin çizelgesine baktım ama bilgi ve iletişim teknolojisi dersini göremedim

Aslında aylık karşılığı okutma diye ayrı bir mevzuat yoktur Hocam. Aylık karşılığı okutma norm belirlerken(atanırken) ya da o dersi öncelikle hangi öğretmenin okutacağını belirlemek için kullanılır. Eğer ki o alanın öğretmeni varsa önce o okutur işte o bahsettiğimiz çizelgede yazar. Öğretmen yoksa okul müdürü aslında görevlendirme öğretmen sorar sonra da kimi bulsa derse sokar.

Bir bilişim teknolojileri öğretmeninin daha gelebilmesi için okulda en az 32 saat ders olması gereklidir. Fakat asıl "seçmeli derslerin normu olmaz. BUNUNLA İLGİLİ EMSAL MAHKEME KARARLARI VARDIR. fakat bu sıkıntılı bir durum bizim alanımız için. çoğumuz hiç atanamamış olmalıydık (bir yıl önce teknik lise dışındaki yaklaşık 8 bin bt öğretmeni norm fazlası demek oluyor bu) bazı okul müdürleri uygulamaz seçmeli derse norm girerler. ilçe de onaylar. onun için hem proje hazırlama hem de bilgi ve iletişim teknolojisi dersleri norma sokulmak durumunda kalıyor liselerde.

serbest etkinlikler zaten 1.2.3. sınıfların kendi sınıf öğretmeni dışında kimse tarafından okutulamaz.

proje hazırlama tüm ders öğretmenleri tarafından okutulabilir fakat lislerde haftalık ders çizelgesinde bilişim alanı içinde yer aldığı için bt öğretmenine verilmesi daha uygundur. maaş karşılığını dolduramamaışa öncelik vermek de mantıklı.

hocam sen
aylık karşılığı dersi doldurmak mı istiyorsun : ders saatin dolmadığı zaman dilekçe verip alan dışındaki derslere girmek isteye bilirsin idare buna hayır deyip ücretli sokamaz sokarsa suç olur yönetmelik böyle diyiyor yada öğretmeni olmayan dersi tek öğretmene veremez fazlalıkları paylaştırmak zorunda yönetmelik dersler paylaştırılır diyiyor
Dağıtım MADDE 23- (Değişik: 23/01/2009 tarihli ve 2008/14575 sayılı B.K.K.) (1) Bu Kararın 10, 14 ve ek 1 inci maddeleri ile 16 ncı maddesinin ikinci fıkrasındaki ek ders saati sayıları haftanın çalışma günlerine eşit olarak dağıtılır. Eşit dağıtılamaması hâlinde kalan ek ders saati sayısı eşit olarak pazartesi ve cuma günlerine eklenir.
Kadrosunun bulunduğu okul ve kurum dışında görevlendirilme
MADDE 20-
(1) Her derece ve türdeki örgün ve yaygın eğitim kurumları müdürleri; kendi okul ve kurumlarında görevli öğretmenlere alanlarındaki dersler ile ilgili öğretmenin girebileceği diğer alanlardaki dersleri dengeli olarak dağıttıktan sonra, aylık karşılığı ders saatini dolduramayanlar ile dağıtılamayan alan derslerini en geç 15 gün içinde millî eğitim müdürlüğüne, (büyükşehir belediyesi bulunan merkezlerde il millî eğitim müdürlüğüne) yazılı olarak bildirmekle yükümlüdür.
(3) Aynı belediye sınırları içinde alanlarında veya ilgili öğretmenin girebileceği diğer alanlarda aylık karşılığı ders ve ek ders görevi saatlerini dolduramayan öğretmen varken bu dersler 9 uncu maddede sayılanlara verilemez.
yoksa seni zorla mı derse sokuyorlarsa: talim terbiyenin girmeni emrettiği dersler hariç hiçbir derse zorla girdiremez dilekçe ver bak nasıl geri adım atıyorlar ancak seni bölgedeki alan derslerine sokabilirler

versace' Alıntı:
hocam sen
aylık karşılığı dersi doldurmak mı istiyorsun : ders saatin dolmadığı zaman dilekçe verip alan dışındaki derslere girmek isteye bilirsin idare buna hayır deyip ücretli sokamaz sokarsa suç olur yönetmelik böyle diyiyor yada öğretmeni olmayan dersi tek öğretmene veremez fazlalıkları paylaştırmak zorunda yönetmelik dersler paylaştırılır diyiyor
Dağıtım MADDE 23- (Değişik: 23/01/2009 tarihli ve 2008/14575 sayılı B.K.K.) (1) Bu Kararın 10, 14 ve ek 1 inci maddeleri ile 16 ncı maddesinin ikinci fıkrasındaki ek ders saati sayıları haftanın çalışma günlerine eşit olarak dağıtılır. Eşit dağıtılamaması hâlinde kalan ek ders saati sayısı eşit olarak pazartesi ve cuma günlerine eklenir.
MADDE 20-
(1) Her derece ve türdeki örgün ve yaygın eğitim kurumları müdürleri; kendi okul ve kurumlarında görevli öğretmenlere alanlarındaki dersler ile ilgili öğretmenin girebileceği diğer alanlardaki dersleri dengeli olarak dağıttıktan sonra, aylık karşılığı ders saatini dolduramayanlar ile dağıtılamayan alan derslerini en geç 15 gün içinde millî eğitim müdürlüğüne, (büyükşehir belediyesi bulunan merkezlerde il millî eğitim müdürlüğüne) yazılı olarak bildirmekle yükümlüdür.
(3) Aynı belediye sınırları içinde alanlarında veya ilgili öğretmenin girebileceği diğer alanlarda aylık karşılığı ders ve ek ders görevi saatlerini dolduramayan öğretmen varken bu dersler 9 uncu maddede sayılanlara verilemez.
yoksa seni zorla mı derse sokuyorlarsa: talim terbiyenin girmeni emrettiği dersler hariç hiçbir derse zorla girdiremez dilekçe ver bak nasıl geri adım atıyorlar ancak seni bölgedeki alan derslerine sokabilirler

hocam ben aslında yükümlü olmadığım derslere maaş karşılığı girmek istemiyorum. ben meslek dersi öğretmeni olduğum için 20 saat maaş karşılığı fiilen derse girmem lazım. 20 saatte zorunlu ekdersim olmalı yönetmelik gereği.
ama ben başka okulda ders yetmediği icin 14 saat maaş karşılığı derse girdim ayrıca rehberlik ve 15 saat koordinatörlükten ek ders aldım. burada öğrenmek istediğim diyelim 16 saat fiilen ders var ben istemediğim halde işte proje hazırlama, sosyal etkinlik gibi dersler maaş karşılığı verilebilir mi?

hocam birde bu maddeler hangi yönetmelikte yazıyor

mkrkls' Alıntı:
versace' Alıntı:
hocam sen
MADDE 20-

hocam ben aslında yükümlü olmadığım derslere maaş karşılığı girmek istemiyorum. ben meslek dersi öğretmeni olduğum için 20 saat maaş karşılığı fiilen derse girmem lazım. 20 saatte zorunlu ekdersim olmalı yönetmelik gereği.
ama ben başka okulda ders yetmediği icin 14 saat maaş karşılığı derse girdim ayrıca rehberlik ve 15 saat koordinatörlükten ek ders aldım. burada öğrenmek istediğim diyelim 16 saat fiilen ders var ben istemediğim halde işte proje hazırlama, sosyal etkinlik gibi dersler maaş karşılığı verilebilir mi?

Hocam yazıda biraz çelişikiler var gibi.
20 saat maaş karşılığı 20 saat zorunlu ekders kavramını anlayamadım.Maaş karşılığınızdan sonraki kısım ancak ders varsa mümkündür.Ders yoksa zorunluluk yoktur.Meslek dersi öğretmeni olarak atanmışsınız veya öyle beyan ettiniz.Son talim terbiye kurulu kararına göre meslek okullarına atanabilmeniz mümkün değildir.Mart 2014 girebileceğiniz dersler ve alanlar aynı kurul kararında mevcut.Ayrıca bu tür konular iletişim ve anlayışla daha rahat çözülür ve huzur olur. Her muaallak konu için çatışma içinde olunursa galiba huzur olmaz .

Öğretmenlik Alanları, Atama ve Ders Okutma Esasları
http://ttkb.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar ... 3.2014.pdf

hocam arkadasımızın yazdıgı http://ttkb.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar ... 3.2014.pdf yonetmeliğe ilgi tutar itiraz edersın veremezler.Yonetmelıge baktıysan gıremek zorunda oldugun derslerı yazıyor maas karsılıgı dolamdıgı ıcın ancak senık ılcede baska bır okula gonderebılırler oda ders yoksa yıne gonderemezler
kordinatörluk maas karsılıgı olmaz ancak ek ders gorevı olur vermeye kalkarlarsa yonetmelıge aykırı demen yeter. fakat kordınatörluk senın okulunda hatta baska bır alanda bıle olsa verebılırler ve mecbursun
lafın ozetı : maas karsılıgı sadece alanınla ılgılı derslerde olur baska bır şekılde(nobet,baska alan dersı,kordınatorluk,ıdarı gorev falan asla olmaz yonetmelıge aykırı olur)
kordınatorluk yada baska okulda alanınla ılgılı ders varsa ss gıtmek zorundasın cunku bolge normu kavramından dersını tamamlatır

alan dışı dersleriniz için maaş karşılığınıza bakılmaksızın ders ücreti alırsınız. sadece 10 saat resim dersine girseniz 10 saat ücret alırsınız alan dışı olduğu için

huseyinkorkmaz' Alıntı:
mkrkls' Alıntı:
versace' Alıntı:
hocam sen
MADDE 20-

Hocam yazıda biraz çelişikiler var gibi.
20 saat maaş karşılığı 20 saat zorunlu ekders kavramını anlayamadım.Maaş karşılığınızdan sonraki kısım ancak ders varsa mümkündür.Ders yoksa zorunluluk yoktur.Meslek dersi öğretmeni olarak atanmışsınız veya öyle beyan ettiniz.Son talim terbiye kurulu kararına göre meslek okullarına atanabilmeniz mümkün değildir.Mart 2014 girebileceğiniz dersler ve alanlar aynı kurul kararında mevcut.Ayrıca bu tür konular iletişim ve anlayışla daha rahat çözülür ve huzur olur. Her muaallak konu için çatışma içinde olunursa galiba huzur olmaz .

Öğretmenlik Alanları, Atama ve Ders Okutma Esasları
http://ttkb.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar ... 3.2014.pdf

hocam çelişki yok ben zaten görevdeyim yeni atama falan değil. meslek dersi öğretmenlerinin maaş karşılığı dolmasa dahi koordinatörlük ve şeflik gibi görevleri fiili ders olmamakla beraber sadece ekders görevinden sayılıyor. bu açıdan ekders almakla ilgili bi sıkıntı yok. zaten yazdığım gibi daha önceki yıllardı 14 saat derse girip 15 saat koordinatörlük ekdersi almıştım. ben burada sadece proje hazırlama, sosyal etkinlik gibi dersler bize istemediğimiz halde maaş karşılığı verdirilebilir mi onu soruyorum

Anladım hocam ; proje hazırlama ,sosyal etkinlikler gibi dersler ilgili kurumdaki tüm öğretmenler tarafından maaaş karşılığı okutulur.

Geri