Aylıksız İzin ve Hizmet Süresi Hakkında...

Kodla Büyü

sert_hard

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar geçen günlerde doğum sebebiyle alınacak aylıksız izinlerin hizmet süresinden sayılacağını ve puanının verileceğini anlatan bir haber gelmişti gündeme, hatta çalışma bakanı açıklama yapmıştı.
Bu durumla ilgili herhangi bir gelişme oldu mu, düzenleme vs. bir değişiklik var mı???

yönetmeliği okudum hocam, sorumun cevabı orada yok. Kim verir, nasıl verilir, kim alır falan felan yazıyor.
Benim sorum, aylıksız izinde geçen süre hizmet süresinden ve puanından hesaplanıyor mu?

Benim bildiğim kadarıyla eğer emekli sandığı kesintisini öderseniz hizmet süresinden sayılıyor. Bir arkadaşım yapmıştı. Ama ben gerek duymadım sonuçta zaten emekli olmadan önce 33 yıl çalışıcam. Puan olarak ne olur bilmiyorum.

atama için gerekli hocam, eşimin bu yaz 3 yılı dolacak il içi isteme imkanı olacak. aylıksız izin alınca 3 ay 2 yıl 9 ay olacak mecburen 1 sene sarkacak. Puan da atama için önemli tabii.
O emekli sandığı kesintisinin ödenmesi konusunda kesin bir bilginiz var mı? Nasıl olduğu ne gibi bir işlem yapılacağı vs...

Üzerinden çok zaman geçti ne yazıkki arkadaşlada irtibat halinde değiliz. O yüzden kesin birşey söyliyemiycem .İdareye zaten danışmışsınızdır. Sanırım eşiniz henüz aylıksız izine ayrılmamış. Doğum izninin bitmesine ne kadar var acaba rapor falan alıp dönemi kapatsanız. Aylıksız izine istediğiniz zaman ayrıla bilirsiniz.

doğum izni ilk dönem bitti. hatta 10 günlük 2 rapor alıp dönemi kapattık. 2 dönem başında da 40 günlük bir heyet raporu aldık. 1 nisan itibari ile çalışır gözüküyoruz raporda. rica minnet birkaç doktorla görüştük, olumsuz yanıt aldık. bir 40 günlük rapor daha alabilsek parça parça 10'ar günlük raporlarla seminer dönemine ulaşabiliriz ama o raporu alabileceğimiz iş bitirecek adam bulamadık açıkçası.
çocuğumuz 5 aylık, biraz da problemlerimiz oldu sağlık açısından, eşimde ben de bakıcı falan işine sıcak bakmıyoruz şu an için. o yüzden önümüzdeki 2 hafta ayarlayabilirsek rapor yoksa aylıksız izin alacağız.

İşallah rapor alabilirsiniz. Allah yardımcınız olsun. Bu işler gerçektende çok zor oluyor.

bizim esas derdimiz il içi atamaya başvurabilmek. Farklı ilçelerde çalışıyoruz, hatta eşim belde okulunda. Ev eşimin bulunduğu ilçede, ben diğer ilçeye, eşimde beldeye gidiş-geliş yapıyor. Gidiş geliş mesafesinde yakın sayılabilecek ilçe ya da belde-köy okullarından birine geçebilirsek sorun kalmaz. Nabi amca eş durumundan elimizden de tutmadı, kaldık böyle ortada sap gibi... :D

gerçekten tebrik ederim bir seneyi nasıl raporla hallediyosunuz anlamıyorum...helal olsun... Ben eşimi 8 ay aylıksız izne ayırdım borcum çok, minnetim yok, kafam rahat...

sidar hocam mesele para pul değil sadece o olsa hemen ayrılırız aylıksıza ama bizim için sorun hizmet süresi ve puan, 2 ay yüzünden bir yıl daha il içi atama dönemini beklemek istemiyoruz
3 senedir ayrı ilçelerde hatta belde okulundayız hem eşim hem ben gidiş geliş yapıyoruz mesele ortak bir noktaya ulaşıp hiç yoktan birimizin kurtulması

o haberi ben de duydum hocama ama daha çıkmad diye biliyorum. Hatta o haberde aylıklı izin 6 ay olacak, sonrasında doğum yapmış öğretmene kolaylık filan sağlanacak deniyodu ama çıkmadı diye biliyorum daha...

Geri