aylıksız izin

Kodla Büyü
E) Memura, yıllık izinde esas alınan süreler itibarıyla beş hizmet yılını tamamlamış olması ve isteği hâlinde
memuriyeti boyunca ve en fazla iki defada kullanılmak üzere, toplam bir yıla kadar aylıksız izin verilebilir. Ancak,
sıkıyönetim, olağanüstü hâl veya genel hayata müessir afet hâli ilan edilen bölgelere 72 nci madde gereğince belli bir süre
görev yapmak üzere zorunlu olarak sürekli görevle atananlar hakkında bu bölgelerdeki görev süreleri içinde bu fıkra hükmü
uygulanmaz.

ücretsiz izinler düşüldüğünde görevde 5 yılını dolduranlar 1 yıllık ücretsiz izin alabilirler ve isterse bunu yurt dışında geçirebilir hocam. ama ikisi için farklı başvuru yapmanız gerekir.

Arkadaşlar bir soru da ben sormak istiyorum. Eşim şu an doğum sonrası aylıksız izinde. 1 haziran itibariyle izin bitecek ve göreve başlayacak.
Göreve başlamak için il milli eğitime gitmesine gerek var mı? yoksa okul tarafından mı başlatılacak? bilgisi olan arkadaşlar cevaplarsa memnun olurum.
Ben askerlik sonrası göreve başlamak için İl Mem'e gitmiştim de...

akrep026' Alıntı:
Arkadaşlar bir soru da ben sormak istiyorum. Eşim şu an doğum sonrası aylıksız izinde. 1 haziran itibariyle izin bitecek ve göreve başlayacak.
Göreve başlamak için il milli eğitime gitmesine gerek var mı? yoksa okul tarafından mı başlatılacak? bilgisi olan arkadaşlar cevaplarsa memnun olurum.
Ben askerlik sonrası göreve başlamak için okulda hallettim tüm işlemleri yer ankara... Bence gerek yok...

akrep026' Alıntı:
gerek yok, okul hallediyor

akrep026' Alıntı:

eşiniz okuluna gidecek okulunuz üs yazı ile milli eğitime bildirecek aynı durum bende de var arkadaşım
ama eşiniz okuluna 2-3 gün öncesinden bildirirse daha iyi olur üs yazının milli eğitime gitmesi süresi vs... için

Bir yılı iki parça halinde kullanabilecez yani parçaların büyüklüğü ve küçüklüğü önemli değil yani böylemi yani :scared:

akrep026 hocam eşiniz sadece okuluna gidecek, diğer işlemleri okul halleder ama özellikle raporla uzatmak gibi bir fikriniz vasa erkenden okulunuza haber verin, çünkü şimdiden ders programı ayarlamalarına başlamışlardır,

crescent hocam parçaların büyüklüğü küçüklüğü farketmez ama birileri illaki "eğitim öğretime engel olmasın, aksatmasın, ortasında başlayıp bitmesin" gibi ricalarda bulunacaktır, bunları da göz önünde bulundurmak lazım. tabi çok önemli bir durum yoksa.

2 defa şartı en fazla için geçerli yani tek parça halinde 1 yıl olarak da kullanılabilir anlamı çıkıyor buradan

fatma' Alıntı:
akrep026 hocam eşiniz sadece okuluna gidecek, diğer işlemleri okul halleder ama özellikle raporla uzatmak gibi bir fikriniz vasa erkenden okulunuza haber verin, çünkü şimdiden ders programı ayarlamalarına başlamışlardır,

crescent hocam parçaların büyüklüğü küçüklüğü farketmez ama birileri illaki "eğitim öğretime engel olmasın, aksatmasın, ortasında başlayıp bitmesin" gibi ricalarda bulunacaktır, bunları da göz önünde bulundurmak lazım. tabi çok önemli bir durum yoksa.

Herkese çok çok teşekkür ederim, rapor almayı düşünmüyoruz, göreve başlayacak, işlemler de okuldan hallediliyorsa sıkıntı yok. Tekrar teşekkür ederim...

Geri