Aylıksız izin.

Kodla Büyü

btogretmeni34

Seçkin Üye
Seçkin Üye
10 yılını doluran memurlara 6 aylık aylıksız izin verilebiliyor.

16 eylül 2016' da 10 yılımı dolduruyorum. Dilekçe ile başvurduğum taktirde idare bu talebimi kabül etmek zorunda mı? yokda yine idarenin iznine mi ihtiyacım var. 16 eylül'den önceki 16 günlük süre üçün rapor alıp sonraki 6 ay için dilekçe ile başvuru yapmam yeterli mi?

Yorum yaparken lütfen bu işin çakallığı, neden ayrılıyorsun gibi yorumlardan ziyade yönetmeliğik hükümlerine göre cevap verirseniz sevinirim.

Yoruma gerek yok kanun açık ve nettir sayın hocam...Süreye bağlı olarak izin kullanacaksınız sanırım...
madde şöyle der
"Yıllık izin süresinin belirlenmesinde esas alınan hizmet sürelerine göre, beş hizmet yılını tamamlamış olan memurlara, istekleri halinde memuriyetleri süresince en fazla iki defada kullanılmak üzere, toplam bir yıla kadar aylıksız izin verilebilir."

verilebilir dediği için amir uygun bulmazsa vermez....

Bu 1 yılı istersem şartsız mazeret beyan etmeden direk veriyorlar mı?Şu evin borcu bitsin 1 yıl işe gitmeyeceğim tren bileti alıp pasaportla balkanları gezip geleceğim.

Evet ben de bu soruyu merak ediyorum. 5 yıl bitince basit bir dilekçe ile izne çıkabilir miyiz? Yoksa sağlam bir mazeret mi gerek?

hocam ver dilekçeni ve aylıksız izne çık. mazeret bildirmene gerek yok. kanun net: bizim okulda bir matematik hocası öyle yaptı.
"Yıllık izin süresinin belirlenmesinde esas alınan hizmet sürelerine göre, beş hizmet yılını tamamlamış olan memurlara, istekleri halinde memuriyetleri süresince en fazla iki defada kullanılmak üzere, toplam bir yıla kadar aylıksız izin verilebilir."

Geri