Aynı anda birden çok koordinatörlük durumu?

Kodla Büyü

adadeniz

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Merhaba arkadaşlar
A ili büyükşehirdir. A ilinin;
B merkez ilçesi ve bu ilçenin X EMLsi var
C merkez ilçesi ve bu ilçenin Y EMLsi var.

Y EML'nin FARKLI BÖLÜM ÖĞRENCILERI İÇİN okulda ve ilçede meslek öğretmeni bulunamadığından dolayı yaz stajı için koordinatör öğretmene ihtiyacı vardır.

X okulunda yaz stajı koordinatör öğretmenlîğini yapan biri, bu ihtiyaçtan dolayı kendi okulu dışında ve FARKLI BÖLÜMDEKİ bu öğrencilerin de koordinatör öğretmenliğini yapmak istemrktedir.

B ilçesinin X okulundaki koordinatörlükle BERABER AYNI ANDA, VALİLİK OLURU İLE C İLÇESİN Y EMLnin FARKLI BÖLÜM ÖĞRENCİLERİNE DE KOORDİNATÖR ÖĞRETMEN OLABİLİR Mİ?
Bunun mümkünlük durumu nedir?
Olur alınınca kendi okulundaki koordinatörlüğü düşer mi yoksa iki okul aynı abnda olur mu?
Bununla ilgili bir yazı bulamadım.
Teşekkürler

Buyuksehir oldugu icin toplam ek dersiniz 20yi gecmedikce sorun olmaz gibi geliyor ama farkli bir durum yonetmelikte karsiligi yok mtegmden gorus alin derim

Farklı alandan verilebileceğine dair

Ekli dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    95.2 KB · Görüntüleme: 458
20 saati geçemeyeceği şekilde alınabilir gibi geldi bana da...

Başka okula görevlendirme şeklinde olacagını sanmıyorum.
Y eml yeterli öğretmen olmadığı için sizin okula, sizin okulunuz tarafından yapılması için yazı gönderir. İdarede sizi görevlendirir. 20 saate kadar da alabilirsiniz.

adadeniz' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar
A ili büyükşehirdir. A ilinin;
B merkez ilçesi ve bu ilçenin X EMLsi var
C merkez ilçesi ve bu ilçenin Y EMLsi var.

Y EML'nin FARKLI BÖLÜM ÖĞRENCILERI İÇİN okulda ve ilçede meslek öğretmeni bulunamadığından dolayı yaz stajı için koordinatör öğretmene ihtiyacı vardır.

X okulunda yaz stajı koordinatör öğretmenlîğini yapan biri, bu ihtiyaçtan dolayı kendi okulu dışında ve FARKLI BÖLÜMDEKİ bu öğrencilerin de koordinatör öğretmenliğini yapmak istemrktedir.

B ilçesinin X okulundaki koordinatörlükle BERABER AYNI ANDA, VALİLİK OLURU İLE C İLÇESİN Y EMLnin FARKLI BÖLÜM ÖĞRENCİLERİNE DE KOORDİNATÖR ÖĞRETMEN OLABİLİR Mİ?
Bunun mümkünlük durumu nedir?
Olur alınınca kendi okulundaki koordinatörlüğü düşer mi yoksa iki okul aynı abnda olur mu?
Bununla ilgili bir yazı bulamadım.
Teşekkürler
..................
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI YÖNETİCİ VE ÖĞRETMENLERİNİN DERS VE EK DERS SAATLERİNE İLİŞKİN KARAR
Diğer okul ve kurumlarda ders görevi
MADDE 26- (1) Bu Karar kapsamında bulunan yönetici ve öğretmenlere, aslî görevlerini
aksatmamak ve aylık karşılığı ders görevlerini tamamlamak kaydıyla; Bakanlığa bağlı okul ve
kurumlarda, diğer kurumlara bağlı okullar ile yüksek öğretim kurumlarında, ücretleri görev
aldıkları okul veya kurumca ödenmek üzere ek ders görevi verilebilir. Ancak, bu tür
görevlendirmelerde verilecek ek ders görevi, kendi okullarında veya dengi okullarda haftada
aylık ve ücret karşılığı okuttukları ek ders saati sayısı toplamını dolduranlar bakımından
haftada 10 saati geçemez.
Diğer kurumda bu 10 saatlik sürede ister derse girin ister koordinatörlük görevi yapın. Ücretinizi görevlendirildiğiniz kurum öder

Eğer x okulunun öğrencisi o öğretmenin olduğu ilçede staj yapıyorsa olur aksi taktirde yolluk Vs problemlerinden dolayı olmaz.

Gorevlendirme olacak. 2 gun kendi okulunda gorev yaparken 1 yada 2 gun de diger okulda gorev yapacak. Büyükşehir merkez İlçeler arasında yolluk sorun olmaz. Ödenmez.
Toplam haftalik ücret 20yi geçemez.

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

20 saat cümlesinin mevzuat dayanağı var mı?
Tamam kendi okulunda 16-20-24 seçenekleri var ama burda aynı anda farklı bir ilçeden valilik oluru da sözkonusu. Ben durumumq uyan madde bulamadım.

En yakın açıklama kendi alanında öğretmen bulunasa diye başlayan görevlendirme şekli yazısı.

adadeniz' Alıntı:
20 saat cümlesinin mevzuat dayanağı var mı?
Tamam kendi okulunda 16-20-24 seçenekleri var ama burda aynı anda farklı bir ilçeden valilik oluru da sözkonusu. Ben durumumq uyan madde bulamadım.

En yakın açıklama kendi alanında öğretmen bulunasa diye başlayan görevlendirme şekli yazısı.

http://mevzuat.meb.gov.tr/html/23555_0.html

İşletmelerde Meslek Eğitimi

Madde 15- (Değişik: 15/4/1999-99/12775 B.K.K.) İşletmelerde meslek eğitimi yapılan okul ve kurumlarda görevli yönetici ve öğretmenlerin öğrenci, çırak ve aday çırakların iş yerindeki uygulamalı eğitimini izlemek, programa uygunluğunu ve sistemin iş yerindeki işlerliğini sağlamak, meslekî rehberlikte bulunmak üzere yaptıkları bu görevler ek ders görevi sayılır.

Ders dağıtım çizelgelerinde "İşletmelerde Meslek Eğitimi" adıyla gösterilecek bu dersler; işletmelerin okul ve kuruma uzaklığı, öğrenci, çırak ve aday çırak sayısı gibi kıstaslar esas alınarak okul ve kurum müdürlüğünce hazırlanacak ve millî eğitim müdürlüğünce onaylanacak programlara göre haftada;

a) Çıraklık eğitim merkezlerinde;

1) Büyükşehir belediyesi sınırları içindeki ilçelerde 24 saati,

2) Diğer il ve ilçelerde 18 saati,

b) Diğer okul ve kurumlarda;

1) Büyükşehir belediyesi sınırları içindeki ilçelerde 20 saati,

2) Diğer il ve ilçelerde 16 saati,

geçmemek üzere okutabilecekleri ek ders saatleri içinde verilir.

Bu durum ilin farklı ilçelerinde AYNI ANDA yapılan görev için geçerli midir?
DaMieN' Alıntı:
http://mevzuat.meb.gov.tr/html/23555_0.html
İşletmelerde Meslek Eğitimi
Madde 15- (Değişik: <a href="tel:15/4/1999-99">15/4/1999-99</a>/12775 B.K.K.) İşletmelerde meslek eğitimi yapılan okul ve kurumlarda görevli yönetici ve öğretmenlerin öğrenci, çırak ve aday çırakların iş yerindeki uygulamalı eğitimini izlemek, programa uygunluğunu ve sistemin iş yerindeki işlerliğini sağlamak, meslekî rehberlikte bulunmak üzere yaptıkları bu görevler ek ders görevi sayılır.

Ders dağıtım çizelgelerinde "İşletmelerde Meslek Eğitimi" adıyla gösterilecek bu dersler; işletmelerin okul ve kuruma uzaklığı, öğrenci, çırak ve aday çırak sayısı gibi kıstaslar esas alınarak okul ve kurum müdürlüğünce hazırlanacak ve millî eğitim müdürlüğünce onaylanacak programlara göre haftada;

a) Çıraklık eğitim merkezlerinde;

1) Büyükşehir belediyesi sınırları içindeki ilçelerde 24 saati,

2) Diğer il ve ilçelerde 18 saati,

b) Diğer okul ve kurumlarda;

1) Büyükşehir belediyesi sınırları içindeki ilçelerde 20 saati,

2) Diğer il ve ilçelerde 16 saati,

geçmemek üzere okutabilecekleri ek ders saatleri içinde verilir.

Geri