Aynı anda eş durumu isteme?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan AKom
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

AKom

Seçkin Üye
Seçkin Üye
merhaba arkadaşlar öncelikle eşimde bende adayız. "31 eylül"ü baz almazlarsa eşdurumu isteyemicez. sorum şu 31 eylülü baz alırlarsa;
1.ikimizde aynı anda tercih yapabilirmiyiz(ikimizde farklı illerdeyiz).
2.olaki ikimizinde tercihlerinden biri oldu ondan sonra ne yapıcaz.

teşekkürler şimdiden

hocam eş durumunda önce başvurular alınıyor evraklar teslim ediliyor bunu ikiniz de yapabilirsiniz
başvurular değerlendiriliyor
sonra tercihler açılıyor bunu sadece biriniz yapabiliyorsunuz açılan okullar konusunda daha avantajlı olanınız yapar tercihi de muhtemelen
2012 den böyle hatırlıyorum

Hocam şimdiden hayırlısı olsun öncelikle.

Sorunun cevabı ise yayınlanacak kılavuzda yer alır. Net bir şey demek sadece tahmin olacaktır.

En sağlıklısı, geçen yılki kılavuzu ve önceki dönemin yer değiştirme kılavuzunu inceleyebilirsin. Ama meb bu sağı solu belli olmaz.

Yaz dönemindeki uygulanırsa, 2 kişi aynı anda ön başvuru yapar. 2 kişi aynı anda 2.ci aşama olan farklı ildeki/ilçedeki/yerleşim yerindeki okul tercihlerini yapar ve kaydeder.

İki kişinin tercihleri tutarsa, birisine dilekçe ile iptal hakkı verilir ve sadece biri yer değiştirir. sadece birinin tutarsa veya ikisi de tutmazsa zaten sonuç belli.,

Edit: belki de yanlış hatırlıyor olabilir. @hllbilisim hocamın dediği gibi de olabilir. Kılavuzda yer alacak ifadeler, virgüller önemli.

herzamanki gibi meb ne zaman tutarlı olduki :) gene bir soru gene farklı cevaplar. sabitleseler, standarda bağlasalarda ne yapcağımızı bilsek

hocam eş durumunda yönetmelikde şöyle bir durum var:

-- Eşlerden ikisi de zorunlu hizmet yükümlüsü ise: zorunlu hizmetini yapmayan yapanın yanına gider
--Eşlerden ikiside zorunlu hizmet yükümlüsü ise: her ikiside zorunlu hizmetini yapmıyorsa, her ikiside tayin isteyebilir
--Eşlerden ikiside zorunlu hizmet yükümlüsü ise: her ikiside zorunlu hizmetini yapıyorsa, her ikiside tayin isteyebilir

Biz bu maddeden dolayı 2,5 sene önceeşim sivas merkezden elazığ madene geldi ben gidemedim. Gider diyenler olursa evet sistem kabul edebilir ancak gittiğiniz yerdeki memur, şef anlarsa iptal ederler, üstüne de soruşturma açarlar

İyi günler

akoluacik' Alıntı:
herzamanki gibi meb ne zaman tutarlı olduki :) gene bir soru gene farklı cevaplar. sabitleseler, standarda bağlasalarda ne yapcağımızı bilsek
Hocam tutarlı olursa öğretmenler sistemi çözer, ona göre işlerini ayarlar, düzeni bozarlar......

mahmutemre2211' Alıntı:

-- Eşlerden ikisi de zorunlu hizmet yükümlüsü ise: zorunlu hizmetini yapmayan yapanın yanına gider
--Eşlerden ikiside zorunlu hizmet yükümlüsü ise: her ikiside zorunlu hizmetini yapmıyorsa, her ikiside tayin isteyebilir
--Eşlerden ikiside zorunlu hizmet yükümlüsü ise: her ikiside zorunlu hizmetini yapıyorsa, her ikiside tayin isteyebilir

Biz bu maddeden dolayı 2,5 sene önceeşim sivas merkezden elazığ madene geldi ben gidemedim. Gider diyenler olursa evet sistem kabul edebilir ancak gittiğiniz yerdeki memur, şef anlarsa iptal ederler, üstüne de soruşturma açarlar

İyi günler

hocam ben 5. eşim 4. bölgede görev yapıyor.(1-6 ya göre sıralanmıs kpss başvurularında gözüken numaralar)

akoluacik' Alıntı:
mahmutemre2211' Alıntı:

İyi günler

hocam ben 5. eşim 4. bölgede görev yapıyor.(1-6 ya göre sıralanmıs kpss başvurularında gözüken numaralar)

Hocam bölge önemli değil, okulunuzun zorunlu hizmet kapsamında olması önemli,

Geri