Aynı durumda bulunan eşler il dışı tercih

Kodla Büyü

Demise

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar eşimin branşı ingilizce benim BT.
Bulunduğumuz ilde eşim de ben de çalışma süremizi doldurduk, yani ikimiz de il dışı tayin isteyebiliyoruz..
Benim puanım yüksek olduğu için tayin isticem eşim de eş durumundan gelmeyi düşünüyor..
Fakat bir arkadaşım eğer eşlerin ikisi de il dışı isteyebilecek durumda ise ve eşlerden biri istemezse ona eş durumu açılmayacağını söyledi.
Çalıştığım ilin atama şube müdürü de onaylamış bu bilgiyi..Kafam karıştı böyle değil diye biliyordum..Fikriniz var mı bu konuda?

8- a. Yer değiştirme sonucu farklı illere atanan öğretmen eşlerden, görev yerinden ayrılmadan atamasını iptal ettiren, eş durumu özrüne bağlı yer değiştirme döneminde eşinin bulunduğu il’e; aynı ilin farklı ilçelerine atananlar ise, atandıkları yerde göreve başladıktan sonra, il içi özür durumuna bağlı yer değiştirme döneminde yer değiştirme başvurusunda bulunabilir.

b. Öğretmen eşlerden yalnızca birinin yer değiştirme şartlarını taşıması ve iller arasında atamasının yapılması halinde, diğer eş özür durumuna bağlı atama döneminde eş durumundan yer değiştirme isteğinde bulunabilir. İller arasında isteğe bağlı ataması yapılan eş, aynı atama döneminde ayrıldığı il’e eş durumundan atama başvurusunda bulunamaz.

Bu maddeler var ama benim burada sorduğum soruyla ilişkili değil, sizin buraya paste etmeniz mümkün mü?

hocam benim durumumda aynı geçen senelerde yapılmış o uygulama.bu sene de ne olur ne olmaz eşimede tayin isteyecez ama hiç olmayacak bi yere maksat tayin istemiş olsun..

forumicinforum' Alıntı:
frtmr' Alıntı:
Doğru hocam kılavuzda var eş durumuna başvurabilmek için önce şartlar tutuyorsa eşlerin il dışına başvurması lazım.

kılavuzdaki hangi ibareden bu anlam çıkıyor bulamıyorum. yardımcı olursanız sevinirim

Hocam bende kılavuzu tekrar okudum, nereden öyle bir anlam çıkartmışım bilmiyorum.
Kimseyi yanlış yönlendirmeyeyim.

Bu konu ile ilgili bilgi edinen oldu mu acaba? Bir de diyelim ki eşime X ili çıktı bana Y ili...Şu anda ikimizde aynı ilde çalışmaktayız..
Eşim atamasını iptal ettirmek için çalışmakta olduğu ile gitmek zorunda mı? Atamayı iptal etme prosedürü nasıl işliyor?

benim durumumda bu şekilde.
(13) Aile bütünlüğünün bozulmaması için her ikisi de öğretmen olan eşler aynı yerleşim yerlerindeki eğitim kurumları arasında tercihte bulunmak zorundadır.
2010'da böyle bir madde var.
2013 klavuzda bu durumla ilgili bişey göremedim.
bilgisi olan arkadaşlar paylasirsa sevinirim.

syangela' Alıntı:
(13) Aile bütünlüğünün bozulmaması için her ikisi de öğretmen olan eşler aynı yerleşim yerlerindeki eğitim kurumları arasında tercihte bulunmak zorundadır.

İlk mesajımda da belirttiğim gibi birkaç sağlam kaynaktan bunun devam ettiğine dair onay aldım .. Beni zor durumda bırakan şu; 2 il yazıcaz eşimle birlikte hem onun hem de benim memleketimi farklı iller çıkarsa çalıştığımız ile gidip atamasını iptal etmesi gerekicek ve şu anda çalıştığımız ile çok uzaktayız.. Bu madde geçerli değilse hiç kasmıcaz ama insan riske de atamıyor.

istediğin kadar çok uzakta ol bir arkadasınız yok u orda müdür müdür yardımcısı bakkal ev sahıbı asker polıs hemsıre gonder onlara bı vekalet herseyı halletsın hepi topu 54 tl vekalet ucretı oden sende gıdersın baska ısıne bakarsın

syangela' Alıntı:
Klavuzda değil hocam yönetmelikte yazıyor.2010 tarihli yönetmelik

Nadir SERT' Alıntı:
syangela' Alıntı:
Klavuzda değil hocam yönetmelikte yazıyor.2010 tarihli yönetmelik

Yani şu anda geçerli mi bu yönetmelik?

en son yönetmelik o hocam ben öyle yaptım ben de eşimde istedi eşim sınıf ogretmenı nasıl olsa çıkmayacak sorun değil.

Nadir SERT' Alıntı:
en son yönetmelik o hocam ben öyle yaptım ben de eşimde istedi eşim sınıf ogretmenı nasıl olsa çıkmayacak sorun değil.

Çok teşekkürler hocam hayırlısı olsun sizin için.

Nadir SERT' Alıntı:

Nadir Hocam sizin durumla aynı mıyız abaca?

Ben 3 yılımı doldurdum ve başvurumu kaydettim.

Eşim ise 3 yılını doldurmadı ve bulunduğum ile eş özründe gelerek "zorunlu hizmet görevi ertelendi" olarak düzenlendi. Bu yüzden kılavuzun 2.c'sinde yazan;

"c. Başvuruların son günü itibarıyla adaylıkları kaldırılmış olmak kaydıyla;
sağlık ve eş durumu özrü nedeniyle zorunlu çalışma yükümlülüğü ertelenmiş olanlar ile

birinci, ikinci ve üçüncü hizmet alanlarında görev yapan zorunlu çalışma yükümlüsü öğretmenler,
zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen hizmet alanlarına yer değiştirme isteğinde bulunabilirler."

ifadesine göre tayin isteyebiliyor. Ya

Ama Mebbiste beyan bilgilerinde hiçbiri uymuyor gibi geldi. Boş bırakınca da 3 yıl dolmadı hatası veriyor. Tercihleri yapıp, 26.'yı bile işaretlemem rağmen 3 yıl dolmadı hatası veriyor. Kılavuzda yazmıyor ama İl Milli Eğitim eş özründen tercih yapması için bunda da tayin istemesi gerekeceğini söyledi.
Sizin eşiniz 3 yılını doldurmuş muydu?

Geri