Aynı isimi klasör

Kodla Büyü

bul-ancak

Aktif Üye
Arkadaşlar az önce farkettim aynı isimli 2 klasör. Böyle bir durumla karşılaşan oldu mu daha önceden...

Ben ilk defa görüyorum. Fikri olan var mı?

Ekli dosyalar

• aynı isimli klasör.png
    aynı isimli klasör.png
    43.7 KB · Görüntüleme: 614
Birinin sonunda boşluk falan vardır. Birinci klasörün adını kopyalayıp, ikinciye yapıştırın bakalım ne olacak?

Çalışmalarım klasörünü sıkıştırıp, buraya ekler misiniz? Mutlaka bir fark vardır. Windows'da aynı isimde iki klasör aynı ortamda olamaz.

Tür sütununda dosya klasörü yazıyor. Virüs olsa Uygulama Dosyası yazıyor. Arkadaş klasörü sıkıştırıp, buraya eklerse neyin ne olduğunu anlarız.

mylife_ista' Alıntı:
buyrun atıyorum birde siz bakın... Virüsle alakası yokk
..
bu da klasörün komut satırındaki görüntüsü. ilginç bir durum. cmd alınta tek görüyor..

Ekli dosyalar

• klasör.JPG
    klasör.JPG
    83.5 KB · Görüntüleme: 556
Alttaki materyal klasörü içerisinde gizli bir desktop.ini dosyası var. Aslında klasörün adı Sample Pictures, ancak içindeki desktop.ini klasör adının materyal olarak görünmesini sağlıyor.
Denetim Masası / Klasör seçeneklerinden Gizli dosyaları göster seçip, bir de alt kısımdaki Korunan sistem dosyalarını göster diyerek desktop.ini dosyasını görebilirsiniz. Sildiğinizde ya da sağ tıklayıp, düzenle dediğinde en alt satırda materyal ifadesini değiştirerek klasörün ismini farklı girebilirsiniz.

yakuphan' Alıntı:
Alttaki materyal klasörü içerisinde gizli bir desktop.ini dosyası var. Aslında klasörün adı Sample Pictures, ancak içindeki desktop.ini klasör adının materyal olarak görünmesini sağlıyor.
Denetim Masası / Klasör seçeneklerinden Gizli dosyaları göster seçip, bir de alt kısımdaki Korunan sistem dosyalarını göster diyerek desktop.ini dosyasını görebilirsiniz. Sildiğinizde ya da sağ tıklayıp, düzenle dediğinde en alt satırda materyal ifadesini değiştirerek klasörün ismini farklı girebilirsiniz.
[LocalizedFileNames]
Chrysanthemum.jpg=@%systemroot%\system32\SampleRes.dll,-101
Desert.jpg=@%systemroot%\system32\SampleRes.dll,-102
Hydrangeas.jpg=@%systemroot%\system32\SampleRes.dll,-103
Jellyfish.jpg=@%systemroot%\system32\SampleRes.dll,-104
Koala.jpg=@%systemroot%\system32\SampleRes.dll,-105
Tulips.jpg=@%systemroot%\system32\SampleRes.dll,-106
Lighthouse.jpg=@%systemroot%\system32\SampleRes.dll,-107
Penguins.jpg=@%systemroot%\system32\SampleRes.dll,-108

[.ShellClassInfo]
LocalizedResourceName=Materyal

En sondaki materyal yazısı yani :+1:

Yakuphan hocam "Böyle birşey olmaz diyor", mylife_ista hocam illa var diyor.
Yakuphan hocam "Boşluk karekteri felan", mylife_ista hocam yok yok virüs de değil.

Yakuphan hocam olmasa...

Yakuphan hocam, süpersin vall teşekkürler. Sysrep ve bunun gibi faydalı paylaşımların için çok teşekkürler.

Geri