Aynı saate 2 sınıf...

Kodla Büyü

odabasalparslan

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar yeni görev yerimde okul müdürü bana hiçbir şey söylemeden 34 saat olan dersin 18 saati için ücretli öğretmen istemiş. Bana kaldı 16 saat. İşin kötü tarafı Bitero olacak mısın diye sorduklarında bi dünya dersim var istemem demiştim. Bu arada 2 gün toplamda da 10 saat dersimiz aynı saate denk gelmiş. Bunu birkaç defa söylememe rağmen ders programında değişiklik yapılmadı. Pazartesi günü de beni yanına çağırıp ücretli öğretmen gelmeyeceğini tüm derslere benim girmemi söyledi. Ben de 4 saati teknoloji tasarım öğretmeni arkadaşıma vermesini söyledim, kabul etti.Ancak asıl sorun şu; dediğim gibi 2 gün toplam 10 saat ders çakışıyor,program değişmeden nasıl gireyim diyorum, cevap: "Kafana göre takıl" oldu. Birkaç defa yanına gidip durumu anlatmaya çalıştım aynı saatte 2 sınıfta birden nasıl olabilirim diyorum. İki sınıfın defterini de imzala diyor. Girmediğim dersin ekdersini ve sorumluluğunu almam dememe rağmen adam ciddiye almıyor ve kendi yöntemlerinle çöz bu işi herşeyi müdürden bekleme diyor :) Yarın ve Cuma günü bahsi geçen ders günleri.Kesinlikle dersine girmediğim sınıfın defterini imzalamayı düşünmüyorum. Ancak hangi sınıfın dersine gireyim diye de düşünüyorum. Yani hem 5 hem de 6. sınıfların dersi var. 6.sınıflar geçen sene ders işlemişler.Ben de en azından ders görmemiş olan 5.sınıfların dersine gireyim diyorum. Ne dersiniz dostlar ne yapmalı?

sana verilen ders programında (aslını aldığına dair imzaladığın) hangi sınıfta olman gerekiyorsa o sınıfın defterini imzala. resmi olarak da o sınıfa gir gerisine sakın imza atma. dolandırıcılık olur bu resmen..

sizin müdür normal mi?
zaten btr olsanızda 30 saat girmek zorundaydınız çünkü dersten sonra vakit olursa yapılıyor.
ek ders ödeyemez bu durumda size ödesede geri faizyle falan alırlar ne olur ne olmaz.
bence programı o üşeniyorsa size versin siz değiştirin :scared:

Okuldaki tüm arkadaşlar (bir iki kişi hariç) ders programından müzdarip olduğu için rica ettiler sen yapar mısın dediler.Kabul ettim ancak önce bu işe tamam diyen müdür sonra yaptırmam dedi. Bugün normalde dersim yoktu ancak 5.sınıfların dersi olduğu için okula gittim ve o derslere girdim. Dediğim gibi çakışan dersler hariç tüm derslere girmeye çalışıyorum...

Deseki, programı oturtamadık, bir hafta idare edin... tamam

Ama tarif ettiğinize göre afedersiniz sizinki malmış diyeceğim ama bizde mal büyük baş hayvan için kullanılır.. Bir karizması var.. En azından süt üretimi, tarla sürümü yapılır, hiç bir işe yramassa etindne faydalanılır.... sizinkinin varlığı dünyaya sıkıntı..

Bence de Neontester hocamın dediği gibi programında yazanlara gir.
İnsanın sakatı başka birşeye benzemiyor, hayvanın sakatını keser atarsın en azından.

ben şimdi müdür yardımcısıyım ama öğretmenken 8 yıl boyunca her okulumda programı ben yaptım

idarecilerin zalim ellerine programı bırakmak hem öğretmen arkadaşlara hem benim kendi programıma yazık oluyor

Ne içtiysem olmadı arkadaş, küçük bir servet harcadım şu kafayı yakalayamadım. 8)

neontester' Alıntı:
sana verilen ders programında (aslını aldığına dair imzaladığın) hangi sınıfta olman gerekiyorsa o sınıfın defterini imzala. resmi olarak da o sınıfa gir gerisine sakın imza atma. dolandırıcılık olur bu resmen..
hocam sizin durumunuzun çözümünü çok güzel çözümlemiş.. devlette söz yerine yazı vardır sayın hocam.. ders programınızda hangi ders-sınıf varsa o derse girin, imzanızı da ona atın..

ben en çok sizin soğukkanlılığınıza şaşırdım :D kafana göre takıl ne demekse :puhaha: adam öğretmenlikle çobanlığın farkını anlamamış. gerçi çobanlar bile kafasına göre takılmıyodur heralde bi kuralı düzeni vardır.

Bugün enteresan bir gelişme oldu. Baktım sözlü olarak anlatamadım bende dilekçe yazdım ve çakışan dersler nedeniyle programın yeniden yapılıp tarafıma tebliğ edilmesi diye... Beni yanına çağırdı. Dilekçeni geri al dedi. Sebebini sorduğumda programı baştan yaptığını ve bana 30 saat ders vereceğini söyledi.(2 haftadır aynı sözler...) Beni bu hafta boş günümde okula çağırdınız ve sözde 2. Bilişim Öğretmenin (şu anda olmayan) dersine soktunuz o derslerin ek dersi ne olacak dediğimde, onlara hayrına girmiş ol, herşey para mı dedi (En sinir olduğum sözler bu arada :verymad: ) Girdiğin ders saatlerine darksil çek dedi :cry:

odabasalparslan' Alıntı:
Bugün enteresan bir gelişme oldu. Baktım sözlü olarak anlatamadım bende dilekçe yazdım ve çakışan dersler nedeniyle programın yeniden yapılıp tarafıma tebliğ edilmesi diye... Beni yanına çağırdı. Dilekçeni geri al dedi. Sebebini sorduğumda programı baştan yaptığını ve bana 30 saat ders vereceğini söyledi.(2 haftadır aynı sözler...) Beni bu hafta boş günümde okula çağırdınız ve sözde 2. Bilişim Öğretmenin (şu anda olmayan) dersine soktunuz o derslerin ek dersi ne olacak dediğimde, onlara hayrına girmiş ol, herşey para mı dedi (En sinir olduğum sözler bu arada :verymad: ) Girdiğin ders saatlerine darksil çek dedi :cry:

Defterde imzan var ise niye hayrına olsun ???

T.C. Anayasası

137. Madde

J. Kanunsuz Emir

Kamu hizmetlerinde herhangi bir sıfat ve suretle çalışmakta olan kimse, üstünden aldığı emri, yönetmelik, tüzük, kanun veya Anayasa hükümlerine aykırı görürse, yerine getirmez ve bu aykırılığı o emri verene bildirir. Ancak, üstü emrinde ısrar eder ve bu emrini yazı ile yenilerse, emir yerine getirilir; bu halde, emri yerine getiren sorumlu olmaz.

Konusu suç teşkil eden emir, hiçbir suretle yerine getirilmez; yerine getiren kimse sorumluluktan kurtulamaz.

Askeri hizmetlerin görülmesi ve acele hallerde kamu düzeni ve kamu güvenliğinin korunması için kanunla gösterilen istisnalar saklıdır.

Geri