AYNI BİLGİSAYARDA 2 AĞ ADAPTÖRÜNÜN ÖNCELİĞİNİ AYARLAMAK..

Kodla Büyü

enesaskar

Aktif Üye
arkadaşlar lütfen anlayan yardım etsin.
okulda 2 internet bağlantısı var.
birisi "meb interneti" birisi de "8megabit ttnet"..
sistem şu:
meb internetini sadece bt sınıfına verdik. 15+1 tüm bilgisayarlar kablolu olarak meb internetine bağlı. ayrıca ortak ağda yazıcı dosya paylaşımı falan filan hatta "netop" da var... ana bilgisayardan burdaki 15 bilgisayara kablo ile hep bağlı olmak zorundayım yani..

diğer 8 megabit ise kablosuz olarak tüm idareci bilgisayarları için. ve zaten de sağlıklı bir şekilde bağlanıyorlar..

şimdi olay şu...

ben bt sınıfındaki ana bilgisayarıma da kablosuz alıcı taktım ve kablosuz da bağlanıyorum o "ttnet 8 megabit" internete..

ama.... kablosuzdan internete girmek için kablolu ağı hep devredışı bırakmak zorunda kalıyorum. yani bilgisayar her türlü internet aktivitesinde hep kablolu networkü tercih ediyor.

benim istediğim ise şu:

internete erişmeye çalıştığımda öncelik kablosuz internete verilsin... kablolu olan ise sadece yerel ağ olarak kalsın istiyorum.. yani dosya paylaşımı için kalsın o bağlantı. ama sözkonusu internet olunca hep wireless bağlantısı kullanılsın istiyorummm.

ne yapmalıyımmmmmm

yardımmm

lütfen.

bence dediğiniz şey mümkün olamaz.
Çünkü bilgisayarınız ağa bağlantı için her bağlantı cihazından (Hub veya switch) ip amakta. Bu bakımdan bir cihazda aldığı ip diğerinde geçerli olamayacaktır.
Sizin değinizi bende kullanıyorum. Yalnız her seferinde bağlantılardan birini pasif diğerini aktif yapıyorum

Hocam bugun aynı baslıgı actım ben, aynı durum bende de söz konusu.

su an için çözüm görünmüyor!

Aynı konuyu ben geçen sene açmıştım. Ama malesef iki farklı hat aynı anda aktif olmuyor. Ya da biz bilmiyoruz. İllaki birini devre dışı bırakmanız gerekiyor.

2 si birden aktif olunca standart olarak kabloluyu baz alıyor,

bir sekilde kablolu bağlantının sadece ağ paylasımını aktif edip internet bağlantısını kesmenin

bir yolu olabilir diye dusunuyorum. networkculer bir baksa aslında bu konuya!

mystreous' Alıntı:
http://www.bilgisayarbilisim.net/network-ag-ve-internet-teknolojileri-f42/2-ethernet-karti-ile-2-ayri-calisma-grubu-calisabilir-mi-t31164.html

hocam verdiğin konuda en son mesajlarda bir arkadaş ilginç bir çözüm önerisi vermiş. kablolu ağın TCP/IP ayarını bozmak.. mantıklı geliyor. yarın deniycem.
kablolu ağın ip ayarı bozulunca bilgisayar otomatik olarak kablosuzdan girecek internete. umarım tahmin ettiğim gibi olur. hatta o mesaja mysterious cevap yazmışsın ve işe yaradı demişsin. umarım bende de yarar...

enesaskar' Alıntı:
mystreous' Alıntı:
http://www.bilgisayarbilisim.net/network-ag-ve-internet-teknolojileri-f42/2-ethernet-karti-ile-2-ayri-calisma-grubu-calisabilir-mi-t31164.html

hocam verdiğin konuda en son mesajlarda bir arkadaş ilginç bir çözüm önerisi vermiş. kablolu ağın TCP/IP ayarını bozmak.. mantıklı geliyor. yarın deniycem.
kablolu ağın ip ayarı bozulunca bilgisayar otomatik olarak kablosuzdan girecek internete. umarım tahmin ettiğim gibi olur. hatta o mesaja mysterious cevap yazmışsın ve işe yaradı demişsin. umarım bende de yarar...
:+1: :+1: :+1:

enesaskar' Alıntı:
mystreous' Alıntı:

O zamanlar win7 ye yeni geçmiştim. Ağdaki yazıcıya yazı göndermiştim. Yazıcı hata vermedi gitti diye düşündüm ama meğerse gitmemiş. Yani sonuçta olmadı hocam.
İki bağlantıdan ikisi aynı anda aktif olmuyor. Aktif gibi gözüküyor ama en son aktif ettiğin iş görüyor diğeri iş görmüyor.

evet inceledim makaleyi. ama karışık ve sıkıcı. manuel IP atamak var temel olarak anlattıkları şeylerde.
yarın ben deniycem her yolu bakalım. umarım olur. olunca zaten adım adım anlatırım size türkçe olarak.

TCP / IP özelliklerinde altta yer alan Gelişmiş butonuna tıkladığımızda en altta otomatik ölçü diye bir ayar var. Oradaki arabirim ölçüsüne göre öncelik sıralaması yapıyormuş. Bu durumda kablosuza öncelik vermek için kablosuz bağlantıdaki bu ölçü değerini 1, diğer bağlantıdaki ölçü değerini 2 yaparak denerseniz sanırım olacak, deneme şansım olmadı.

OTOMATİK ÖLÇÜ:
Bu ağ bağlantısı için arabirim ölçüsünü girebileceğiniz bir alan sağlar. Ölçü, arabirim yapılandırmasından türetilen yönlendirme tablosundaki yolları kullanma maliyetini gösterir ve IP yönlendirme tablosundaki yollar için Ölçü sütununun değeri olur. IP yönlendirme tablosundaki bir hedef için birden fazla eşleşen yol varsa, ölçü değeri en düşük olan yol kullanılır. Varsayılan değer 1'dir. IP yönlendirme tablosunu görüntülemek için komut isteminde route print komutunu yazın.

Burada amaç öncelik değil ki.
Amaç her iki hattın da aynı anda çalışması.
Bir hattan netop çalışsın, diğer hattan internet çalışsın.

ilginç ve güzel bir konu.....

konuyu ilk okuduğumda domain sistemi geldi aklıma ama ; bu konuda uğraşmışlığım yok......

uğraşmak ; araştırmak lazım.....

bazı sitelerde donanımsal ve yazılımsal çözümlerinin de olduğundan bahsediliyor.....

bir de wmware çözüm önerileri var.....

internete girmesini istemediğiniz ağın "varsayılan ağ geçidi ve DNS" ayarlamaları kısmını boş bırakırsanız internete girmeyecektir ama dosya paylaşımı yapabilirsiniz.Tabi elle bir IP ve Alt ağ maskesi vermeniz şartı ile.

Ben amacıma ulaştım hocam.
iki tane hat var. internete girmesini istemediğim meb hattına elle ip verdim dns kısmını boş bıraktım.
İkinci hata herhangi bi işlem yapmadım. İkisi de aktif iken ikisini birden seçip sağ tuş bağlantıları köprüle. Bu kadar.
Simdi hızlı hattan internet, mebin hattından NetOp ve yazıcıları görüyorum. Çok süper oldu.

mystreous' Alıntı:
Ben amacıma ulaştım hocam.
iki tane hat var. internete girmesini istemediğim meb hattına elle ip verdim dns kısmını boş bıraktım.
İkinci hata herhangi bi işlem yapmadım. İkisi de aktif iken ikisini birden seçip sağ tuş bağlantıları köprüle. Bu kadar.
Simdi hızlı hattan internet, mebin hattından NetOp ve yazıcıları görüyorum. Çok süper oldu.
Hocam konu bayağı bi eskimiş ama bi sorunum var.. Elle ip verdiğim de NetOp öğrencilere bağlanmıyor.. Bu neden olabilir acaba?

Internetini kullanmasını istemediğin ağ bağlantısının IP ayarlarından Ağ Geçidini sil. Eğer IP'sini otomatik alıyorsa, manuele çevir. DNS adresini silmen şart değil. Domaine bağlıysan sorun çıkartabilir.Windows otomatik olarak diğerinden internete çıkacaktır.

Geri