ayni bilgiayarda win 7 ve win xp kullanmak

Kodla Büyü

zeynepsteel

Site Gezgini
hp pavillon dv4-1430us laptapa windows 7 home premiumu yukledim daha daha dogrusu vistadan win 7ye upgrate ettim Ama malumunuz hem vista hem de win 7 xp de calisan bazi programlari calistirmiyo. Bende ayni laptobta hem win 7 hem de win xp kullanmak istiyorum. Galiba virtual pc diye bir program varmis ben onu bulup indirmeye calistim ama windowsun kendi sayfasinda win home premium icin versiyonu yok gibi bi hata veriyo.Windows 7'nin uzerine win xp yi nasil yulkeyecegim?Yardimlarinizi bekliyorum...

bende 250gb hardisk var. 100 üne xp 100 üne de 7 yi kurdum 50 gb ıda depo olarak kullanıyorum bilgisayar açılışta hangisi ile başlayacağını soruyor

Bunu biliyom bir bilgisayarda iki isletim sistemi kullanilabiliyo ama nasil kurcam hangi programla?Nereden bulacagim programi?

c sürücünde 7 vardır xp yi de diğer sürücüye kurucaksınız. kurulum aşamasında hangi sürücüye kurmak istediğini soruyor.

win 7 yi yuklemeden once vista da iken d ye win xp yi yuklemek istedim ama xp yi kurduktan sonra sadece xp calisir durumdaydi vista calismiyodu yine ayni sorunla karsilasirim diye yuklemek istemedim.

win 7 ultimate,pro ve enterprise içinde zaten winxp modu olmsı lasım, ama 2 gb ram dan sonra çalışıo sanal xp.

win 7 varken win xp kurmanıza izin vermiyor sistem.
önce xp kurup daha sonra win 7 kurarsanız her açılışta hangi işletim sistemini kullanmak istediğinizi soruyor.seçerseniz tamamdır.
evet win 7 de virtual pc ve xp mode uygulamalarını sitesinden indirip kullanabilirsiniz ancak...
anakartınızın virtual pc uygulamasını destekliyor olması gerekiyor.yoksa hiç bir işe yaramaz.
aşağıdaki adresi ziyaret edin.
http://www.chip.com.tr/konu/windows-vir ... 14636.html

Hocam arkadaşların dediiği gibi önce Win XP kurun. Kurulum esnasında diski 3 partitiona ayırın. Yükleyeceğiniz programların özelliklerine göre winXP için 20GB win 7 için ise minimum 30 GB alan ayırmanızı öneriyorum. Hardiskin kalan kısmını yedek dosyalarınızı için ayırabilirsiniz.

Başta XP yi kurduktan sonra, XP açıkken win7 DVD sini çalıştırıp D sürücüsüne kurun. Win7 DVD sini hardiske ISO kalıbı olarak kaydedip sanal CD sürücü programları ile açarsanız kurulum daha hızlı oluyor. Boot dosyasını otomatik ayarlıyor ve açlışta soruyor.

önce xp ardından vista yada win7 kurulmalı. aksi durumda mümkün fakat bcd programlarıyla boot dosyasını değiştirmeniz gerekir, o da uzun iş...

Arkadaşların dediği gibi önce xp sonra win7 veya vista, aksi takdirde easybcd programını kullanabilirsiniz.
Acaba vistayı win7 ye nasıl upgrade yaptınız, yaptıktan sonra diyelimki format atıp tekrar kurmak istiyoruz o zaman ne yapacağız her seferinde upgrade mi yapmak gerekecek?

malesef her seferinde upgrade cd sini kullancam.lLaptobu aldigimda vista kurulu idi daha sonra win 7 upgrade cd sini gonderdiler.Ayrica xp yi kurdum once diyelim laptopa vistayi kurmam icin recovery disc cd sini kullanmam gerkiyo xp den sonra recovery kullanirsam xp silinmez mi?Win 7 kurulu iken xp kurmanin baska bi yolu yok mu?

recovery kullanırsanız xp silinir. bu durumda en son xp yi kurmanız gerekecek.xp yi kurduktan sonra bcd(ben easy bcd kullanmıştım) programıyla boot ayarı yapmanız lazım. daha önceden forumda vermiştim linkini. eğer bcd programı kullanmazsanız bilgisayarınız açılışta direkt olarak xp den başlar diğerlerini kullanamazsınız.

win 7 varken XP kurmaya gerek yok hocam. win 7 dahili bir Virutl PC ile birlikte yükleniyor zaten. buna win 7 XP Mode diyorlar.
.
win 7 de çalışmayan ama XP de çalışan bir uygulamanız mı var. bunu kurmak için SETUP yada KUR dosyasına SAĞ TUŞLA tıklayın UYUMLULUK MODUNDA ÇALIŞTIR seçin. size bir pencere açacak orda 2 seçeneği işaretliyorsunuz
1. Bu program windows un daha eski sürümlerinde sorunsuz çalışıyor
2. Bu programı kurmak için daha fazla izin gerekiyor

daha sonra İLERİ yada TAMAM (tam hatırlamıyorum) dediğinizde sizden programın çalıştığı işletim sistemini seçmeniz istenecek burda da Win XP sp2 yada sp3 seçerseniz uygulama sorunsuz bir şekilde yükleniyor...

not: oyunlar için denemedim ama farklı birçok programı bu şekilde çalıştırdım. nedense çalıştırmadığım tek şey FLASH 8 oldu.

arkadaslar bana bi tarif edin şu xp modunu nolur ya.bu bilgisayar benı deli edecek yoksa.ben bosuna mı verdım 2000 tl yı bu uyuz bilgisayara.

Bugün bir masaüstü bilgisayara Format attım. Diski 3 parçaya böldüm. Önce C'ye Windows XPyi, sonra D'ye Windows 7'yi kurdum. E ise Data olarak kaldı. Fakat Windows 7 nin kurulumunun son kısmındaki yeniden başlatmadan sonra tekrar açılmadı sistem. Sistem seçenekleri geliyor, windows 7 yi seçiyorum, Kısa bir süre sonra tekrar kendini yeniden başlatıyor.

Geri