Az Önce Matematik Dersine Girdim.

Kodla Büyü

okanformula

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar matematik öğretmenimiz, yol nedeniyle geç geldiği için, kendi isteğimle 8.sınıflara matematik dersine girdim. Geometri anlattım. ders çok zevkliydi ve nasıl geçtiğini bilemedim. Benim okulumda laboratuvar kullanılır durumda değil, bu nedenle kendi dersimden zevk almıyorum. İnşallah bizim dersimizin de kıymetinin bilindiği ve bu forumlarda ders işlerken başımıza gelen keyifli olayları burdan anlatmak dileğiyle hepinize iyi çalışmalar...

dersine girdiğin sınıf iyiymişte ondan. sen çarpım tablosu bilmeyen 8. sınıflara trigonometri anlat hocam da o zaman zevk al. 1 sene matematik dersine girdiğim için konuşuyorum.

keşke matematik branşına geçebilsek... ben de girmiştim çok zevkliydfi..çocuklar hep bana getiriyorlardı yapamadıkları soruları :)

ben de matematiğii çok seviyorumm zaman zaman da anlatıyorum bilgisayar anlatmaktan çok daha zevkliii

sayısalcı olarak gelmenin avantajı :) bende isterdim matematikle ilgilenmeyi şu an :)

bizim için zevkli ama öğrenciler için aynı şey olmayabiliyor , geçen sordum 1-2=? çocuklar bön bön bakıyo hadi onu geçtim vb anlatıyorsun if nedemek diyorsun yine aynı ben anlamıyorum çocuklar bu dersleri en az 3 er saat görüyor
bize üç saat verseler çocuk hacker olur herhalde :)

Branşımı seviyorum ama matematiği daha çok seviyorum...:)
Ben de anlattım 1 yıl oldukça zevkliydi, keşke diyorum ama................

Benim dikkatimi hep şu çekmiştir. Matematik öğretmenlerinin bilgisayara ilgisi diğer branşlara göre çoook az. Yada bana raslayanlar böyle.
Sayısal ders öğretmenelrinin bilişime ilgi duymaları beni çok şaştırıyor.
Konuyla ilgisi yok ama. çokta uzak değil . Paylaşmak istedim.

ben de bir zamanlar 1 ay kadar türkçe dersine girmiştim. çok zevkli geçiyordu... bt dersinde kafayı yiyordum, türkçe dersi çok rahat, kolay ve zevkli geldi....

Ben bilgisayar dışında tek bir derse bile girmeyi düşünmedim, zorunlu kalmadıkça girmem.

alpaygunes' Alıntı:
Benim dikkatimi hep şu çekmiştir. Matematik öğretmenlerinin bilgisayara ilgisi diğer branşlara göre çoook az. Yada bana raslayanlar böyle.
Sayısal ders öğretmenelrinin bilişime ilgi duymaları beni çok şaştırıyor.
Konuyla ilgisi yok ama. çokta uzak değil . Paylaşmak istedim.

bizdede sadece matematikçiler bilgisayar ilgili adamlar programlama ile bile uğraşıyo tabi genç dinamik arkadaşlar ve her ders projeksiyonu kullanıyolar.

Arkadaşlar benim bulunduğum ilçede bir matematik öğretmeni formatörlüğe başvurdu ve bir okulda şuan formatör olarak görevli. matematik branşı bu kadar iyiyse sizce neden bir matematik öğretmeni formatörlüğe başvurur? :shock:

kendi branşında ders saati azdır, ek derse ihtiyacı vardır, bilgisayarla uğraşmaktan hoşlanıyordur vs.
cenk76' Alıntı:
Arkadaşlar benim bulunduğum ilçede bir matematik öğretmeni formatörlüğe başvurdu ve bir okulda şuan formatör olarak görevli. matematik branşı bu kadar iyiyse sizce neden bir matematik öğretmeni formatörlüğe başvurur? :shock:

bence olay sadece farklı gelmesinden kaynaklanıyor.yani 7-8 yıl matematik dersine girsek, deli gibi ders anlatıp çabalasak, ama yine de birçok öğrenci hiçbir ilerleme göstermese, hocalarımın dediği gibi en basit konuları bile anlayamasa bizde de sıkıntılar başlar eminim.ben 1 dönem 7 ve 8 sınıflarda matematiğe girdim 2 yıl kadar önce.seviyesi iyi sınıflarda ders çok keyifli iken seviyesi kötü sınıflara girmek bile istemiyorsunuz.birde bunun sbs kısmı var.bazı müdürler resmen nete göre adam yerine koyuyor.daha fazla stres ve sorun.bence böyle çok daha iyi...

ondan sonra da bizi boş işler bakanı yapıyorlar diye dert yanıyorsunuz..yaparlar tabii..müstehak bunlar bize.. :verymad:

bende lise deyken girmiştim. öğrenci durumları çok kötüydü. 3*2 kaç deseniz bakıyolardı hiç görmemiş gibi..
biraz orta düzeyde olacakta zevk alıcaz. matematikçiler çok dertli bu yönden

birçok kişinin matematik seçmediği için pişmanlık duyduğunun görüyorum....neden mat seçmedik ozaman?

blşmblşm' Alıntı:
birçok kişinin matematik seçmediği için pişmanlık duyduğunun görüyorum....neden mat seçmedik ozaman?

Çok basit bizim kafamızdaki bilişim öğretmenliği ile bize reva görülen bilişim öğretmenliği arasındaki fark çok büyük olduğu için.

Ben matematiğide geçtim başka bir branş desinler ne olduğunun bile önemi yok 1 dk düşünmeden geçeceğim.

sedasu' Alıntı:
blşmblşm' Alıntı:

Çok basit bizim kafamızdaki bilişim öğretmenliği ile bize reva görülen bilişim öğretmenliği arasındaki fark çok büyük olduğu için.

Ben matematiğide geçtim başka bir branş desinler ne olduğunun bile önemi yok 1 dk düşünmeden geçeceğim.

bende! başka branş olsun ne olduğunun bi önemi yok...hemen geçerim!!!!

Okuldaki bir matematik öğretmeni ayrıldığından senenin başından beri okuldaki 6. sınıfların matematik dersine giriyorum öğrencilerin seviyeleri düşük olsa da daha çok zevk alıyorum.

cenk76' Alıntı:

anlamadığım noktalardan birisi de bu. bizim bt ciler formatörlük istemiyoruz diye bas bas bağırdıkça, diğer branşlar formatör olmaya can atıyor. bir gün meb çıkıp derse ki "sizi istemiyorum, nasıl olsa formatörlük yapmaya hevesli başka branştan bir çok öğretmenim var" o zaman dersleri de formatörlüğü de herkes rüyasında görür artık.

dijitalyerli' Alıntı:
cenk76' Alıntı:

anlamadığım noktalardan birisi de bu. bizim bt ciler formatörlük istemiyoruz diye bas bas bağırdıkça, diğer branşlar formatör olmaya can atıyor. bir gün meb çıkıp derse ki "sizi istemiyorum, nasıl olsa formatörlük yapmaya hevesli başka branştan bir çok öğretmenim var" o zaman dersleri de formatörlüğü de herkes rüyasında görür artık.
bunun sebebi birazcık da diğer branşlar bilmediklerinde çok rahat bilmiyoruz diyorlar ama biz gurur meselesi yapıyoruz bt ci olmasam daha rahat formatörlük yapardım :mrgreen:

ogretmen_pc' Alıntı:
dijitalyerli' Alıntı:
bunun sebebi birazcık da diğer branşlar bilmediklerinde çok rahat bilmiyoruz diyorlar ama biz gurur meselesi yapıyoruz bt ci olmasam daha rahat formatörlük yapardım :mrgreen:

ben böteliyim (böteyi bilmiyosa eğitim yazılımcısıyım) üni.de donanım dersi almadım der çıkarsın işin içinden. donanım mühendisi değiliz sonuçta. gurur meselesi yapacak bişey yok bunda. bilmediğini de öğrenirsin.

Geri