Az önce Ubuntu Kurdum Yardım Edin

Kodla Büyü

AKADEMİA

Süper Üye
Süper Üye
Arkadaşlar az önce UBUNTU kurdum, flash bellekten.

Önceden bilgisayarda 2 partişın (C,D) vardı. C'deki win7 zaten bozuktu sürekli mavi ekrana düşmeye başlamıştı bende hem format atmış olurum hem de linuxe geçmiş olurum diye sıfırdan linux kurdum. Elbetteli windows bağımlılığından kurtulabilmek için ve linuxta pratik yapmak için kurdum fakat D'yi nereden görebilirim yardım eder misiniz?

Yoksa D gitti mi ? :scared:

Linux pencerelerini, uygulamalarını vs. henüz bilmiyorum ama öğrenicez elbet. Önce bir D'yi bulayım da :?

Konuyu takip edeyim merak ettim. Bildiğim kadarıyla Windows ile Linux sanal bölümlemeleri farklı. Bana sanki okunamazmış gibi geldi. Ne çıkacak bekliyorum. Sizi de tebrik ederim ilk adımı atmışsınız.

korkacak bişey yok hocam ubuntu masaüstü sol tarafta yukardan aşağıya doğru şerit vardır ve burdan diskleriniz mount edilmiş olarak görünür. dvdrom sürücünüz gibi aygıtlarınız da görünür. d diskinize kurulumda ellememişseniz zaten şerit üzerinde fareyle gezerken göreceksinizdir.

AKADEMİA' Alıntı:
Arkadaşlar az önce UBUNTU kurdum, flash bellekten.

Önceden bilgisayarda 2 partişın (C,D) vardı. C'deki win7 zaten bozuktu sürekli mavi ekrana düşmeye başlamıştı bende hem format atmış olurum hem de linuxe geçmiş olurum diye sıfırdan linux kurdum. Elbetteli windows bağımlılığından kurtulabilmek için ve linuxta pratik yapmak için kurdum fakat D'yi nereden görebilirim yardım eder misiniz?

Yoksa D gitti mi ? :scared:

Linux pencerelerini, uygulamalarını vs. henüz bilmiyorum ama öğrenicez elbet. Önce bir D'yi bulayım da :?

hocam kurulumda d yi biçimlendirmediysen kesinlikle silinmez. Dosya yöneticisini açıtığnda diğer bölümleri göreceksin. Dosya sistemi diye bir ibarede vardır orada.

konsolda şu komut ile partitionları görebilirsin
fdisk -l
komut çıktısında sda1 sda2 gibi çıktı alırsın onlar bölümleri yada diskleri gösterir. Komut çıktısını buraya yapıştırırsan detaylı yardımcı olabilirim

Hocam eğer kurarken herhangi bir disk bölümlendirme ekranı hatırlamıyorsanız muhtemelen tüm diski biçimlendirdiniz. Çünkü varsayılan ayar o. Bu, Linux'u ilk kuranlar arasında sıkça karşılaşılan bir durum. İnşallah yedek almışsınızdır.

Hocam bende eski bi pc de denemiştim sıkıntı yaşarım diye ve kurarken disk bölümleme ekranını görememiştim ve dediğiniz gibi tüm diski biçimlendirmiş. ondan sonra tekrar denemedim. Ama şimdi tekrar yüklesem yine aynı yaparım gibi geliyo bana biraz karışık geldi sistem yüklemesi. sanırım resimli anlatımları iyice takip edip öyle sistem yükleme işlemlerine geçmeli yoksa verilere elveda

mert02' Alıntı:
Hocam bende eski bi pc de denemiştim sıkıntı yaşarım diye ve kurarken disk bölümleme ekranını görememiştim ve dediğiniz gibi tüm diski biçimlendirmiş. ondan sonra tekrar denemedim. Ama şimdi tekrar yüklesem yine aynı yaparım gibi geliyo bana biraz karışık geldi sistem yüklemesi. sanırım resimli anlatımları iyice takip edip öyle sistem yükleme işlemlerine geçmeli yoksa verilere elveda
Hocam zor bir işlem değil. İnanın Windows yüklemekten daha kolay ve görsel. Verilerinizi kaybetmekten korkuyorsanız yedeklemenizi tavsiye ederim. Rahatça denersiniz o zaman.

Şimdi arkadaşlar ben takip edeyim dedim ama aklımda oluşan soruna cevap alamadım sanırım sorunda çözülmedi daha.

Çift partition windows işletim sistemi kurulu bir disk için
işletim sisteminin kurulu olduğu partition a linux kurulursa, ikinci partition linux üzerinde okunup yazılabiliyor mu. (Varolan datadan bahsediyorum) Veya harici bir eklenti falan mı kullanılıyor.

Kolay gelsin.

burhansenyuva' Alıntı:
Şimdi arkadaşlar ben takip edeyim dedim ama aklımda oluşan soruna cevap alamadım sanırım sorunda çözülmedi daha.

Çift partition windows işletim sistemi kurulu bir disk için
işletim sisteminin kurulu olduğu partition a linux kurulursa, ikinci partition linux üzerinde okunup yazılabiliyor mu. (Varolan datadan bahsediyorum) Veya harici bir eklenti falan mı kullanılıyor.

Kolay gelsin.
farklı sistemleri farklı disklere kurabilirsiniz. Aynı anda iki sistemi aynı diske kuramazsınız.
Linux'tan tüm diskleri görebilir ve yazabilirsiniz. Windows'tan Linux dosya sistemli diskleri ne görebilirsiniz ne de yazabilirsiniz.

Geri