BÖLÜM ŞEFLİĞİ KOORDİNATÖRLÜK ve BÖTE

Kodla Büyü

elitbote

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Çok Programlı liseye BÖTE li olarak atandım ve 2009 dan beri koordinatör müdür yardımcılığı yaptım. İşletmelerin idaresi bendeydi. Bütün idari işleri işletme bazında fahri yaptım yanında ÇPL müdür yardımcılığını da yaptım.

Şu an öğretmenliğe ÇPL de geri döndüm ve benimle beraber TEF mezunu bir arkadaş var bilişimci. Okulumuzda bilg. laboratuarı Teknik servis dalı var.
Yönetmelikleri incelediğimde ve forumdaki yorumlarda Böteli arkadaşlara koordinatörlük "verilemez" diyenler de var "verilir" diyenler de var .

Koordinatörlük verilmesi için Alan öğretmenine ya da en yakın alan öğretmenine verilir ibaresi var. Şu anki duruma göre Tefli arkadaş var ve 36 kişilik bilişim sınıfımız var. Yönetmelikte 15 kişilik gruplar oluşturulur diyor. Buna göre hem tefliye hem bana koordinatörlük verilmesinde yönetmeliğe göre bir sakınca var mıdır ?

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞINA BAĞLI MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM OKUL VE KURUMLARI ALAN/BÖLÜM, ATÖLYE VE LABORATUVAR ŞEFLİKLERİNE İLİŞKİN YÖNERGE 'de
Atölye, laboratuvar ve meslek dersleri öğretmeni:" Mesleki ve teknik eğitim okul ve kurumlarında, mezun oldukları yükseköğretim programları esas alınarak teorik ve uygulamalı meslek derslerini, aylık ve ücret karşılığı okutmak, mesleki rehberlik, işletmelerde mesleki eğitim, sektörle işbirliği ve araştırma-geliştirme yapmakla görevli öğretmeni ifade eder" diye tanımlamış.
Buna göre ben atelye derslerini okuttuğuma göre alan öğretmeniyim ve alan öğretmeni olduğum için hem koordinatörlük hatta şeflik bile alabilirim. Çünkü bilgisayar laboratuvarının her türlü sorunuyla ilgilenen akşam 17 18 lere kadar okulda kalan bütün alan derslerine girip anlatan ve kıdem olarak da tefli arkadaşa göre üstün olan benim . Ben ÇPL ye BÖTELİ olarak atanmışım , benim alan öğretmeni olmadığımı gösteren bir yönetmelik varsa paylaşabilir misiniz. Eğer alan öğretmeni değilsem 2009 dan beri bu derslere ben nasıl giriyorum bir izahı var mıdır ?
Bu konularda bana yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa sevinirim.

Bu konuyla ilgili forumda buldugum bu yazı var :

81 İL VALİLİĞİNE
SAYI: B.08. 0.ÇYG.0.16.01.01/280 (200)
KONU: AYLIK ve Ücret Karşılığı Ders Görevi

Bilindiği üzere, halk eğitimi ve meslek eğitimi merkezlerinde görevli öğretmenlerin, aylık karşılığı okutacakları ders görevi saatlerinin değerlendirilmesi bakımından; genel bilgi ve meslek dersleri kapsamına dahil kurs öğretmeni olarak mı, yoksa atölye ve labaratuvar dersleri kapsamına dahil kurs öğretmeni olarak mı değerlendirilmesi gerektiği konusunda tereddütler bulunmaktadır.

Bu sebeple konuya ilişkin olarak bir açıklama yapma gereği duyulmuştur. Buna göre halk eğitimi ve mesleki eğitimi merkezlerinde görevli öğretmenlerden, mezuniyetleri ve örgün eğitim kurumlarındaki emsal öğretmenlerin konumları da dikkate alınarak ders görevlerini sınıf ortamında teorik bilginin yanı sıra atölye ve labaratuvarda uygulamalı olarak yürütenlerin atölye ve labaratuvar öğretmeni, sınıf ortamında veya daktilo ve bilgisayar odalarında teorik kapsamda yürütenlerin ise genel bilgi ve meslek dersleri öğretmeni olarak değerlendirilmeleri gerekmektedir.

ESAT SAĞCAN
Bakan A.
Genel Müdür

elitbote' Alıntı:
Bu konuyla ilgili forumda buldugum bu yazı var :

81 İL VALİLİĞİNE
SAYI: B.08. 0.ÇYG.0.16.01.01/280 (200)
KONU: AYLIK ve Ücret Karşılığı Ders Görevi

Bilindiği üzere, halk eğitimi ve meslek eğitimi merkezlerinde görevli öğretmenlerin, aylık karşılığı okutacakları ders görevi saatlerinin değerlendirilmesi bakımından; genel bilgi ve meslek dersleri kapsamına dahil kurs öğretmeni olarak mı, yoksa atölye ve labaratuvar dersleri kapsamına dahil kurs öğretmeni olarak mı değerlendirilmesi gerektiği konusunda tereddütler bulunmaktadır.

Bu sebeple konuya ilişkin olarak bir açıklama yapma gereği duyulmuştur. Buna göre halk eğitimi ve mesleki eğitimi merkezlerinde görevli öğretmenlerden, mezuniyetleri ve örgün eğitim kurumlarındaki emsal öğretmenlerin konumları da dikkate alınarak ders görevlerini sınıf ortamında teorik bilginin yanı sıra atölye ve labaratuvarda uygulamalı olarak yürütenlerin atölye ve labaratuvar öğretmeni, sınıf ortamında veya daktilo ve bilgisayar odalarında teorik kapsamda yürütenlerin ise genel bilgi ve meslek dersleri öğretmeni olarak değerlendirilmeleri gerekmektedir.

ESAT SAĞCAN
Bakan A.
Genel Müdür
..
peki yukarıdaki yazıya göre ilköğretimteki BTS nedir?
a ) Bilgisayar Laboratuvarı
b ) bilgisayar odası

elitbote' Alıntı:
Çok Programlı liseye BÖTE li olarak atandım ve 2009 dan beri koordinatör müdür yardımcılığı yaptım. İşletmelerin idaresi bendeydi. Bütün idari işleri işletme bazında fahri yaptım yanında ÇPL müdür yardımcılığını da yaptım.

Şu an öğretmenliğe ÇPL de geri döndüm ve benimle beraber TEF mezunu bir arkadaş var bilişimci. Okulumuzda bilg. laboratuarı Teknik servis dalı var.
Yönetmelikleri incelediğimde ve forumdaki yorumlarda Böteli arkadaşlara koordinatörlük "verilemez" diyenler de var "verilir" diyenler de var .

Koordinatörlük verilmesi için Alan öğretmenine ya da en yakın alan öğretmenine verilir ibaresi var. Şu anki duruma göre Tefli arkadaş var ve 36 kişilik bilişim sınıfımız var. Yönetmelikte 15 kişilik gruplar oluşturulur diyor. Buna göre hem tefliye hem bana koordinatörlük verilmesinde yönetmeliğe göre bir sakınca var mıdır ?

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞINA BAĞLI MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM OKUL VE KURUMLARI ALAN/BÖLÜM, ATÖLYE VE LABORATUVAR ŞEFLİKLERİNE İLİŞKİN YÖNERGE 'de
Atölye, laboratuvar ve meslek dersleri öğretmeni:" Mesleki ve teknik eğitim okul ve kurumlarında, mezun oldukları yükseköğretim programları esas alınarak teorik ve uygulamalı meslek derslerini, aylık ve ücret karşılığı okutmak, mesleki rehberlik, işletmelerde mesleki eğitim, sektörle işbirliği ve araştırma-geliştirme yapmakla görevli öğretmeni ifade eder" diye tanımlamış.
Buna göre ben atelye derslerini okuttuğuma göre alan öğretmeniyim ve alan öğretmeni olduğum için hem koordinatörlük hatta şeflik bile alabilirim. Çünkü bilgisayar laboratuvarının her türlü sorunuyla ilgilenen akşam 17 18 lere kadar okulda kalan bütün alan derslerine girip anlatan ve kıdem olarak da tefli arkadaşa göre üstün olan benim . Ben ÇPL ye BÖTELİ olarak atanmışım , benim alan öğretmeni olmadığımı gösteren bir yönetmelik varsa paylaşabilir misiniz. Eğer alan öğretmeni değilsem 2009 dan beri bu derslere ben nasıl giriyorum bir izahı var mıdır ?
..
hocam önce şu sorunuzdan başlayalım "benim alan öğretmeni olmadığımı gösteren bir yönetmelik varsa paylaşabilir misiniz. "
T. C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI TALİM VE TERBİYE KURULU BAŞKANLIĞI
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞINA BAĞLI EĞİTİM KURUMLARINA ÖĞRETMEN OLARAK ATANACAKLARIN ATAMALARINA ESAS OLAN ALANLAR İLE MEZUN OLDUKLARI YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARI VE AYLIK KARŞILIĞI OKUTACAKLARI DERSLERE İLİŞKİN ESASLAR VE EKİ ÇİZELGE derki (http://ttkb.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar ... saslar.pdf)
BÖTE (**)
Açıklama
(**) Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Kurumlarına Atanamazlar
devam edelim
Buna göre ben atelye derslerini okuttuğuma göre alan öğretmeniyim ve alan öğretmeni olduğum için hem koordinatörlük hatta şeflik bile alabilirim.
yukarıda belirtilen 80 nolu çizelgeye göre sizin mesleki eğitim kurumlarınıza ALAN ÖĞRETMENİ olarak atanmanız kanunan imkansız. Dolayısıyla alan öğretmeni olmadığınız için ŞEFLİK ve KOORDİNATÖRLÜK alamazsınız.

Koordinatörlük verilmesi için Alan öğretmenine ya da en yakın alan öğretmenine verilir ibaresi var.
yine bir üst sorudaki ile aynı cevap. ALAN ÖĞRETMENİ OLARAK atan(A)madığınız için alamazsınız.
Burda bir açıklama daha eklemekte yarar var. YAKIN ALAN ÖĞRETMENİ kavramından kasıt TEF mezunu yoksa BÖTELİ demek değildir, Bilişim Mezunu yoksa Elektronik, Elektronik mezunu yoksa Elektrik demektir....
....
diyeceksiniz ki AMA ATANDIM.
bende cevap olarak diyecem ki size BURASI TÜRKİYE

benim ilk atamam yapıldığında bir arkadaşımın ataması ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ ne yapıldı.
benim göreve başladıktan sonra o kuruma geçebilmem için devlet benden önce 3 yıl hizmet edip sınava girme hakkı kazanmamı, daha sonra sınavı kazanarak puanıma göre atanmamı bekliyor. oysa arkadaşımı sınavla öğretmen alınan bir kuruma sınavsız olarak atıyor.
BÖTE mezununu meslek lisesine atamıyor ama YAN DALI BİLGİSAYAR olan sınıf öğretmenini meslek lisesine atıyor
vs..
özetle diyorsunuz ki BEN KIRMIZI IŞIKTA GEÇTİM AMA POLİS CEZA YAZMADI.
bu sizin yaptığınızın doğru olduğunu göstermez, cezayı yazmayan polisin işini yapmadığını gösterir sadece...

BaRBaRYaN' Alıntı:
elitbote' Alıntı:

..
hocam önce şu sorunuzdan başlayalım "benim alan öğretmeni olmadığımı gösteren bir yönetmelik varsa paylaşabilir misiniz. "
T. C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI TALİM VE TERBİYE KURULU BAŞKANLIĞI
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞINA BAĞLI EĞİTİM KURUMLARINA ÖĞRETMEN OLARAK ATANACAKLARIN ATAMALARINA ESAS OLAN ALANLAR İLE MEZUN OLDUKLARI YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARI VE AYLIK KARŞILIĞI OKUTACAKLARI DERSLERE İLİŞKİN ESASLAR VE EKİ ÇİZELGE derki (http://ttkb.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar ... saslar.pdf)
BÖTE (**)
Açıklama
(**) Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Kurumlarına Atanamazlar
devam edelim
Buna göre ben atelye derslerini okuttuğuma göre alan öğretmeniyim ve alan öğretmeni olduğum için hem koordinatörlük hatta şeflik bile alabilirim.
yukarıda belirtilen 80 nolu çizelgeye göre sizin mesleki eğitim kurumlarınıza ALAN ÖĞRETMENİ olarak atanmanız kanunan imkansız. Dolayısıyla alan öğretmeni olmadığınız için ŞEFLİK ve KOORDİNATÖRLÜK alamazsınız.

Koordinatörlük verilmesi için Alan öğretmenine ya da en yakın alan öğretmenine verilir ibaresi var.
yine bir üst sorudaki ile aynı cevap. ALAN ÖĞRETMENİ OLARAK atan(A)madığınız için alamazsınız.
Burda bir açıklama daha eklemekte yarar var. YAKIN ALAN ÖĞRETMENİ kavramından kasıt TEF mezunu yoksa BÖTELİ demek değildir, Bilişim Mezunu yoksa Elektronik, Elektronik mezunu yoksa Elektrik demektir....
....
diyeceksiniz ki AMA ATANDIM.
bende cevap olarak diyecem ki size BURASI TÜRKİYE

benim ilk atamam yapıldığında bir arkadaşımın ataması ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ ne yapıldı.
benim göreve başladıktan sonra o kuruma geçebilmem için devlet benden önce 3 yıl hizmet edip sınava girme hakkı kazanmamı, daha sonra sınavı kazanarak puanıma göre atanmamı bekliyor. oysa arkadaşımı sınavla öğretmen alınan bir kuruma sınavsız olarak atıyor.
BÖTE mezununu meslek lisesine atamıyor ama YAN DALI BİLGİSAYAR olan sınıf öğretmenini meslek lisesine atıyor
vs..
özetle diyorsunuz ki BEN KIRMIZI IŞIKTA GEÇTİM AMA POLİS CEZA YAZMADI.
bu sizin yaptığınızın doğru olduğunu göstermez, cezayı yazmayan polisin işini yapmadığını gösterir sadece...
:alkis: :alkis:

Arkadaşlar benim de bir sıkıntım var ÇPL'de görev yapıyorum sene başında bize bölüm şefliği ile ilgili dilekçe yazmamızı istediler bizde yazdık.Ders programı ve girecegımız ders saati falan daha belli değildi.NEyse ilçeden onay gelmiş bölüm şefliği ike ilgili.Bizim müdür de bayağı kıl koordinatörlük bölüm şefliği vb. şeylerden bize gelen ek dersleri avantadan gelmiş gibi görüyor.Onun içinde meslekçilere 32 saat dersi dayatmış.Şimdi ben 32 saat fiili derse giriyorum ,11 öğrencimiz var koordinatör öğretmenım(Branşta 2 öğretmeniz benim 3.yılım arkadaş yeni geldi)diğer arkadaşlar beraber .Ve alan şefiyim maalesef.Bu yeni yönetmelikte de bölüm şefleriyle ılgılı görevlerde e-taşınır vs ıvır zıvır görevler var.Bizim müdür de ona dayanarak tefbis,e-taşınır gibi tüm işleri benim üzerime yıkmaya çalışıyor.Bende doğal olarak istemiyorum ekstradan küflet zaten 4 gun 8'er saat dersim var pestilim çıkıyor.birde dersten sonra 5'e kadar okulda oişlerı yapacağım boşu boşuna.bende istemiyorum tabıkı bugun gıttım müdür yrd ıle konuştum ben istemiyorum dedım.o da dilekçe verdınız falan dedı bende dedım ben şimdiye kadar hiç 32 saat derse gırmemıştım alan şefı olmama da gerek yok müdürle konuşun görevlerinizi yazdı tefbısle ılgılı falan teblıg edecek dedi.İstıfa etmek istiyorum dedim bölüm şefliğinden dedım müdür kabul edermı bılmem dedı böyle bır hakkı var mı müdürün.ve sizce ne yapmalıyım acil yardımlarınızı bekliyorum.Net olarak yasal boyutunu bılmedıgım için önce deneyımlı arkadaşlara sormak istedim.

2011bilgisayar' Alıntı:
Arkadaşlar benim de bir sıkıntım var ÇPL'de görev yapıyorum sene başında bize bölüm şefliği ile ilgili dilekçe yazmamızı istediler bizde yazdık.Ders programı ve girecegımız ders saati falan daha belli değildi.NEyse ilçeden onay gelmiş bölüm şefliği ike ilgili.Bizim müdür de bayağı kıl koordinatörlük bölüm şefliği vb. şeylerden bize gelen ek dersleri avantadan gelmiş gibi görüyor.Onun içinde meslekçilere 32 saat dersi dayatmış.Şimdi ben 32 saat fiili derse giriyorum ,11 öğrencimiz var koordinatör öğretmenım(Branşta 2 öğretmeniz benim 3.yılım arkadaş yeni geldi)diğer arkadaşlar beraber .Ve alan şefiyim maalesef.Bu yeni yönetmelikte de bölüm şefleriyle ılgılı görevlerde e-taşınır vs ıvır zıvır görevler var.Bizim müdür de ona dayanarak tefbis,e-taşınır gibi tüm işleri benim üzerime yıkmaya çalışıyor.Bende doğal olarak istemiyorum ekstradan küflet zaten 4 gun 8'er saat dersim var pestilim çıkıyor.birde dersten sonra 5'e kadar okulda oişlerı yapacağım boşu boşuna.bende istemiyorum tabıkı bugun gıttım müdür yrd ıle konuştum ben istemiyorum dedım.o da dilekçe verdınız falan dedı bende dedım ben şimdiye kadar hiç 32 saat derse gırmemıştım alan şefı olmama da gerek yok müdürle konuşun görevlerinizi yazdı tefbısle ılgılı falan teblıg edecek dedi.İstıfa etmek istiyorum dedım alan şefliğinden dedım müdür kabul edermı bılmem dedı böyle bır hakkı var mı müdürün.ve sizce ne yapmalıyım acil yardımlarınızı bekliyorum.Net olarak yasal boyutunu bılmedıgım için önce deneyımlı arkadaşlara sormak istedim.

Hocam 10 saatlik PBO' nuzun dengeli dağıtılması gereken ders yükü içinde olduğuna dair dayanak araştırıp bulup idarenin önüne dilekçe eşliğinde koyma yoluna gitseniz daha iyi olmaz mı?
Bu kifayetsiz idarecilerin teamül haline getirmeye çalıştıkları çapsızlık göstergesi keyfi uygulamalara en iyi cevap dişli olduğunuzu göstermektir.

Geri