BÖTE lerin meslek lisesine atanması - Ombudsman kararı

Kodla Büyü
MEBe sorulmuş ve MEBde RED cevabı vermiş. Ombudsman başdenetçiside bu konuda bir rapor hazırlamış ve ilgili idarenin takdir yetkisi bulunmaktadır demiştir.

Konu hakkında 10/7/2015 tarihli ve 5758 sayılı yazımız ile Milli Eğitim Bakanlığından bilgi ve
belge talep edilmiş, ilgili Bakanlık tarafından 06/8/2015 tarihinde talep edilen bilgi ve belgeler
gönderilmiştir. Gönderilen cevabi yazıda özetle 652 sayılı Milli Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve
Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin 28 inci maddesinin 5 inci fıkrasında “Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının çalışma usul ve esasları, Başkan ve üyelerin diğer nitelikleri, görev,
yetki ve sorumlulukları ile diğer hususlar yönetmelikle düzenlenir.” hükmüne istinaden hazırlanan
Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı Yönetmeliğinin 6 ncı maddesinin (ğ) fıkrasında; “Öğretmenliğe
atanacakların alanlara göre mezun olacakları yükseköğretim programlarının belirlenmesi ile ilgili
çalışmalar yapmak ve onaya sunmak” Kurulun görevleri arasında sayıldığı belirtilmiş ve söz konusu
başvuruya istinaden Bakanlıkları bünyesinde bir komisyon çalışması yapıldığını, söz konusu
Komisyon raporunda; BÖTE Yükseköğretim programı ile mesleki ve teknik eğitim okul ve
kurumlarında eğitimi yapılan Bilişim Teknolojileri alanının öğretim programı ve ders içerikleri
karşılaştırılarak rapor düzenlendiği; raporda özetle, BÖTE mezunlarının yükseköğretim programında
okutulan dersler ve bu derslerde kazandırılan yeterlilikler ile mesleki ve teknik ortaöğretimde
okutulan derslerin okutulmasında gerekli yeterliliklerin karşılaştırıldığı belirtilerek, mesleki ve
teknik ortaöğretim kurumlarında eğitimi yapılan Bilişim Teknolojileri alanının çerçeve öğretim
programında bulunan, özellikle alan ortak ve dal derslerinin tamamını okutacak yeterliliğe sahip
olmaması nedeniyle mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarına atanmalarının uygun olmadığı ifade
edilmiştir.

Yapılan inceleme ve araştırma neticesinde; şikâyetçilerin, talepleriyle benzer şekilde Astronomi ve
Uzay Bilimleri bölümü mezunlarına formasyon hakkı verilmesi yönünde gerekli mevzuat
değişikliklerinin yapılması ve ortaokullarda seçmeli ders olarak alınan Astronomi ve Uzay Bilimleri
dersinin Astronomi ve Uzay Bilimleri bölümü mezunları tarafından verilmesi talebiyle ilgili olarak
yapılan 2014/4870 şikayet numaralı başvuru üzerine, 04/05/2015 tarihinde Kamu Başdenetçimiz
tarafından verilen kararda özetle; "…. Yönetimin tüm kamu hizmetlerini nasıl yerine getireceğini ve
alacağı kararların içeriğini yasalarla önceden saptama olanağı yoktur. Kamu idarelerine belli
konularda takdir yetkisi tanımak görevlerinin niteliği yönünden zorunludur. Kanun koyucu yönetimin
görev ve yetkilerinin sınırlarını çizerken idarelere bazı yetkileri kullanıp kullanmamada,
kullanılmasının gereklerini saptamada az ya da çok serbest bırakabilmektedir. Bu gibi durumlarda
idarenin takdir yetkisinden söz edilmektedir. Bu noktada, TTK Başkanlığının astronomi ve uzay
bilimleri dersini hangi bölümlerden mezun olanların vereceği, seçmeli derslere öğretmen norm
kadrosu verilip verilmeyeceği, astronomi ve uzay bilimleri bölümünün öğretmen atama alanı olarak
gösterilip gösterilmeyeceği, dolayısıyla da astronomi ve uzay bilimleri bölümü mezunlarına YÖK
tarafından pedagojik formasyon eğitimi açılıp açılmayacağı hususunda kamu yararı ve hizmet
gerekleri gözetilmek suretiyle ilgili idarenin takdir yetkisi bulunmaktadır. Nitekim Kamu
Başdenetçilik Makamınca verilen 30/4/2014 tarihli ve 02.2013/879 şikayet No.lu "Ret Kararı"nda
da, Milli Eğitim Bakanlığı'nın öğretmenliğe tayin edileceklerin hangi bölümlerden mezun olanlar
arasından seçileceğini tespit etme hususunda takdir yetkisi olduğu ve bu yetki kamu yararı ile hizmet
gerekleri çerçevesinde kullanıldığından, idarenin takdir marjı kapsamında bulunan şikayet konusu
işlemde hukuka ve hakkaniyet ölçütlerine aykırılık tespit edilmediği belirtilmiştir.
" denilerek,
başvuru hakkında ret kararı verilmiştir.

Bi tokat talim terbiyeden dün bi tokat ombudsmandan bugün...Atanamazsınız ama mücadeleniz takdire şayen...idare mahkemesine dava açan arkdaşada idarenin takdir yetkisendedir diye cevap gelecek bi tokat da ordan hazır olun...mühendis ve teflilerin hakkıdır mesleki eğitim..

Kötü bir şey demedim hocam;
Eskiden bozulan kokuşan şeyler bozulmasın diye tuzlanır; salamura yapılır. Yani kokuşan şeyin dermanı, çözümü tuzdur. Peki ya tuz kokarsa? İşte onun ilacı yok.

80 günde diploma alanlar şu anda okul müdürü.
Ziraat , İktisat, İşletme, Kamu Yönetimi vb Fakültesini bitirenler şimdi sınıf öğretmeni
4+4+4 sisteminden dolayı alan değişikliğe yapan sınıf öğretmenleri şu anda türkçe, matematik , biyoloji , kimya vb öğretmeniler
ama mevzu bilişime gelince o kadar önemli bir ders ki Eğer Üniversitede mikroişlemciler gibi atölye dersi görmediyseniz tutup ta sizi meslek lisesine
nasıl atarız diyorlar.
Diğer taraftan bilişim dersleri haftalık ders çizelgesinde zorunlu derslerin içinde bile yer almıyor. Liselerde bir öğrenci öğrenim hayatı boyunca sadece 1 defa bu dersi görüyor.
Ücretli 2 yıllık bitirenler bile meslek liselerinde bu dersi verebiliyor.

Hocam o sınıf öğretmenlerinden bilişime geçenlerde var ve şu anda meslek lisesinde görev yapıyorlar; Bilişime kaynaklık eden bölüm sayılmamalarına rağmen Bakanlığın canı isterse yan dal (100 saatlik Bilgisayar sertifikası) ile bilişime alır meslek lisesine atar sen 4 yıl boyunca bilişim teknolojileri derslerini okursun ama yetersiz olursun; sınıfçı meslek lisesinde çalışmak için yeterli bu durum şikayet edildi il mem işinize bakın dedi... :) Hadi mikro işlemciler dersini endüstri meslekte bilgisayar teknik servisi dalında gösterdin... Peki ticarette kız meslekte web programcılığı ağ kurulumu dallarının derslerini de mi görmedik? YÖK kararı belli ki kanunen yetkili YÖK... Hakkımızda hayırlısı...
ahmetkorkmaz' Alıntı:
80 günde diploma alanlar şu anda okul müdürü.
Ziraat , İktisat, İşletme, Kamu Yönetimi vb Fakültesini bitirenler şimdi sınıf öğretmeni
4+4+4 sisteminden dolayı alan değişikliğe yapan sınıf öğretmenleri şu anda türkçe, matematik , biyoloji , kimya vb öğretmeniler
ama mevzu bilişime gelince o kadar önemli bir ders ki Eğer Üniversitede mikroişlemciler gibi atölye dersi görmediyseniz tutup ta sizi meslek lisesine
nasıl atarız diyorlar.
Diğer taraftan bilişim dersleri haftalık ders çizelgesinde zorunlu derslerin içinde bile yer almıyor. Liselerde bir öğrenci öğrenim hayatı boyunca sadece 1 defa bu dersi görüyor.
Ücretli 2 yıllık bitirenler bile meslek liselerinde bu dersi verebiliyor.

Bugün bölge zümre toplantısı vardı bir tane sınıfçı arkadaş olaya tamamen fransız bir şekilde hepiniz Bilişimcimisiniz diye sordu.. İlk başta kimse anlamadı sonra dedi ben sınıfçıyım alan değişikliği yaptım o yüzden dedi.. En basit programları bile bilmiyordu ve zaten kendisi de anlamadığını açıkça ifade etti..
Özet olarak sınıfçı iseniz herşey olabilirsiniz; Mühendis, Bilişimci, Tasarımcı, Matematikçi ama yok BÖTE li iseniz Bilişimci bile olamazsınız.. Şaka gibi.. :x
Çıkıp burda durumu savunan TEF li arkadaşlara da Allah selamet versin..

Sınıfçı olan öğretmenin bilişim öğretmenliğine geçişini savunan mı var? Kepazeliğin daniskası tamamen...

Tefliler Bötelilere kin tutmayı bıraksın. Madem öyle Teflilerin Mühendislik için sesi çıkmıyor. Beraber olacağımız yerde parçalamak için uğraşıyoruz. Merak etmeyin bu gidişle Tefli de Böteli tarihe gömülecek gibi görünüyor. İşi sadece tasarımcı ve mühendisliğe kaydıracaklar. Benim bu işten kesin olarak umudum yok artık. Üniversiteye hazırlananlara tavsiyem. Milli eğitim politikasını takip etsinler. Ona göre öğretmenlik okusunlar. Bir de toplumda ötelenen bölümlerden uzak dursunlar. Sadece popülerliğe kanmayın. Ağzınla kuş tutsan yaranamazsın kimseye.

MEB bu kararı Kanun ve yönetmelikler ile kendisine verilen yetkiye dayanarak almıştır. Ombudsman başdenetçiside bu konuda bir rapor hazırlamış ve ilgili idarenin(MEB) takdir yetkisi bulunmaktadır demiştir. Açılan davalara da MEB aynı savunmayı yapacaktır. Daha öncede söylediğimiz gibi; MEB meslek liselerinde şu anda kim derse giriyor sınıfçı mı, eğitim fakütesi mezunu mu, TEF limi, mühendis mi bakmaz. Bakılacak şey BÖTEnin aldığı dersler ile BT alanı dersleri örtüşüyor mu? Evet ise atanır. Hayır sa atanamaz.
Konu hakkında 10/7/2015 tarihli ve 5758 sayılı yazımız ile Milli Eğitim Bakanlığından bilgi ve belge talep edilmiş, ilgili Bakanlık tarafından 06/8/2015 tarihinde talep edilen bilgi ve belgeler gönderilmiştir. Gönderilen cevabi yazıda özetle 652 sayılı Milli Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin 28 inci maddesinin 5 inci fıkrasında “Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının çalışma usul ve esasları, Başkan ve üyelerin diğer nitelikleri, görev, yetki ve sorumlulukları ile diğer hususlar yönetmelikle düzenlenir.” hükmüne istinaden hazırlanan Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı Yönetmeliğinin 6 ncı maddesinin (ğ) fıkrasında; “Öğretmenliğe atanacakların alanlara göre mezun olacakları yükseköğretim programlarının belirlenmesi ile ilgili çalışmalar yapmak ve onaya sunmak” Kurulun görevleri arasında sayıldığı belirtilmiş ve söz konusu başvuruya istinaden Bakanlıkları bünyesinde bir komisyon çalışması yapıldığını, söz konusu Komisyon raporunda; BÖTE Yükseköğretim programı ile mesleki ve teknik eğitim okul ve kurumlarında eğitimi yapılan Bilişim Teknolojileri alanının öğretim programı ve ders içerikleri karşılaştırılarak rapor düzenlendiği; raporda özetle, BÖTE mezunlarının yükseköğretim programında okutulan dersler ve bu derslerde kazandırılan yeterlilikler ile mesleki ve teknik ortaöğretimde okutulan derslerin okutulmasında gerekli yeterliliklerin karşılaştırıldığı belirtilerek, mesleki ve
teknik ortaöğretim kurumlarında eğitimi yapılan Bilişim Teknolojileri alanının çerçeve öğretim programında bulunan, özellikle alan ortak ve dal derslerinin tamamını okutacak yeterliliğe sahip olmaması nedeniyle
mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarına atanmalarının uygun olmadığı ifade edilmiştir.

Dillerde bi sınıfçı kaç tane böle sınıfçı var bir elin parmağını geçmez bu da yanlış bunun gibi ilk atamadan gelip meslek liselerinde çalışan daha fazla böteci var bu da yanlış ve hukuksuz :?: ..herkes işini yapacak....meslek liselerinde görev yapmak tefli ve mühendislerin hakkıdır...bu arkadaşlar varken böteli ve sınıfçıların burda görev yapması haksızlıktır..ki mebde gerekeni yapıyor mesleki teknik eğitim genel müdürlüğüde.. sıkıntı bir tek bilişimde diğer bölümlerde makine de elektrik te yok..teflwr nası tamamlayıp mühendis okuyor 15-20 tane en ağır mühendislik dersleri ile sizde okuyun bi mühendislik hakkınız olsun...

Tabi. Meb her şeyi doğru yapıyor ya. Sürekli eleştirdiğiniz Meb. Şimdi Tefliler için gurur kaynağı oldu. Merak etmeyin. Bugün kibirlenerek söylediğiniz bu ders eğitim farkı. Artık neyse. Bu da sizi yüceltmez. Siz şimdi keyfinize bakın. Ama hakkımız gidiyor diye bir gün bağırırsanız o zaman hiç inandırıcı olmayacaksınız. Şimdilik mikrofon sizin olsun. Biz meslek lisesi istemiyoruz. Ayrımcılık istemiyoruz. Gereksiz bir bölüm değiliz. Bunun ısrarla söylenmesini istemiyoruz. Biz sadece daha eğitici geliştirici program, ders saati , önem istiyoruz. Yoksa kimse kimseden üstünüm diye ortaya çıkmasın. Bu işin hakkını verebilecek çok Böteli var. Meslekçiyim deyip övünenlere diyorum. Yıllardır meslek lisesi var. Sahi kimleri uzman yaptınız. Kimleri araştırmacı üretici yaptınız. Kimleri yeni bir şeyler üretmeye fırsat oluşturduğunuz. Herkes kimin ne olduğunu biliyor. Bu kavganın bi anlamı yok. Sadece Böte ve Tef irtifa kaybediyor.

MEB in o kadar çok saçmalığı var ki; personel, özlük, ders çizelgeleri vb. sanki her şey çok düzgünmüş gibi TTK öğretmenlerin okutacağı derslerin belirtildiği kararda BÖTE nin karşısına ** koymuş açıklamaya da meslek lisesinde görev alamaz demiş.
Diyelim bu olay çok doğru bir karar.
Öyleyse
Sosyal bilimler branşı öğretmeninin Fen Lisesine Müdür olabilmesi ne kadar doğru
Türkçe öğretmeninin Anadolu Lisesine Müdür olması ne kadar doğru.
Sağlık Meslek Liselerinde Çevre Sağlığı ile Sağlık Memurluğu mezunları Hemşirelik ve Acil Tıp Teknisyenliği alanlarında derse giriyor. Bu ne kadar doğru.
Hiç yöneticilik deneyimi olmayan insanlar okul müdürü yada şube müdürü yada İlçe Milli Eğitim Müdürü oluyor.
Daha saymakla bitiremem bunlar benim duyduğum değil şahit olduğum şeyler.....
Bu memleketin eğitim sisteminde matematik bilen doktor olur, mühendis olur, mimar olur pratikte yeteneği olmasa bile.
Bizim BÖTE ci olarak görmediğimiz dersler Hizmetiçi Eğitim yoluyla gösterilebilir. YAda hiç gösterilmesin en fazla 1 yıl görev yaptıktan sonra hiç bir ders açığımız kalmaz. TEF li arkadaşlar kendini Profesör zannetmesin. Şu an piyasada bilgisyar sektörünün kaymağını ne mühendisler yiyor ne de tef ler. Hiç bir eğitimi olmayan yada alanı farklı olan insanlar kendini yetiştirmiş ve üst düzey şirkerlerde söz sahibi olmuş

Yanlış yanlışla çözülmez....herkes işini yapsın sizin bu dediğiniZe göre 2 senelikler de rahat rahat ilköğretimde çalışır böteye ne gerek var derler..kaldıki bu kural yeni deil hep vardı..siz fakülteye girerkende okurkende..şimdi ne değiştide son 1 yıldır birdenbire bizide meslek liselerine alın demeye başladınız..bidaha sölüyorum meslek liseleri tefliler ve mühendislerin hakkıdır ki mebde bu hakkı veriyor ve kolluyor...

fatherboard' Alıntı:
Yanlış yanlışla çözülmez....herkes işini yapsın sizin bu dediğiniZe göre 2 senelikler de rahat rahat ilköğretimde çalışır böteye ne gerek var derler..kaldıki bu kural yeni deil hep vardı..siz fakülteye girerkende okurkende..şimdi ne değiştide son 1 yıldır birdenbire bizide meslek liselerine alın demeye başladınız..bidaha sölüyorum meslek liseleri tefliler ve mühendislerin hakkıdır ki mebde bu hakkı veriyor ve kolluyor...

Hocam kesinlikle haklısın. Defalarla tartışıldı bu forumda. BÖTE'ciler bariz bir şekilde hakkı olmayan bir şeyi istiyor. Ve buna örnek olarak başka yanlışları gösteriyor. Yanlışlar yapılmış olabilir. Ama kendi çıkarınız için başka yanlışları istemek vicdani olarak ne kadar doğru.

Bu böyle gitmez arkadaşlar. Yarın öbür gün bizim köydeki kırıkçı - çıkıkçılar, bizde Fizyoterapi, ortopedi ve hatta beyin cerrahi muayenesi almak istiyoruz derlerse sizi örnek gösterebilirler.

volkan151' Alıntı:
fatherboard' Alıntı:

Hocam kesinlikle haklısın. Defalarla tartışıldı bu forumda. BÖTE'ciler bariz bir şekilde hakkı olmayan bir şeyi istiyor. Ve buna örnek olarak başka yanlışları gösteriyor. Yanlışlar yapılmış olabilir. Ama kendi çıkarınız için başka yanlışları istemek vicdani olarak ne kadar doğru.

Bu böyle gitmez arkadaşlar. Yarın öbür gün bizim köydeki kırıkçı - çıkıkçılar, bizde Fizyoterapi, ortopedi ve hatta beyin cerrahi muayenesi almak istiyoruz derlerse sizi örnek gösterebilirler.

Hocam sizler TEF mezunu olarak liselerde derse girdiğinizde size üniversite gösterilen konuları mı anlattınız yoksa kitabı açıp konulara mı çalıştınız.
Bütün branşlar ilk öğretmenliğe başladığında konuları ya liseden bildiği kadar anlatır yada açar kitabı konu çalışır.
Benim demek istediğim sizin o okullarda derse girebilme ruhsatınızı veren YÖK ün müfredatıdır. Ama siz bu müfredattan faydalanarak ders anlatmıyorsunuz. O halde neden gerekçe olarak BÖTE lilerin eksik bilgisi olduğundan bu dersleri veremez deniyor. TEF mezunu olup hiç bir şey bilmeyen kendini yetiştirmeyenler de var. Aynısı BÖTE için de geçerli. Yani gösterilen gerekçeye baktığımızda devlet bu kadar hata yaparken sanki BÖTE ve TEF Türkçe ile Matematikmiş gibi davranıyor.

Ben 2003 yılında üniversiteden mezun oldum. Şimdiki şartları bilmiyorum ama o zaman bize Bilgisayar Mühendisliğinde yüksek lisans yapma şansı verilmezken ne tuhaftır ki Lise Matematik mezunlarına bu hak veriliyordu. Diğer yorumlarımda da belirttiğim gibi bu kadar yanlış ve tutarsız uygulama varken ben de tabi ki talim ve terbiye kurulunun vermiş olduğu kararı eleştirir ve yanlış olduğunu savunurum.
Şimdi bu kadar diretiyor değiştirmemek için. Bakınız bir kaç yıl sonra öğretmen bulamayınca hepsini eşit sayıp BÖTE ye meslek lisesinin yolunu açacak. Durum pedagojik yada bilgiyle alakalı değil. Birilerinin canı istesin anında değişir. Bu iş bu kadar basit

ahmetkorkmaz' Alıntı:
volkan151' Alıntı:
fatherboard' Alıntı:

Hocam sizler TEF mezunu olarak liselerde derse girdiğinizde size üniversite gösterilen konuları mı anlattınız yoksa kitabı açıp konulara mı çalıştınız.
Bütün branşlar ilk öğretmenliğe başladığında konuları ya liseden bildiği kadar anlatır yada açar kitabı konu çalışır.
Benim demek istediğim sizin o okullarda derse girebilme ruhsatınızı veren YÖK ün müfredatıdır. Ama siz bu müfredattan faydalanarak ders anlatmıyorsunuz. O halde neden gerekçe olarak BÖTE lilerin eksik bilgisi olduğundan bu dersleri veremez deniyor. TEF mezunu olup hiç bir şey bilmeyen kendini yetiştirmeyenler de var. Aynısı BÖTE için de geçerli. Yani gösterilen gerekçeye baktığımızda devlet bu kadar hata yaparken sanki BÖTE ve TEF Türkçe ile Matematikmiş gibi davranıyor.

Sevgili meslektaşım, her alanda kendini geliştirmeyenler var. Bunu tartışmamıza gerek yok. Fakat BÖTE ve TEF arasında Türkçe Matematik kadar fark yok doğru. Ama Fizik ile Matematik kadar var. Bir fizikçi matematik, bir matematikçi fizik anlatabilir. Ama asıl soru şu: Anlatmalı mı? Buna hakkı var mı?
Eğer BÖTE'ciler olarak, bu bizim hakkımız farkımız yok derseniz ben buna karşı çıkarım. Bence derslerinizin içeriğinin genişletilmesi ve değerinin artırılması için verin bu mücadelenizi. Biz TEF'çiler de sizi her ortamda destekleyelim.
Ayrıca TEF'li ortaokula, genel liselere atanmamalı deyin. Bunlar haklı sebepleri olan noktalar. Fakat TEF'lilerden farkımız yok demeyin. Bu fark eksiklik değil. Kulvarlarımız farklı.

fatherboard hocam madem öyle size mühendislik tamamlama hakkını veren meb e söyleyin bize de tef tamamlama hakkını versin. bizde fark dersi verip, hakkımızı alalım olmaz mı? madem hak. o zaman hakkın tecelli etmesi için siz de çalışın ki hak eden hakkını alabilsin.

halilturkoglu' Alıntı:
fatherboard hocam madem öyle size mühendislik tamamlama hakkını veren meb e söyleyin bize de tef tamamlama hakkını versin. bizde fark dersi verip, hakkımızı alalım olmaz mı? madem hak. o zaman hakkın tecelli etmesi için siz de çalışın ki hak eden hakkını alabilsin.
Benim tavsiyem uzaktan eğitim mühendislik lisans programı okuyun.

zaten sıradaki hedef o hocam, yüksek lisans için de mühendislik şartı koyuyorlar zaten (bilgisayar alanında).

egelim83 burada o kadar çok konuştun ki hocam milletin kalbini kırdın hakkına girmeye çalıştın, onlarca TEF'li Arkadaşımız anlatmaya çalıştı ama anlamadın sonuç ortada :wink:

Türkiye içindeki üniversitelerin uzaktan eğitim mühendislikler kapatıldı. Yurtdışında da en iyi seçenek Ahmet Yesevi gözüküyor.

Bir de mühendislik tamamlama hakkını veren meb değil, yök'tür ve bu karar 1992 yılında alınmış olup belki 1-2 sene uygulanmış ve en son olarak 2013'te tekrar başlamıştır.

Şu an için BÖTE mezunu arkadaşların meslek liselerinde görev yapmaları çok zor duruyor. Nedeni, meb'in elinde teknik öğretmen açığını kapatacak personel bulunmasıdır. Zaten an itibari ile çoğu okulda teknik öğretmenler norm fazlası durumdalar, sebebi de meb'in imam hatip sevdasıdır.

BÖTE mezunu arkadaşlara tavsiyem gücünüzü, elinizdekini kaybetmemeye ve ders saatinin arttırılmasını sağlayarak, eğitim müfredatının iyileştirilmesine harcayın. Emin olun ki sizin yanınızdayız. Meslek lisesine algoritma bilen bir öğrencinin gelmesi demek kütüphaneye okuma yazma bilen birinin gelmesi ile eşdeğer inanın.

Saygılar.

yilmazselcuk55' Alıntı:
egelim83 burada o kadar çok konuştun ki hocam milletin kalbini kırdın hakkına girmeye çalıştın, onlarca TEF'li Arkadaşımız anlatmaya çalıştı ama anlamadın sonuç ortada :wink:
Hocam olay bana nasıl geldi? Kamu denetleme benzer durum diyerek bizimle ilgilenmemis. İdarenin takdiri demis; TEF şöyle TEF böyle TEFlilerin hakkı TEFte TEF...
Kimseye anlatamıyorum; TEF bakanlar kuruluyla kapatıldı.Yetkili YÖK ve bizi yetkisiyle teknik eğitim yapan bölüm saydı.. Nerede yanlış söylüyorumda haksız konumdayız.. Anlamıyorum... Hakkımızda hayırlısı...

Burada hala birbirine laf sokmaya çalışan arkadaşlar teflisi bötelisi ilköğretimde dersler seçmeli olma durumu var çoğu meslek lisesinde bilişim bölümü kapatılma aşamasında öğrenciler seçmiyor artık bilişimi. Biraz birlik olup bilişim bölümü için bişeyler yapmaya çalışsak.egeli83 arkadaş çok güzel çalıştın meslek lisesi için aynı gayreti bölümü kurtarmak için de göstersen biyerden başlanabilir birlikte

Geri