BÖTE mezunu ÇPL lere ataması yapılır mı?

Kodla Büyü
Meslek lisesi bilişim bölümü varsa atanamıyor diye biliyorum. Normal lise programı olanlara atanabilir galiba

Bilişim bölümü yoksa yapılıyordu hocam. Anadolu lisesi gibi düşünülüyor o durumda. Ancak son resen atamalarda bölüm olan yerlere atanan örnekler de oldu.

Çok programlı liseler, meslek lisesi kapsamında hocam. Bu sebeple ilk atama ya da iller arası yer değiştirme yoluyla böte mezunu arkadaşların bu kurumlara tercih yapma şansı yok. İller arası yer değiştirme tercih kılavuzu olsun, ilk atama tercih kılavuzu olsun bu durum için özel bir madde bile var koşullar kısmında. Çok programlı liseler ya da meslek liselerinde görev alabilmenin sadece bir yolu var. Bulunmuş olduğunuz ilçe ya da bölgede bu okullar için görev yapacak teknik öğretmen eksikliği varsa resen görevlendirmeler yapılabiliyor. Bu durumda maalesef ki uzun süreli olmuyor.

Arkadaşlar BÖTE mezunu ÇPL lere ataması yapılır mı?
Hocam yasal olarak yok. Ancak bu ülkede olmaz diye bir şey yok. Olabilir. BÖTE mezunu olmama rağmen kadrolu ilk atamam ( ÇPL tercihlerim arasında idi.) bünyesinde Bilişim Teknolojileri Bölümü, Teknik Servis Dalı olan bir ÇPLye çıktı. Sırası ile okul müdürü, ilçe milli eğitim müdürü ve il milli eğitim müdürlüğü insan kaynakları birimine durumu anlatmama rağmen tayin hakkı kazandığımda eğer istersem başka bir okula geçebileceğim söylendi. Başka da bir işlem yapılmadı. Okulda sözleşmeli Teknik Eğitim mezunu bir arkadaş vardı. O sözleşmeli olduğu için şef olamıyordu, ben de BÖTE'li olduğum için şef olamıyordum. Kısacası okulda iki tane Bilişim Teknolojileri öğretmeni olmasına rağmen bölüm şefi yoktu. Bu süreçte işletmelere öğrenci stajlarını kontrole bile gittim.

Bende BÖTE mezunuyum ben 1 yıl çalıştım sonra kendi isteğimle tayin istedim. Bir sorun yaşamadım.

Geri