Hocam devlette kurum degistirirseniz konum ve maaş artar.Kardesim düz memur.Yuksek lisans mezunu ve unvanı tekniker.Ben 20, kendisi 7 senelik memur benden daha fazla maaş aliyor
Kaynak belirtir misiniz hocam? Şu yönetmeliğe, şu kanuna göre hak kazanır diye.Meslek lisesine atama hakkı kazanır diye biliyorum
Malumunuz atamaya esas branşları herhangi bir yönetmelik yada kanun belirlememektedir. İlgili ttkb 9 nolu kararına baktığımızda ise hepsinin(bote, tef, mühendislik mezunları) bilişim teknolojileri branşına atandığını görebilirsiniz. Dolayısıyla 9 nolu kurul kararının ilgili maddesini kaynak göstererek güzel bir üslupla dilekçe veriniz. Yapılmazsa, benim gibi bimer'e başvurunuz. Daha önce il mem 2015 il içi atama döneminde bana meslek liselerini açtılar. il dışı döneminde yine kapalı gözüküyor olunca bimere başvurdum. Başvurum sonucu direk ikgm den arandim. Kesin çözüm istemiştim. Hala nihai çözüme kavuşmamış olacak ki bir arkadaşın ricasi üzerine son il dışında baktım yine gözükmüyordu. Seneye atama döneminde tayin istemeyecegim halde, daha önce vermiş olduğum dilekçeleri ve bimer başvurusunu ilgi tutarak yine bimer'e yazacağım.Kaynak belirtir misiniz hocam? Şu yönetmeliğe, şu kanuna göre hak kazanır diye.
Malumunuz atamaya esas branşları herhangi bir yönetmelik yada kanun belirlememektedir. İlgili ttkb 9 nolu kararına baktığımızda ise hepsinin(bote, tef, mühendislik mezunları) bilişim teknolojileri branşına atandığını görebilirsiniz. Dolayısıyla 9 nolu kurul kararının ilgili maddesini kaynak göstererek güzel bir üslupla dilekçe veriniz. Yapılmazsa, benim gibi bimer'e başvurunuz. Daha önce il mem 2015 il içi atama döneminde bana meslek liselerini açtılar. il dışı döneminde yine kapalı gözüküyor olunca bimere başvurdum. Başvurum sonucu direk ikgm den arandim. Kesin çözüm istemiştim. Hala nihai çözüme kavuşmamış olacak ki bir arkadaşın ricasi üzerine son il dışında baktım yine gözükmüyordu. Seneye atama döneminde tayin istemeyecegim halde, daha önce vermiş olduğum dilekçeleri ve bimer başvurusunu ilgi tutarak yine bimer'e yazacağım.
Not: Il mem'e gittiğinizde branş değişikliği gerekir, branş değişikliğini bekleyin diyen olursa gülümseyerek hangi branşa geçmeniz gerektiğini sorun. ))) yalnız asla ve asla okulunuz aracılığıyla dilekçe vermeden il mem e gidip konuşmayın. Verdiğiniz dilekçelerin tarih ve evrak kayit nosunu mutlaka alin. Sonrasında bimer'e yazmak zorunda kalırsanız. Dilekçe verdiğinizi ama çözümlememedigini belirtin.
Hocam, öncelikle art niyetinizi usulca bir kenara bırakıp başlığı ve içinde yazılanları adam akıllı okuyunuz. Tapu gibi Müh. diploması olanlar için TTKB 9 nolu karar gereği bunun tartışılamaz(siz böte-tef tartışmaya devam edebilirsiniz) bir hak olduğundan bahsediyorum.Ben böte mezunu değilim öncellikle. Sadece hangi yönetmeliğe, kanuna, neye göre böyle bir şey talep ediliyor, onu merak ediyorum. Siz yorum yapıyorsunuz, meb'ler de sizin bu yorumunuza karşılık "sen alan değişikliği yapamazsın, çünkü aynı branştasın ve böte mezunu olarak bu branşa atandığınız için böyle bir hakkınız söz konusu değildir" diye daha önce cevap verildiğini biliyorum. Şunu da hatırlatayım amacım böte-tef tartışması çıkartmak değil. Ama 200 küsür kredi ile, 15o küsür kredi aynı kefeye konulmamalı diye düşünüyorum. Örneğin, ben esef mezunuyum. Odtülü arkadaşım son sınıfta 5 derse haftada 18 saat giderken, ben 7-8 derse 27-28 saat derse giriyordum. Tekrar belirtiyorum, amacım kesinlikle böte-tef tartışması çıkartmak değildir.
bu kadar mutsuz olmanızı doğru bulmadım hocam. Sonuçta böte artı müh bitiren adam 400 den fazla kredi almış oluyor. Hele bir de benim gibi programcılık da okumuşsa 450 falan oluyor. Ha bu işler bilgi veya kredi işi değil. Diploma ve yasal hak işi o da ayrı tabi. zülfikar hocam haklı, meslek liselerine atanabilirsiniz tkavcan hocamBen böte mezunu değilim öncellikle. Sadece hangi yönetmeliğe, kanuna, neye göre böyle bir şey talep ediliyor, onu merak ediyorum. Siz yorum yapıyorsunuz, meb'ler de sizin bu yorumunuza karşılık "sen alan değişikliği yapamazsın, çünkü aynı branştasın ve böte mezunu olarak bu branşa atandığınız için böyle bir hakkınız söz konusu değildir" diye daha önce cevap verildiğini biliyorum. Şunu da hatırlatayım amacım böte-tef tartışması çıkartmak değil. Ama 200 küsür kredi ile, 15o küsür kredi aynı kefeye konulmamalı diye düşünüyorum. Örneğin, ben esef mezunuyum. Odtülü arkadaşım son sınıfta 5 derse haftada 18 saat giderken, ben 7-8 derse 27-28 saat derse giriyordum. Tekrar belirtiyorum, amacım kesinlikle böte-tef tartışması çıkartmak değildir.