BÖTE Mezunu Meslek Lisesinde Nasıl Laboratuvar Şefi Olur?

Kodla Büyü
Merhaba arkadaşlar, benim bilgimin yettiği kadarıyla böyle bir durum olamaz. gelgelelim 4 yıldır bu görevi yürüten birini tanıyorum.
yeni yönetmeliğe göre lab. şefi olabilir mi?
bana bu konuda maddeleri ile birlikte açıklayarak yardımcı olabilir misiniz?

Böte mezunu meslek lisesinde çalışamaz çalışsa bile paket programlar gibi derse girer. Atölye derslerine giremez şef olamaz.

ben meslek lisesinde teknik öğretmen olarak çalışıyorum. şef olamadım. arkadaşa helal olsun :D

ozilogic' Alıntı:
Böte mezunu meslek lisesinde çalışamaz çalışsa bile paket programlar gibi derse girer. Atölye derslerine giremez şef olamaz.

o derslere tef mezunu giriyor bu okulda
böteci erken kalkan yol alır havasında
esas yardım beklediğim nokta hangi madde de giremez olamaz yazıyor

ozilogic' Alıntı:

Değerli hocam yanlış biliyorsunuz giremez alamaz. 80 sayılı genelgeye göre aylık okutacağı dersler karşısında alan ve dal dersleride bulunmaktadır. Siz neye dayanarak bunu diyorsunuz bilmiyorum ama yanlış konuşuyorusunuz.

Üstelik 2008 den önce meslek liselerine atanan Böte mezunu olanlar meslek öğretmeni gibi 20+27 üzerinden ücret almaktadırlar. Ancak şef olamazlar orası doğru. Şeflik kadrosuna teknik öğretmen kadrosunda bulunan atelye meslek öğretmeni atanabilirler.

Arkadaşım bötelilerinde aylık karşılığı okutacağı dersler tefliler aynı, şu derslere giremez diye bişey yok o eskidendi. her şey olabilir önünde engel yok o da senin gibi bilişim teknolojileri öğretmeni. Yanlış olan oraya atanması bu durumdan kurtulmak istiyorsan başka okula göndermen gerekiyor. Canını çok sıktıysa git şikayet et ortaokula göndersinler saygı değer tefçi.

http://mevzuat.meb.gov.tr/html/2617_0.html

MADDE 4:
....

e) Atölye, laboratuvar ve meslek dersleri öğretmeni: Mesleki ve teknik eğitim okul ve kurumlarında, mezun oldukları yükseköğretim programları esas alınarak teorik ve uygulamalı meslek derslerini, aylık ve ücret karşılığı okutmak, mesleki rehberlik, işletmelerde mesleki eğitim, sektörle işbirliği ve araştırma-geliştirme yapmakla görevli öğretmeni,

f) Şef: Bakanlığa bağlı örgün ve yaygın mesleki ve teknik eğitim kurumlarındaki alan/bölüm, atölye ve laboratuvarlarda ilgili mevzuatında belirtilen görevleri yürütmek üzere ilgili alandan görevlendirilen atölye, laboratuvar ve meslek dersleri öğretmenini,

....

açıkça yazıyor. atölye, laboratuvar ve meslek dersleri öğretmeni alan şefi olabilir..

Geri