BÖTE okunur mu?

Kodla Büyü

adibelli

Üye
Merhaba,

Öncelikle siz değerli öğretmen ve büyüklerimin yorumları benim için değerli.
Ben tam bir bilgisayar sersemiyim.Yani oyun olarak değil , HTML,PHP dilleri olsun , bilgisayar donanımı ve yazılımı olsun birçok şeyi biliyorum ve hala daha çok şey öğrenmek istiyorum.
Şöyle bir durum var,bu sene ben sizce ne tercih yapmalıyım.Sadece bilgisayar bölümleri olsun istiyorum ama atanma sıkıntısı çekmek istemiyorum.
BÖTE sizce okunur mu ? Veya önerdiğiniz bir bölüm/alan(bilgisayar) varmıdır ?

Birde bilgisayar sistem analistlerinin maaşı iyi ama nasıl olunur , özel sektörmüdür vs. bunun hakkında bilgisi olan varsa yazarsa memnun olurum.
Saygılarımla.

Merhaba,

Sakın ve sakın kamuyu özellikle de öğretmenliği düşünme, kamu son tercihin olsun, öğretmenlik hiç olmasın.
Bunları okuyacağına git güzel bir mühendislik oku. Mümkünse büyük şehirlerin birinde oku. İstanbul gibi. Üniversiteyi okurken, şu üniversite bitsin gider bir yerde çalışırım deme. Git bir yerlerde staj yap, ücret vermeseler bile. Bu arada ingilizceni geliştir, work and travel tarzı programlar ile yurtdışına mutlaka çık.

Bilişim alanı çok geniş ve bir sürü alt alanı. Her alt alanda uzmanlaşıp, çok iyi ücretler alabilirsin. Network alanında yetişmiş kişi sayısı az, bu alanda kendini geliştirebilirsin.

Şimdiden başarılar.

Sana tek tavsiyem: Eğer öğretmen olmak istiyorsan İlköğretim Matematik oku, başka öğretmenlik okuma. CumhurTorun hocamızın dediği gibi mühendisliklere felan bak.

Yahu geçen gün bir memur geldi, daha önce termik santralde çalışıyormuş, özelleşeceği için KPSS ile devlet memurluğuna geçmiş. Orada sözleşmeli iken aldığı maaş 4300 TL'miş. Şimdi 1900 felan alıyor. Yani diyeceğim o ki Kamu Dairelerinde çalışan para kazanmıyor anca devletin ameleliğini yapıyor ve bir ömür öyle geçip gidiyor. Sen parası çok olan yerleri araştır ve bir şekilde oraları kazanmaya bak. Boşver Bilgisayarı seviyorum, PHP, HTML seviyorum işlerini. Seviyorsan yine ilgilenirsin ama başka işte çalışarak. :++:

Hangi meslekte mutlu olacağını hissediyorsan onu yap. :)

bu kadar iyiysen üniversite okuman bile şart değil. Git istanbula iş ara. Orada üniversite filan da çok hem okuyup hem çalışabilirsin. Ders durumun iyiyse mühendislik iyi değilse 2 yıllık bilgisayar programcılığı oku...

Geri