BÖTE mezunlarını hafife alır bir hava görüyorum sanki. BÖTE'nin sorunu, kendi alanından mezun öğretim üyesinin az(Hemen Hemene Hiç YOK) olması. Bilgisayar Mühendisliği, İngilizce Öğretmenliği, Sınıf Öğretmenliği gibi alanlardan, kendi alanlarında yükselecek yeterliğe sahip olmayan insanlar genelde bizim bölümde yüksek öğretime devam etmişler bu güne kadar. Açıkçası öğrencilerini de ciddiye almıyorlar. O öğretim üyelerinin de asıl amacı öğretmen yetiştirmek değil, yükselmek.
Ayrıca bir BÖTE mezunu iyi bir Öğretim Tasarımcısı, iyi bir Teknoloji entegrasyoncusu olarak MEB dışında da sağlam kurumlarda çalışıyorlar(Çeşitli bankalarda öğretim tasarımcısı olarak çalışan arkadaşlarım mevcut). Okullardaki çalışma ortamında en büyük sıkıntı, arkadaşlarımızın okul ortamından kaynaklanan çaresizlikleri... Eğitim gördükleri alanın üstlerine yüklediği sorumlulukları yerine getiremiyor olmaları. Internet cafe bekçiliğinden ziyade Fatih projesi ile okulda bir öğretim tasarımcısı rolü üstlenmesi gereken BÖTE mezunlarını tekrar mezuniyet alanlarını gözden geçirmeye çağırıyorum. BÖTE'liler olarak Teknik Bilgisayar Öğretmeni arkadaşlara rezil oluyoruz. Teknik arkadaşların azımsanmayacak bir kısmı BÖTE mezunlarını üniversite bitirmiş bile saymıyor. Çekidüzen verin kendinize.