BÖTE STAJ

Kodla Büyü

intel4004

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Böte'den mezun olacaklar staj için teknik servisler ve internet kafelere gitmeliler bu şekilde eğitim fakültesinden mezun olduktan sonra gerçek sisteme adapte olmaları daha kolay olur diye düşünüyorum. Garipleri boş yere kandırmasınlar fakültede öğretmen olacaksınız diye...

intel4004' Alıntı:
Böte'den mezun olacaklar staj için teknik servisler ve internet kafelere gitmeliler bu şekilde eğitim fakültesinden mezun olduktan sonra gerçek sisteme adapte olmaları daha kolay olur diye düşünüyorum. Garipleri boş yere kandırmasınlar fakültede öğretmen olacaksınız diye...

:++: :puhaha:

Hocam bunu üniversitelerde yapmak lazım teknik servis ve kafelerde değil.
Öğretmenlik deneyimi için okullara göndermeleri gayet doğru.
Şuan ki uygulamada sorun yok, sorun; yeterli deneyime sahip olmayan üniversite personeli ve uygulama laboratuvarlarıdır.

ayrıca eğitimde tablet uygulamaları ve karşılaşılan problemlerde çözüm yolları diye bir derste olmalı.

intel4004' Alıntı:
ayrıca eğitimde tablet uygulamaları ve karşılaşılan problemlerde çözüm yolları diye bir derste olmalı.
Tablet bugün var yarın yok bu ders olarak verilemez. Şuan yaşadığınız burhan sebebiyle böyle düşünüyorsunuz ama üniversitede öğrenecek daha ciddi dersler olmalı.

mesala "androit sistemlerde çoklu dokunmatik ekranlarda uygulamalar geliştirme"
böyle bir ders anlatılsa fena olmaz
veya
"androit sistemlerde veri tabanı uygulamaları"
"java ile androit programlama"
veya varsa fikir siz söyleyin
ama mevcut üniversitedeki derslerin artık
bt mezununun gerçek hayattındaki gereksinimlerini karşılmadığı açık.

intel4004' Alıntı:
mesala "androit sistemlerde çoklu dokunmatik ekranlarda uygulamalar geliştirme"
böyle bir ders anlatılsa fena olmaz
veya
"androit sistemlerde veri tabanı uygulamaları"
"java ile androit programlama"
veya varsa fikir siz söyleyin
ama mevcut üniversitedeki derslerin artık
bt mezununun gerçek hayattındaki gereksinimlerini karşılmadığı açık.
Haa hocam programlamaya yönelik dersler olursa elbette iyi olur fakat bunu anlatacak nitelikli personel sıkıntısı var. Biz burada bunu konuşsakta üniversitelerin hadi bu dersi de koyalım diyeceklerini sanmıyorum. Yoksa üniversitelerin eleştirilecek tarafı çok.
Size burada katılıyorum. :)

Türk milli eğitim sisteminin en büyük problemi de zaten bu geri dönüt yok.
Öngörüyle hazırlanmış ders programlarınada yer verilmiyor.

intel4004' Alıntı:
Üniversitede kimya, fizik, biyoloji ve felsefe derslerini eleştirmiştik. Ders yapacak lablar yoktu, vardı ama haraptı kullanılamıyordu...diğer fakültelerde son sistem pcler varken bizde 32 mb ramlı pcler vardı. Bizde zamanında çok eleştirdik baktık bir şey olmuyor sustuk. Herşeyin gönlüzünce olması dileğiyle hocam. :)

Yıl 2007 ya da 2008. ODTÜ Böte'de okuyan arkadaşım, ben bir dersin projesi ile uğraşırken beni görünce "Ne güzel, Ajax görüyorsunuz okulda" diye konuşmuştuk. Bense söyle demiştim: Hoca göstermedi ki, ben kendim araştırıyorum, projemde kullanıyorum. Yani diyeceğim üniversitelerden de fazla bir şey beklememek lazım, insanın kendini geliştirmesi lazım, hele bu konu her gün gelişen/değişen teknoloji ise.

intel4004' Alıntı:
Hocam her sözün bomba ya ...
Hemen tablete uyum dersleri koymuşsun "siyaset" nedir? Nasıl yapılır ve ne kadar güvenilirdir "google" amcada bir arat istersen bu tablet işi ne kadar sürecek öngörün değişecek mi bakalım.

sömürge zamanlarında hint gençlerin en zekilerini alıp bolca logaritma cetvelleri ezberletiyorlarmış.

adamlar geçte olsa uyanmışlar şimdi dünyadaki en iyi yazılım yapan ülkelerden biri hindistan.

technolog' Alıntı:
intel4004' Alıntı:
Hocam her sözün bomba ya ...
Hemen tablete uyum dersleri koymuşsun "siyaset" nedir? Nasıl yapılır ve ne kadar güvenilirdir "google" amcada bir arat istersen bu tablet işi ne kadar sürecek öngörün değişecek mi bakalım.

tablet olsun olmasın her halukarda fizik, kimya, biyoloji, integral
ıvır zıvır dersten
daha hayırlıdır
android programlamayı öğrenmek bir bt mezunu için.

BÖTE mezunlarını hafife alır bir hava görüyorum sanki. BÖTE'nin sorunu, kendi alanından mezun öğretim üyesinin az(Hemen Hemene Hiç YOK) olması. Bilgisayar Mühendisliği, İngilizce Öğretmenliği, Sınıf Öğretmenliği gibi alanlardan, kendi alanlarında yükselecek yeterliğe sahip olmayan insanlar genelde bizim bölümde yüksek öğretime devam etmişler bu güne kadar. Açıkçası öğrencilerini de ciddiye almıyorlar. O öğretim üyelerinin de asıl amacı öğretmen yetiştirmek değil, yükselmek.

Ayrıca bir BÖTE mezunu iyi bir Öğretim Tasarımcısı, iyi bir Teknoloji entegrasyoncusu olarak MEB dışında da sağlam kurumlarda çalışıyorlar(Çeşitli bankalarda öğretim tasarımcısı olarak çalışan arkadaşlarım mevcut). Okullardaki çalışma ortamında en büyük sıkıntı, arkadaşlarımızın okul ortamından kaynaklanan çaresizlikleri... Eğitim gördükleri alanın üstlerine yüklediği sorumlulukları yerine getiremiyor olmaları. Internet cafe bekçiliğinden ziyade Fatih projesi ile okulda bir öğretim tasarımcısı rolü üstlenmesi gereken BÖTE mezunlarını tekrar mezuniyet alanlarını gözden geçirmeye çağırıyorum. BÖTE'liler olarak Teknik Bilgisayar Öğretmeni arkadaşlara rezil oluyoruz. Teknik arkadaşların azımsanmayacak bir kısmı BÖTE mezunlarını üniversite bitirmiş bile saymıyor. Çekidüzen verin kendinize.

Geri