BÖTE - TEF ÇÖZÜM ÖNERİSİ

Kodla Büyü

mas1961

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Mesajlar
739
Öncelikle bu iyi niyetli bir çözüm önerisidir. Arkadaşlar lütfen iyi niyetli bir şekilde sonuna kadar okumaya çalışalım.

Bu ayrışma ancak merkezi bir şekilde üniversitelerin de görüşleri alınarak MEB tarafından çözülebilir ve çözülmesi de artık zaruret haline gelmiştir. Artık bu düşmanlığa varan tutumlar öğretmenlikten öte insani anlamda hoş olmayan durumlara sebep olmaya başlamıştır.

Bakanlık
1- BT Rehber Öğretmenliği
2- BT Teknik Öğretmenliği

diye BT Öğretmenlerine 2 ayrı kadro tahsis etmeli.

Gönüllü olarak BT Rehber Öğretmeni olmak isteyen TEF mezunlarını, Eğitim Bilimleri ve Öğretim Teknolojileri ile alakalı bir sınava sokmalı ve barajı geçenleri yazın 2 aylık hızlandırılmış kursa tabi tutmalı başarılı olan TEF mezunlarını BT Rehber Öğretmenliği alanına kabul etmeli.


Yine gönüllü olan BÖTE mezunlarını Teknik Lise müfredatına uygun olarak Teknik ağırlıklı bir sınava tabi tutmalı ve barajı geçenleri yazın 2 aylık hızlandırılmış hizmetiçi kursa tabi tutmalı bu kurslar Üniversite destekli olabilir. Başarılı olanları BT Teknik Öğretmenliği alanına kabul etmeli.


Yer değiştirmelerde okul tercihinde bu alanlara dikkat edilmeli kimseye haksızlık yapılmamalı.

Üniversitelerde BÖTE müfredatı Teknik dersleri daha fazla kapsayacak şekilde genişletilmeli ve ilk atamalarda mezunlara iki alanı da tercih etme şansı verilmeli.

BT Teknik Öğretmenliği ile ilgili atamalarda ve konularda öncelik ilk adımlarda TEF mezunlarına verilmeli.

BT Rehber Öğretmenliği ile ilgili atamalarda ve konularda öncelik BÖTE mezunlarına verilmeli.

Rehber öğretmenlerde olduğu gibi BT Rehber Öğretmenlerinin çalışma şartları mutlaka iyileştirimeli, görevleri ve çalışma saatleri netleştirilmeli, norm kadro sorunu çözülerek her okulda öğrenci sayısına göre kadro açılmalı ve keyfiyetten uzaklaştırılmalı
 
Böte-Tef tartışmasında en akılcı çözüm bu olabilir.Umarım yetkililerde bunun gibi bir çözümü düşünür :+1:
 
Takdir ettim. Tef mezunuyum ama ilk defa birisi kuru kavga ve beylik lafları bırakıp çözüm önerisi sunmuş.

Beğenilir beğenilmez ama üslup takdire şâyan... :alkis: :alkis: :alkis:
 
bilisim-tef' Alıntı:
tef mezunlarının eğitim bilimleri ile ilgili kurs alması gereksiz olmuş.

Sayın Hocam, önerinin eksik veya yanlış yanları olabilir. Buradaki amaç TEF mezunlarının Öğretim Teknologluğu anlamındaki Öğretim Teknolojileri alanındaki eksiklerini gidermek. Nasılki BÖTE mezunlarınının TRANSKRİPT bağlamında teknik derslerde eksiklikleri var diyoruz. TEF mezunlarının da TRANSKRİPT bağlamında öğretim teknolojileri alanında eksik dersleri var. Bunlar adaletli ve yapıcı bir şekilde tamamlanmalı ve iyi niyetli bir şekilde baskıcı ve zorlayıcı tutumlardan kaçınılmalı. Hırslarımızın esiri olmamalıyız. Bakanlık hem BT Rehber Öğretmenliğinin hem de BT Teknik Öğretmenliğinin özlük haklarını korumalı ve iyileştirmeli. Amacımız sorun çıkarmadan çözümde birleşmek olmalı. Her şeye takılırsak çözüm üretemeyiz.

Selametle..
 
Bence bt de aynı matematikteki gibi iki ya da üç ayrı branş olmalı. Meslek lisesindeki arkadaşları teknik bt öğretmeni, ortaokul ve anadolu lisesi gibi diğer okullarda görev yapanları da ayrıca bt öğretmeni branşına alsın. Ama iki branş arasında geçiş yapmak isteyen varsa da hakkıyla yapacağı bir sınava tabi tutabilir. Ayrıca - meslek liselerindeki teknik öğretmenlikten farklı- teknik alan sayılacak her iki branştan arkadaşların geçiş yapabileceği bt rehber öğretmenliği branşı oluşturabilir. Branşlar birbirinden ayrı tutulmadan mebdeki bilişim branşının ne işe yaradığını ya da yarayabileceğini anlatsan da anlamayanlarla bir çözüm üretilemez.
 
Hocam dediğiniz gibi üç alan da olabilir.

1- BT Öğretmenliği
2- BT Teknik Öğretmenliği
3- BT Rehber Öğretmenliği

Ama hepsine ayrı kadro tahsis edilmeli özlük hakları iyileştirilmeli, görev tanımları ve çalışma saatleri net bir şekilde ortaya koyulmalı. Özellikle BT Rehber Öğretmenlerini keyfiyetten korumak için bu çok önemli...

BT Teknik Öğretmenlerinin, BT Öğretmenlerinin ve BT Rehber Öğretmenlerinin hangi deslere girebileceği veya giremeyeceği açık ve adaletli bir şekilde yeniden düzenlenmeli. Alanlar arasında uygun sınavlarla ve kurslarla geçiş hakkı tanınmalı.

Lütfen adaletsizlik yapmadan yapıcı ve birleştirici olalım...
 
Bu işi Bakanlık yetkililerinden, Üniversitelerden akademik temsilcilerin ve konuyla ilgili tecrübeli öğretmenlerin oluşturduğu iyi niyetli, adaletli ve yapıcı bir komisyon çok rahat bir şekilde çözebilir.
Ayrıca FATİH Projesi ekibinden sayın Necdet SARI, BÖTE bölümüne daha ılımlı ve önyargısız bir şekilde yaklaşırsa çözüme yönelik çok önemli katkılar sağlayabilir.
 
Tek bir çözüm önerim var, başka meslek veya branşların hakkına göz dikileceğine kendi branş veya mesleğine has kazanımlar elde etmenin peşine düşülsün. TEF mezunları haklarını savunmalıdır, bugün meslek lisesinde çalışanlar bile yarın yerlerini hakkı olmayan birinin gasp edebileceğini düşünüp buna göre hareket etmelidir.
 
bt.ogretmeni' Alıntı:
Tek bir çözüm önerim var, başka meslek veya branşların hakkına göz dikileceğine kendi branş veya mesleğine has kazanımlar elde etmenin peşine düşülsün. TEF mezunları haklarını savunmalıdır, bugün meslek lisesinde çalışanlar bile yarın yerlerini hakkı olmayan birinin gasp edebileceğini düşünüp buna göre hareket etmelidir.
Başka meslek branş derken hocam? BT Branşı haricinde bir branşı var TEF mezunlarınında biz mi bilmiyoruz?
Biz de BT ÖĞRETMENİYİZ... Kabul etmek ve anlamak istemesenizde... Hatta üstünü örtmek için hakaret etsenizde, bu böyle. Değiştiremezsiniz...
 
valla ben tef mezunyum teknik öğretmenim bunun dışında bişey almayayım..alanada mani değilim :++: :++:
 
Çocukken her oyunda her şartta mızıkçılık yapan kimi sevimli kimi de sevimsiz bazı çocuklar olurdu. İşte o çocuklar büyümüş kimisi TEF mezunu olmuş kimisi BÖTE mezunu olmuş ama oyunbozanlıklarından hiçbirşey kaybetmemişler. Birleştirici, yapıcı, insani, olumlu ve herkesi kuşatan ortak bir çözüm ortaya koymaya çalışıyoruz. Ama bazı arkadaşlar hırslarının esiri oluyor, bazıları sadece kendi penceresinden bakıyor, bazısı da çocukluk yapıyor işte...

Yetkililer bu tarz fevri hareketleri dikkate almadan herkesi kuşatacak ve mevcut problemleri sağlıklı bi şekilde çözecek bir alan ve kadro ayrımına gitmeli. Girilebilecek Dersler, Görev Tanımları, Norm Kadro, Çalışma saatleri, Özlük Hakları gibi konuları adaletli ve net bir şekilde ortaya koymalı.
 
Teknik BT alanı öğretmenliği okul bazında değil alan bazında sınıflandırılırsa sorun çözülür kanaatindeyim. Aldığımız dersler itibariyle yalnızca Teknik Servis alanına ders veremiyoruz.

Öğretim teknolojileri alanı ciddi bir alan uzmanlığı gerektirmektedir TEF mezunu arkadaslae bu alanda hic ders almadılar ne yazık ki.
 
Geri
Üst