omd' Alıntı:
Sendika üyesi değilsen önce bir sendikaya üye ol. Daha sonra da tüm üst yöneticilerini mahkemeye ver. Baktın olmuyor en son çare hepsinin arabalarının tekerlerini çivilettir
omd hocam size bişey sorcaktım. Benim geçen sene yüzde yüz değil yüzde bir milyon haklı olduğum bir konuda hakkımın yenmesi sonucu sendikaya söyledim. Hatta diğer sendikalara da söyledim ve İl Milli Eğitimin yaptığı uygulamanın yanlış olduğunu, hakkımın yendiğini, mağdur olduğumu vs vs. anlattım. Diğer sendikalar belki üyeleri olmadığım için ilgilenmezler diye araya aracı da soktum ve bu işi halledin seve seve size üye olurum, eğer haksızlığın karşısında durabiliyorsanız, işi doğruya çevirebiliyorsanız tabii ki üye olurum ve yanımda bir sürü de üye getiririm dedim. Çünkü buradaki mağduriyetimi hemen hemen bütün öğretmen arkadaşlar biliyorlar ve böyle bir adaletsizliğin filanca sendika tarafından düzeltilmesi elbetteki herkesin sempatisini çeker.
Ancak gel gör ki sendikalar İl Milli Eğitimin kesin hatalı olduğunu görünce hepsi de yan yattı ve yalan dolan bahanelerle "sen haksızsın" demeye çalıştılar. Sonuçta BİMER'e yazdım 3 kere, ilkine eposta ile cevap gelmiş bunu da bizim okul müdürüne göndermişler, okul müdürü de bana forward etmiş. Bunu görünce bu yaptıklarını da şikayet ettim, " İl MEM'in daha resmi yazışmalardan haberi yok, ban cevabı eposta ile gönderiyor onu da okul müdürüne gönderiyor, müdür bana iletiyor, üstelik resmi imza, ısla imza, elektronik imza felan hiçbirşey yok, o belgeyi wordu açıp ben de yazarım, böyle resmi cevap mı olur" şeklinde bombalayarak bir daha yazdım, cevap geç geldi gelen cevaba da tatmin olmadım, çünkü lafı dolandırıp dolandırıp saçma sapan şeylerden bahsetmişler, asıl benim meseleye bir türlü cevap verememişler. Velhasıl kelam İl Mem'in haksız olduğunu ortaya çıkartamadım, sendikalar beni sattı. Ben de her üç sendikanın da Ankaradaki Genel Merkezlerine bulunduğum ildeki temsilciliklerini bombaladım. Konuyu açık açık anlatıp kesinlikle haklı olduğumu ancak buradaki sendikanın haklıdan yana değil güçlüden yana olduğunu söyledim, daha neler neler. Ama küfürsüz yazdım.
Size veya bilen arkadaşlara sorum şu: Sendikalar bizi savunmazsa hakkımızı nasıl savunabiliriz, sendikaları nereye şikayet edebiliriz. NE biliyim BİMER'e felan yazabilir miyiz? :mrgreen: