BÖTE'ye destek topluyoruz!..

Kodla Büyü

egelim83

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Meclis bir karar vermiş. Dilekçemiz anlaşılmamış. Somut delil ve İdarenin kararı yok demişler; BİMER kararını ve numaralarını yazmıştık. Kanun maddelerini gösterdik.

Dilekçi: Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Bölümü mezunlarının Mesleki ve Teknik Ortaöğretim okullarına atanamamalarından şikayet ediyor.

Gereği Düşünüldü: Dilekçe üzerinde yapılan inceleme sonucunda, başvurunun idari yollar tüketilmeden; istek veya şikâyet konusu olayın mahallinde yahut ilgili idari makamlar nezdindeki çözümüne gidildiğine ilişkin somut bilgi ve belgeye dayanılmadan gerçekleştiği anlaşılmıştır.

Bu tür müracaatların, idari başvuru yolları öncelikle kullanıldıktan ve bu taleplere ilişkin nihai sonuçlar alındıktan sonra Komisyonumuza intikal ettirilmesi, kamu yararına ve hizmet gereklerine uygunluğunun yanında, Türkiye Büyük Millet Meclisi İçtüzüğü’nün 116’ncı maddesinin birinci fıkrasında yer alan “Dilekçe Komisyonunun... Başkanlık Divanı... Yetkili idarî makamlarca verilen kesin cevap suretini ihtiva etmeyen... dilekçelerin görüşülemeyeceğini karara bağlar.” şeklindeki düzenlemenin de bir gereğidir. Bu sebeple dilekçenin, Dilekçe Komisyonunda görüşülemeyeceğine karar verildi.

Destekleriniz için teşekkürler arkadaşlar... Bu durum cuma günü konuştuğum bir Özel eğitim öğretmeninden dolayı önem kazandı; Onlar normalde halk eğitimlere atanamıyorken Üniversitedeki öğretmenlerinin organizesi sayesinde TBMM'ye e-dilekçe ile başvuru yaparak. Bu hakkı kazanmışlar; şu an o arkadaşım halk eğitimde kadrolu görev yapmakta... E-dilekçede önümüzde TUS'a girmek isteyen biyolog bir grup var(6.sayfada) 231 imzaları var; onları geçsek birinci olacağız. Yinede sayıyı fazla tutmak daha dikkat çekici bir hal alacaktır. Meclis tatilde bundan dolayı sanırım seçim sonrasında incelemeye alınır... O zamana kadar ne kadar destek toplarsak o kadar iyi... Eş dost arkadaş herkes destek verebilir. Özel e-devlet şifresi vs gerektiren bir durumda yok... Genel bir kanı var "Ya başımıza bir şey gelirse?? " Gelecek olsa bana gelir korkmayın arkadaşlar... Hakkımız ise verecekler hakkımız değilse red edecekler bu kadar basit. Devlete hıyanet içinde değiliz çok şükür...

arkadaşım emeğine sağlık bende hemen imzaladım.çatlak sesler illaki çıkacaktır.bu bizim hakkımız.senin gibi mücadeleci arkadaşlara ihtiyacımız var

Ekli dosyalar

• 1.PNG
    1.PNG
    52 KB · Görüntüleme: 1,017
Hocam elinize sağlık 4. sayfada Ömer Gündoğan ve Tahir Koğu'ya ait dilekçelerde bizim konuyla ilgili... Onları da imzalayabilirseniz... İsteyen herkes detayla yazılan dilekçeleri inceleyebilir...

Teşekkürler imzaladım bazıları fazla geliyor bu foruma konuşmasın kapasın çenesini 8)

webtiger' Alıntı:
Egeli iyice sıktın forumu.Beyhude uğraşlarınız..
Arkadaşım korkunun anlıyoruz. Okuluna gelip Teknik öğretmenliğin nasıl yapılacağını azcik ogretecegiz sana. Korkma. Korkunun ecele faydası yok.

kendini yeterli hissettikten sonra isteyen istediği yere atansın, ben bir tef li olarak kendimi yeterli hissetmiyorum, yeterli olsam dahi meslek lisesinde çalışmak istemiyorum, insan nerede mutlu ise orada olmalı, üniversitede alınan dersleri kimse bahane etmesin biz birsürü ders aldıkta ne oldu, dersi veren hocalar bile yeterlideğildiki, ders almakla bitmiyor iş malesef.
@egelim83 öğretmenim 3 dilekçeyide imzaladım, allah yolunuzu açık etsin.

klebsiella' Alıntı:
Teşekkürler imzaladım bazıları fazla geliyor bu foruma konuşmasın kapasın çenesini 8)
.
bencede SINAVA GİRERKEN MEZUNLARI NE İŞ YAPAR DİYE ARAŞTIRMAMANIN SONUCUNA KATLANSIN.

egeli hocama çabalarından dolayı teşekkürler. TEF li arkadaşlar da gölge etmesin.

TEF'li arkadaşları anlamakta zorlanıyorum
TEF'ler kapatılmadı mı?
Artık bundan sonra meslek liselerine öğretmen mühendislik fakültelerinden geleceğine, BÖTE'den gelse sizin için daha iyi olmaz mı?

**melike**' Alıntı:
TEF'li arkadaşları anlamakta zorlanıyorum
TEF'ler kapatılmadı mı?
Artık bundan sonra meslek liselerine öğretmen mühendislik fakültelerinden geleceğine, BÖTE'den gelse sizin için daha iyi olmaz mı?
..
olmaz hocam.
meslek liselerinde sizin düşündüğünüz gibi öğretmen açığı yok zaten. ilköğretimde çalışan TEF mezunları meslek lisesine atanacak dense tüm ilköğretimde çalışanlar atanamaz bile.

kaldı ki ilk mühendisin öğretmen olarak atanmasına 5 yıl var. ama halihazırda birçok BÖTE mezunu öğretmen var. Dolayısı ile TEF mezunu bir arkadaş ildışı tayin isteyip memleketine gitmek istese ve MESLEK LİSESİ istese sadece diğer TEF mezunları ile yarışacak. Ama diğer türlü BÖTE mezunu arkadaşlar puan üstünlüğü nedeni ile (BİLGİ DEĞİL HİZMET PUANI ÜSTÜNLÜĞÜ) asıl hak edenin yerine meslek lisesine gidecek.

meslek lisesindeki mühendis olabiliyor.ne kadar zırva bir egitim sistemi varken...adamlar bilgisayar muhendisini ögretmen yapıyor meslek liseliyi ise muhendis.bunların kafa harbiden iyi..adamlar egitim fakultesine takılıyor.Benim anlamadıgım bu kadar giren çıkan varken biz niye bir yere giremiyoruz.Bıyık mı bıraksak?turkiyede okullar ögrenciyi afedersiniz z..k.iyor.meslek lisesine teogta en kötü ögrenciler gidiyor.verim % 1o ken bunlar yooo teknikte einstain ögretmenler olacak :mrgreen: o sevideki ögrencilere artık böteliler az gelir seviye yükselir çünkü :D neyse bunlar rakı şarap içerken biz tablet dagıtıp göderirken (satış elemanı yani)...
KISACA MİLLİ EGİTİM =ZOMBİLİK...ZOMBİ YETİŞTİRİYORUZ...HALI SAHA ÇOCUĞU YA DA SOKAK DIŞINA ÇIKAMAYAN çakma MESSİ LER BİZE LAZIM çünkü :puhaha:

furkan35' Alıntı:
meslek lisesindeki mühendis olabiliyor.ne kadar zırva bir egitim sistemi varken...adamlar bilgisayar muhendisini ögretmen yapıyor meslek liseliyi ise muhendis.bunların kafa harbiden iyi..adamlar egitim fakultesine takılıyor.Benim anlamadıgım bu kadar giren çıkan varken biz niye bir yere giremiyoruz.Bıyık mı bıraksak?turkiyede okullar ögrenciyi afedersiniz z..k.iyor.meslek lisesine teogta en kötü ögrenciler gidiyor.verim % 1o ken bunlar yooo teknikte einstain ögretmenler olacak :mrgreen: o sevideki ögrencilere artık böteliler az gelir seviye yükselir çünkü :D neyse bunlar rakı şarap içerken biz tablet dagıtıp göderirken (satış elemanı yani)...
KISACA MİLLİ EGİTİM =ZOMBİLİK...ZOMBİ YETİŞTİRİYORUZ...HALI SAHA ÇOCUĞU YA DA SOKAK DIŞINA ÇIKAMAYAN çakma MESSİ LER BİZE LAZIM çünkü :puhaha:

senin yaşadığın kafayı yaşamak isteriz...Meslek liselerine hepinizi bekleriz...Çalışın yazı yazın falan heryere lobi yapın...Belki yarın belki yarındanda yakın...Biz sizleri bekliyor olacağız...Teknik öğretmenin farkını tüm herkes anlamıştır sanırım...Birileri teknik öğretmen olmak ister birileri zaten olmuştur...Bu işleri alevlendiren kişilerinde sebebi belli rotasyon geldi çattıı .....Meslek liseleri açılmıyor sistemde.....Naapsın oda almış tadını meslek lisesinin bırakmak istermi nasırına basılmış gibi bağırıyor.Beni göndermeyin buradan..Sön sözüm eğitim şart....Haydi kızlar okula.....

fatherboard' Alıntı:
furkan35' Alıntı:

senin yaşadığın kafayı yaşamak isteriz...Meslek liselerine hepinizi bekleriz...Çalışın yazı yazın falan heryere lobi yapın...Belki yarın belki yarındanda yakın...Biz sizleri bekliyor olacağız...Teknik öğretmenin farkını tüm herkes anlamıştır sanırım...Birileri teknik öğretmen olmak ister birileri zaten olmuştur...Bu işleri alevlendiren kişilerinde sebebi belli rotasyon geldi çattıı .....Meslek liseleri açılmıyor sistemde.....Naapsın oda almış tadını meslek lisesinin bırakmak istermi nasırına basılmış gibi bağırıyor.Beni göndermeyin buradan..Sön sözüm eğitim şart....Haydi kızlar okula.....

Teknik lise kaliteli ise neden öğrenciler kıçını yırtıp fen lisesine gidiyor gitmek istiyor.Sınavın zeki öğrencileri seçtiğini düşünürsek?akıllı adam seciyor mu tartışılır?neyse meslek liselerinden gelen bazı öğrencilerin başarılı olmasının nedeni bence alana odaklanma.uzmanlaşma konusunda daha lisede karşılaşıyor.Server kurulumunu kabataslak lisede ögreniyor.universitede daha da ilerletiyor.fen lisesindeki ortaokulda,lisede ve universite de sadece inkilap görüyor.yani zombiden kastım bu.aslında zeki adam ziki..liyor.bizim egitim sistemimiz her boku bilen adam istiyor.egitim sistemnde sıkıntılarımız bundan kaynaklı.meslek liseleri aslında kuruluş amacı başı boş insanların alt kademede iş sahibi yapmak.git tarihi araştır.fen liselerindekilerin tarihi o yuzden iyi...yani bir arena da maç yapmak var bir de halı sahada...sen halı saha teknik direktörüsün.bi realin teknik direktörü olman zor bu egitim sistemi ile....Rotasyon senin içinde geçerli değil mi?kızlar okula gitsinde kuru kuru öğrenmesin bence...bilmem teknik olarak da olsa anlatabildm mi?

Herkes görevini yapacak sayın hocam...Hakkınızda hayırlısı olsun...Gönlünüze göre versin mevlam...

Geri