BÖYLE BİR SORUNLA KARŞILAŞAN? YARDIM...

Kodla Büyü

okanformula

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar geçenlerde minibook yere düştü. Bilgisayar işletim sistemine ulaşamıyordu. Heralde düşmeden dolayı C:'de bad sectorler oluştuğundan dolayı, hiç bir işlem yapamadım. Bende D: sürücüsüne Usb bellekten format atarak XP kurdum. Ancak açılışta XP yüklü Usb belleği görmeden işletim sistemi açılmıyor. Bilgi için;

1. D sürücüsü Disk Yönetiminde Sağlam(Önyükleme) olarak gözüküyor.
2.Boot.ini dosyasına ulaşmaya çalışırken, boot.ini dosyası açılamaz, diyor.

Fikri olan, bu durumla karşılaşan arkadaşlar varsa cevap bekliyorum.

olayın sebebi c sürücüsünün hala birincil aktif sürücü olmasından kaynaklanıyor mbr hala c yi gösteriyor.. windows u açabiliyorsanız " easybcd " adlı program ile sorununuzu kalıcı olarak çözebilirsiniz. windows acılmıyorsa hirens boot cd içerisindeki MBR araçlarını kullanabilir boot sectörünü yeniden yazdırabilirsiniz.

ademola' Alıntı:
olayın sebebi c sürücüsünün hala birincil aktif sürücü olmasından kaynaklanıyor mbr hala c yi gösteriyor.. windows u açabiliyorsanız " easybcd " adlı program ile sorununuzu kalıcı olarak çözebilirsiniz. windows acılmıyorsa hirens boot cd içerisindeki MBR araçlarını kullanabilir boot sectörünü yeniden yazdırabilirsiniz.

Hocam çok teşekkür ederim, hemen deniyorum...

ademola' Alıntı:

Hocam easybcd programı vista ve üzeri programlar için olduğunu söylüyor. Ve programın geneli pasif durumda. Biraz anlatabilir misin? Nası yapılacak?

Geri