Bölüm Öğretmenleri Arası Görev Dağılımı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan metemli
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

metemli

Seçkin Üye
Seçkin Üye
sevgili arkadaşlar çalıştığınız okullarda bölüm öğretmenleri arasında görev dağılımını nasıl yapıyorsunuz sene başında şu işi sen yapacaksın şununları ben şeklindemi şef ve öğretmenler hangi görevleri paylaştınız yazarsanız sevinirim

sizin adınıza sevindim ilk öğreti sanırım bizde durum biraz farklı çok fazla iş var

hocam bölüm öğretmenine iş yap diyemezsin sorumlu olan ve egzersiz alan şeftir. ancak ortam güzeldir arkadaşlar arasında uyum vardır öğretmenler işleri kendi aralarında hallederler. biz de böyle

alsında soruyu yanlış sordum şeflik görevi altında zaten her şeyi fazlasıyla yapıyorum fakat
örnek olsun diye yazıyırum

ilçe genelinde yapılan atıyorum 12 mart kim yapacak bunu
şiir dinletisi
web sayfasının güncellenmesi
bilgi yarışmaları
mesela okul tanıtım videosu yapılıyor kim yapacak
okuldaki lab dışında en az 50 bilgisayar var onların sorunları
bilişim panosu yayınlanıyor

bu ve buna benzer daha bir sürü iş var bunların bence sene başında bir baylaşımının yapılması

sizlerde bu işler nasıl oluyor onu soruyorum

meslek liseside hocam okulda toplam 81 öğrenci var 25-30 öğretmen var.. 5 idareci var.. 3 hizmetli var.. sıkıntı yok..

hocam bizde böyle bir görev dağılımı yok. herangi bi bilgisayarda sorun oldumu o anda kim boştaysa yada idareciler kimi ararsa o yapıyor :)

metemli' Alıntı:
alsında soruyu yanlış sordum şeflik görevi altında zaten her şeyi fazlasıyla yapıyorum fakat

şiir dinletisi
bilgi yarışmaları

bu ve buna benzer daha bir sürü iş var bunların bence sene başında bir baylaşımının yapılması

..
KUTLAMA ve TÖRENLER için OKUL YÖNETİMİNCE sene başında yapılan İLK GENEL KURUL toplantısında
- Müdür yardımcısı
- Edebiyat Öğretmeni
- Bilgisayar Öğretmeni
- Elektronik Öğretmeni
- Müzik Öğretmen
- Beden eğitimi öğretmeni
- Ve istekli diğer öğretmenlerden oluşan bir KUTLAMA KOMİTESİ seçilir. Tüm kutlamaları bu komite organize eder. Sizin ayrıca konuşanız istenirse konuşmacı olarak o zaman kendi konuşmanızı yazarsınız.

İkinci alternatif her zümreye bir tören verilir. (varsa zümresi ile ilgili) örnek bilgisayarcılar internet haftası, bilişim haftası, matematikçiler pi günü vb.. ve her zümre o törenden sorumludur.

Web sayfası için zaten Web Komisyonu belirleniyor. O komisyona hangi bilgisayar öğretmeni / öğretmenleri dahil olduysa onlar sorumlu oluyor.

Bilişim panosu , okul panosu vb. işlemleri okulda Bilim Teknoloji vb.. bir kulüp varsa o kulüpteki öğretmen halleder.

Diğer işlemler içinde bölümde yapılan ilk zümrede iş bölümü yapılabilir. Burda bir arkadaş ŞEFLER EGZERSİZ ALIYOR onlar yapsın demiş. ama ALAN ve LAB şefleri egzersizi neden aldığı yönetmeliklerde yazıyor bunu da hatırlatmak istedim.

Genelde şöyle olur hocam;
Bölüm şefi kafasına göre takılır. Bütün işleri yükleyecek bir gariban bulurlar. Ona kaktırırlar gider. Okulunuzda her işe atlayan gariban bi öğretmen yok mu? Dayayın gitsin

BaRBaRYaN' Alıntı:
metemli' Alıntı:

şiir dinletisi
bilgi yarışmaları

..
KUTLAMA ve TÖRENLER için OKUL YÖNETİMİNCE sene başında yapılan İLK GENEL KURUL toplantısında
- Müdür yardımcısı
- Edebiyat Öğretmeni
- Bilgisayar Öğretmeni
- Elektronik Öğretmeni
- Müzik Öğretmen
- Beden eğitimi öğretmeni
- Ve istekli diğer öğretmenlerden oluşan bir KUTLAMA KOMİTESİ seçilir. Tüm kutlamaları bu komite organize eder. Sizin ayrıca konuşanız istenirse konuşmacı olarak o zaman kendi konuşmanızı yazarsınız.

İkinci alternatif her zümreye bir tören verilir. (varsa zümresi ile ilgili) örnek bilgisayarcılar internet haftası, bilişim haftası, matematikçiler pi günü vb.. ve her zümre o törenden sorumludur.

Web sayfası için zaten Web Komisyonu belirleniyor. O komisyona hangi bilgisayar öğretmeni / öğretmenleri dahil olduysa onlar sorumlu oluyor.

Bilişim panosu , okul panosu vb. işlemleri okulda Bilim Teknoloji vb.. bir kulüp varsa o kulüpteki öğretmen halleder.

Diğer işlemler içinde bölümde yapılan ilk zümrede iş bölümü yapılabilir. Burda bir arkadaş ŞEFLER EGZERSİZ ALIYOR onlar yapsın demiş. ama ALAN ve LAB şefleri egzersizi neden aldığı yönetmeliklerde yazıyor bunu da hatırlatmak istedim.

hocam yazılarınız için teşekkürler kafamda en azından bir şekil oluştu bu sene geçti de seneye zümrede belirteceğim

çay demlemek bulaşık yıkatmak temizlik yaptırmak tabi öğrencilere kimin yaptırcanı paylaştık :D

şef bölümden sorumludur okuldan değil.bizde lab dışındaki tüm bilgisayarlar bölüşüldü herkesin bakım yaptığı yer var. web sayfası web ekibine ait.

Hocam bizde resmi evraklarda bu şekilde bir paylaşım mevcut ancak genelde bölüm içerisindeki işlerde kolay kolay yapılacak işleri diğer öğretmenlerimize devretmem ancak bölüm dışında işler varsa karşılıklı anlaşıyla yürütüyoruz yani kim müsaitse o öğretmen ilgilenmektedir. Bu tür konularda anlayış ve herkesin kendi üzerine düşen sorumlulukları bilmesi yeterli olacaktır. Ayrıca Bölüm şefleri veya atölye şeflerinin yapacakları iş ve işlemler ilgili yönetmelikte belirtilmektedir ve inanıyorum ki hiçbir bölüm şefi kimseye kendi işini yıkmaz ...

Geri