Bölüm Şef Odası Kapatılabilir mi?

Kodla Büyü

direction52

Site Gezgini
Merhaba arkadaşlar bir konuyu danışmak istiyorum.
Okulumuzda Müdür beyle aramız bozuk, bölüme ait şef odasını kapatmak istiyor .Böyle bir yetkiye sahip mi?
Bunun bir yönetmeliği varmı?
Bir bilgisi olan arkadaşlar aydınlatırsa beni sevinirim..

şef odasıyla ilgili bir yönetmelik duymadım, ancak şef odası olan okul kadar olmayan okulda var. Anladığım kadarıyla şefsiniz, odayı da kapatırsa sizde şeflikten istifa edin dersinize girin çıkın işlere de el sürmeyin...

Eğer şef odası okulun projesinde şef odası olarak tanımlanmışsa (ki tanımlandığını sanmıyorum) kapatamaz, onun dışında ihtiyaca binaen kapatabilir.

Valla şef odaları çoğu okullarda var,
kapatmasını icap eden ana sebep ne ki?
Genellikle bizim odalardan sınıf filan olmaz, olsa olsa sigara odası olur, o da yasaklandı biliyorsunuz...

Bir de bu işler biraz naz, biraz net tavır, biraz da ilmi siyasetle yürür,
müdürle atışmayın derim..
büyükler her zaman haklıdır...Yani kaybeden sen olursun onun için diyorum...

müdür bize taktı,okulu kendisine ait gibi bizide işçisi gibi görüyor.Sürekli bir açık arama peşinde bu sıralar.Geçenlerdede şeflik odasını kapatacağını soylemiş yani keyfi bir durum söz konusu.
Şeflikten istifa edersem normal öğretmenlerin okuldaki bilgisayar işlerini yapma gibi bir zorunluluğu varmı.Okulumuzda 5 pc laboratuvarı var, İstifa edersem hiçbir işe karışmayacağım o yüzden diyorum.

bas istifayı, rahat ol bide, gülmen daha etkili olur...:)Hatta odasının goreceği yere bi sandalye atıp, karsısında çay iç, dersin bittikten sonra olursa pek bi takdire geçer...

Siz şef iken odayı kapatma kararı aldığına göre sizi gözden çıkarmıştır. Oda kapansın şefliği bırakın. Tabii başka bir bilgisayar öğretmeni var ise okulda onunla da şeflik yapmaması için görüşme yapın.

hem o oda kapatılırsa ne olacak.depo falan mı.bence kapatır sa labda otur.ama kesinlikle şeflikten istifa etme.sonucta sen her ay alacağın ek dersi alamayacaksın müdür daha fazla köşe olacak.

kapatam diyrcek belki de kapatacak.
sen de istifa edersin
onun adamı gelir basvuru yapar sef olur (sen olmazsan ben de olmam diyenlere inanma) kapatılan oda bi güzel açılır.
etme istifa... odaya mı kaldın?
çok çok kendi seflik saatinde kendi labını boş tut... ahan da sana oda

arkadaşlar bölümdeki tüm öğretmenlerle müdürün sıkıntısı var.yani ben istifa edersem zaten şef olacak kimse yok.
ben diyorum ki istifa etsem.okul işlerine karışmasam işleri biraz sekteye uğratsam diyorum.ben artık normal öğretmen olarak okul işlerini yapmak gibi bir zorunluluğum olur mu yani banane kim yaparsa yapsın diyebilir miyim?

Benim eski okulumdaki odamı sınıf yapmışlardı. Hakikaten de ihtiyaç vardı ama...

Sınıf yapılacaksa kapatılmasında sakınca yok bence...

direction52' Alıntı:
müdür bize taktı,okulu kendisine ait gibi bizide işçisi gibi görüyor.Sürekli bir açık arama peşinde bu sıralar.Geçenlerdede şeflik odasını kapatacağını soylemiş yani keyfi bir durum söz konusu.
Şeflikten istifa edersem normal öğretmenlerin okuldaki bilgisayar işlerini yapma gibi bir zorunluluğu varmı.Okulumuzda 5 pc laboratuvarı var, İstifa edersem hiçbir işe karışmayacağım o yüzden diyorum.
hocam laboratuvarı müdür mü kullanıyor. lab da çıkan bir problem yine senin dersini etkilemeyecek mi? bence bölüm ile ilgili işleri bıraktığınız an müdürünüz bölümünüzün içler acısı durumunu diline dolayarak kendince siyaset yapacaktır. asıl can alıcı nokta olan okul idari bilgisayarları ve okulun diğer bölümlerindeki bulunan bilgisayarlardır. el atmayacaksanız onlara el atmayın derim

istifa etmeyin hocam, şeflik sizin maddi- manevi hakkınız,
müdürlerin en ufak tartışmada ya da işine gelmeyen durumda basitleştikleri, baskı kurdukları silahları şefliklerimizdir.

Hocam, müdürü bu kadar saçma işler yaptıracak kadar kızdırmak için ne yapmış olabilirsiniz?

Olayın bir de müdür versiyonunu dinlememiz mümkün mü ?

Yani müdür bir sabah aniden gelip "Dağılın lan, kapayın bu odayı !" demedi herhalde...

myesil' Alıntı:
Hocam, müdürü bu kadar saçma işler yaptıracak kadar kızdırmak için ne yapmış olabilirsiniz?

Olayın bir de müdür versiyonunu dinlememiz mümkün mü ?

Yani müdür bir sabah aniden gelip "Dağılın lan, kapayın bu odayı !" demedi herhalde...
hocam olay biz okuldaki kadrolu bilgisayar öğretmenleri 40 saati doldurmadan.okulda ücretli çalıştırılıyor olması ve bu olayı bizi dile getirmemiz, boyle olmasına yetti.

tolgahan0010' Alıntı:
direction52' Alıntı:
hocam laboratuvarı müdür mü kullanıyor. lab da çıkan bir problem yine senin dersini etkilemeyecek mi? bence bölüm ile ilgili işleri bıraktığınız an müdürünüz bölümünüzün içler acısı durumunu diline dolayarak kendince siyaset yapacaktır. asıl can alıcı nokta olan okul idari bilgisayarları ve okulun diğer bölümlerindeki bulunan bilgisayarlardır. el atmayacaksanız onlara el atmayın derim
aynen katılıyorum hocam sen kendi laboratuarındaki bilgisayarlara bak gerisine karışma.eger istersen onlarıda tamir etme.tamir etmek zorunda değilsin.cağarsın teknik servis yaptırsın.

Yönetmelikte şef odası diye bir oda yoktur. Meslek liselerinde bu odalar şef odası altında alan meslek öğretmenleri odası diye kullanılır. Müdürünüze kapatma olayını açık açık sorun. Kapatılma sebebi nedir diye eğer geçerli bir mazeret söyleyemezse elinizden geldiği kadarı ile direnin. Çok şükür 7 yıldır şefim 4 farklı müdürle çalıştım hiçbirinin böyle girişimleri olmadı. İnşallah böyle müdürlerle çalışmayız.. Allah kolaylık versin hocam..

Geri