Bölüm Şefliği ve Kordinatörlük konusunda YARDIM

Kodla Büyü

BilisimX

Üye
Hocalarım , ben ticaret meslek lisesinde görev yapıyorum. Forumda Bölüm şefliği ve koordinatörlük olunca 20+27= 47 saat gibi yazıları okudum. Benim sorum şu okulun günlük kaç ders yaptığı önemli mi?

Re: Ynt: Bölüm Şefliği ve Kordinatörlük konusunda YARDIM

Hocam teknik okul olduğu için Haftalık 20 saat maaş karşılığı 27 saat ekders alırsın bu 27 saatin için şeflik kordinatörlük ve girdiğin dersler girer.

Re: Ynt: Bölüm Şefliği ve Kordinatörlük konusunda YARDIM

Günlük saatin önemi yok hocam haftalık olarak bakılır.

Şunu demek istedim hocam şimdi bizim okulda günlük 7 ders yapılıyor. haftada 35 yapıyor yani 47 saat olmuyor. Bunu bir şekilde 47 ye tamamlayabilir miyim?

20 - 29 saat arası derse girerseniz en fazla 46,
30 ve üzeri derse girerseniz 47 olur.

şeflik ve koordinatörlükler 08:00 - 17:00 arası verilebilir. dolayısıyla şeflik ve koordinatörlük saatleri ders dışı saatlere verilirse rahatlıkla tamamlayabilirsiniz. Tabi 20 saat derse girer, 10 saat şeflik alır, 14 saat de koordinatörlük alırsanız 26 saat ekders alırsınız.

BilisimX' Alıntı:
Şunu demek istedim hocam şimdi bizim okulda günlük 7 ders yapılıyor. haftada 35 yapıyor yani 47 saat olmuyor. Bunu bir şekilde 47 ye tamamlayabilir miyim?
..
hocam öncelikle bazı ek bilgiler de gerek cevap verebilmek için
1. BİLİŞİM alanı varmı? varsa alan şefi siz misiniz ?
2. Öğrencileriniz koordinatörlüğe gidiyor mu?
3. okul idareniz size kaç saat işletme veriyor
4. okulunuz tam tün tam yıl eğitim yapıyor mu?
..

arkadaşlar konu ile ilgisi yok blki ama yeni başlık açmak istemedim okulumuzda bir alan şefi arkadaş bölüm şefleri nöbet tutmaz diye bişey öğrenmiş
bu doğru mu bölüm şefi nöbet tutar mı tutmaz mı hangi yönetmelikte var?

bilisimogretmen' Alıntı:
arkadaşlar konu ile ilgisi yok blki ama yeni başlık açmak istemedim okulumuzda bir alan şefi arkadaş bölüm şefleri nöbet tutmaz diye bişey öğrenmiş
bu doğru mu bölüm şefi nöbet tutar mı tutmaz mı hangi yönetmelikte var?
..
nöbet tutmaz diye hiç bir yönetmelikte yok hocam. nasıl müdür yardımcıları nöbet tutuyorsa alan / atölye şefleri de tutar

fakat meslek liselerinde GENELDE alanların yer aldığı binalar ile derslik binaları birbirinden farklı fiziki mekanlardır, bu yüzden meslek liselerinde alan şeflerine ÇOĞUNLUKLA kendi alanlarının yer aldığı fiziki mekanlarda nöbet görevi verilir.

ama illa böyle olacak diye bir yönetmelik yok. fakat siz alan şefine dersliklerin yer aldığı binada birde kat nöbeti görevi verirseniz adamın zil çaldığı zaman alandan çıkıp nöbet yerine gelmesi teneffüs süresinden daha uzun sürebilir.

işte bu nedenlerle alan şefleri GENELDE kendi alanlarının güvenliğinden sorumludurlar.

arkadaşlar bir öğretmene ders harici 24 saatten fazla ek ders verilir mi? yani asıl sorum şu: 16 saat koordinatörlük + 10 saat şeflik toplamda 26 saatlik ek ders verilir mi? yoksa 14+10 mu?

badsector' Alıntı:
arkadaşlar bir öğretmene ders harici 24 saatten fazla ek ders verilir mi? yani asıl sorum şu: 16 saat koordinatörlük + 10 saat şeflik toplamda 26 saatlik ek ders verilir mi? yoksa 14+10 mu?
..
fiili olarak girilecek ders saati 44 saati geçemez. 20 maaş + 24 ders. kalan 3 saat Ders Dışı Hazırlık + öğremten ise 2 saat Rehberlik / Kulüp

yani sorunun cevabı 14+10 olur.

arkadaşlar, alanda tek öğretmenim ve alan şefiyim, 28 saat dersim var ama bunlardan 1 saati rehberlik (dolayısı ile fahri), günlük 8 saat dersimiz var ve benim 1 günüm boş, 6 tane işletmeye gideceğim (6 öğrenci) koordinatörlük için (müdür bey verebileceğim maks. koord. vereceğim diyor), şu halde ekders dağılımım nasıl olabilir? 8. saatten sonralarına şeflik düşünüyoruz birer saat, 26 saat olur mu ekders??

zaphere' Alıntı:
arkadaşlar, alanda tek öğretmenim ve alan şefiyim, 28 saat dersim var ama bunlardan 1 saati rehberlik (dolayısı ile fahri), günlük 8 saat dersimiz var ve benim 1 günüm boş, 6 tane işletmeye gideceğim (6 öğrenci) koordinatörlük için (müdür bey verebileceğim maks. koord. vereceğim diyor), şu halde ekders dağılımım nasıl olabilir? 8. saatten sonralarına şeflik düşünüyoruz birer saat, 26 saat olur mu ekders??
..
8 saat ders + 2 şeflik olarak günde 10 saate tamamlarsanız sorun çözülür

diyelim ki 28 saat dersiniz 1 gün boş olacak şekilde 7 + 7 + 7 + 7 + 0 şeklinde dağılmış olsun.

7 ders + 3 şeflik = 10
7 ders + 3 şeflik = 10
7 ders + 3 şeflik = 10
7 ders + 1 şeflik = 8
0 ders + 6 koor = 6
------------------------
TOPLAM = 44 saat
..
not: rehberliği bırakma durumunuz varsa daha sağlıklı olur. yoksa 46 saat alamazsınız. 45 saatte kalırsınız. (30 saat yüz yüze dersiniz olmadığı içiin 47 almanız bu durumda imkansız)

ders programınızı yukarıdakine göre şeflik saatlerini dağıtabilirsiniz..

Merhaba arkadaşlar. Benim de bir sorum olacak. Alan şefi dersi olsun veya olmasın hergün sabah 8:00 den akşam 17:00 ye kadar okulda bulunmak zorunda mıdır? Bizim müdür böyle olması gerektiğini söyledi.

BilisimX' Alıntı:

Öyle bir hesap yok hocam meslek lisesi orası gerekirse 5*10 saate kadar haftada 50 saat ders olur. 7*5 deyip de haftada 38 saat civarı dersi olan 12. sınıfları nasıl yerleştiriyorlar?

checkingen' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar. Benim de bir sorum olacak. Alan şefi dersi olsun veya olmasın hergün sabah 8:00 den akşam 17:00 ye kadar okulda bulunmak zorunda mıdır? Bizim müdür böyle olması gerektiğini söyledi.
.
hocam müdürünüz sabah 06:00 gece 24:00 olacak derse oluyor mu?

bize soracağınıza müdürünüze sorsaydınız hocam hangi yönetmelikte böyle yazıyor diye?
alan şefi de öğretmendir ve ücret aldığı en fazla 47 saatlik süre boyunca okulda olmak zorundadır. 1 saat fazlası değil.

işin YASAL tarafı böyleyken PRATİKTE yukıarda yazılmadığı gibi olmadığını yaşayarak öğreniyorsunuz zaten.
çünkü alanla ilgili işleri hallatmek için yeri geldiğinde haftasonları, yeri geldiğinde yaz tatillerinde MÜDÜR İSTEMESE BİLE siz okula gidiyorsunuz...

ahmetismet' Alıntı:
BilisimX' Alıntı:

Öyle bir hesap yok hocam meslek lisesi orası gerekirse 5*10 saate kadar haftada 50 saat ders olur. 7*5 deyip de haftada 38 saat civarı dersi olan 12. sınıfları nasıl yerleştiriyorlar?
+1

yeni sistemde 10. sınıfların 37 saati var
Teknik lise ler 40 saat ders görüyor
bunları nasıl yerleştirecesin 35 saate...

BaRBaRYaN' Alıntı:
..

diyelim ki 28 saat dersiniz 1 gün boş olacak şekilde 7 + 7 + 7 + 7 + 0 şeklinde dağılmış olsun.

7 ders + 3 şeflik = 10
7 ders + 3 şeflik = 10
7 ders + 3 şeflik = 10
7 ders + 1 şeflik = 8
0 ders + 6 koor = 6
------------------------
TOPLAM = 44 saat
..
not: rehberliği bırakma durumunuz varsa daha sağlıklı olur. yoksa 46 saat alamazsınız. 45 saatte kalırsınız. (30 saat yüz yüze dersiniz olmadığı içiin 47 almanız bu durumda imkansız)

BaRBaRYaN hocam, kordinatörlüğü 7 saat yazma gibi bir durumumuz olabilir mi 46 olması için??

zaphere' Alıntı:
BaRBaRYaN' Alıntı:
..

7 ders + 3 şeflik = 10
7 ders + 3 şeflik = 10
7 ders + 3 şeflik = 10
7 ders + 1 şeflik = 8
0 ders + 6 koor = 6
------------------------
TOPLAM = 44 saat
..

BaRBaRYaN hocam, kordinatörlüğü 7 saat yazma gibi bir durumumuz olabilir mi 46 olması için??
..
hocam FİİLİ (yüz yüze + koordinatörlük) olarak 44 saatten fazla derse giremezsiniz. kalan 3 saat PLANLAMA 2 saat REHBERLİK için ayrılmıştır. o yüzden maalesef yazamasınız. ama rehberliği başka bir öğretmene devrederseniz o zaman 7 saat verebilirsiniz.

BaRBaRYaN' Alıntı:
hocam FİİLİ (yüz yüze + koordinatörlük) olarak 44 saatten fazla derse giremezsiniz. kalan 3 saat PLANLAMA 2 saat REHBERLİK için ayrılmıştır. o yüzden maalesef yazamasınız. ama rehberliği başka bir öğretmene devrederseniz o zaman 7 saat verebilirsiniz.

anladım hocam çok teşekkür ederim..

hocam ben 31 saat normal ders+1 rehberlik=toplam 32 saat derse gırıyorum.11 öğrencımız var işletmeye gıden ve 2 öğretmenız.ben 20+27 ekders alabılır mıyım.

2011bilgisayar' Alıntı:
hocam ben 31 saat normal ders+1 rehberlik=toplam 32 saat derse gırıyorum.11 öğrencımız var işletmeye gıden ve 2 öğretmenız.ben 20+27 ekders alabılır mıyım.
sayın hocam şef değilseniz;
31 saat ders + işletmeniz yeterliyse 13 saat koordinatörlük + 3 saat planlama + 2 saat rehberlik = 49 saat,
şef iseniz 2 saat rehberliği alamazsınız 47 olur.

2011bilgisayar' Alıntı:
..
11 öğrenci 1 grup eder 24 saat koordinatörlük görevi demektir.
okul idarenize tamamını dağıtırsa 24 / 2 = 12 saat koordinatörlük alabilirsiniz
.
31 ders + 1 rehberlik + 12 koordinatörlük + 3 ders dışı hazırlık (31/10 dan) + 1 kulüp rehberlik (normalde 2 saattir 1i programa işlenir)
Toplam = 31 + 1 + 12 + 3 + 1 = 48 saat eder.
yani 20 + 28 alabilirsiniz.
..
Not : Rehberlik aldığınız için ÖĞRETMEN olarak hesaplama yaptım. Alan şefi yada atölye şefiyseniz hesaplama değişecektir.

karex' Alıntı:
2011bilgisayar' Alıntı:
sayın hocam şef değilseniz;
31 saat ders + işletmeniz yeterliyse 13 saat koordinatörlük + 3 saat planlama + 2 saat rehberlik = 49 saat,
şef iseniz 2 saat rehberliği alamazsınız 47 olur.
..
ŞEF İSENİZ 2 saat rehberlik alamazsınız 47 olur demişsiniz. nerde bu arkadaşın şeflik egzersizi 6 yada 10 saat :)
o zaman koordinatörlük saatinin düşeceğini belirtmeyi unutmuşsunuz

şu ana kadar gördüğüm en net cevaplar bu konuda BaRBaRYaN hocam sayesinde :)

teşekkürler hocam cevaplar için.

imsiyat' Alıntı:
şu ana kadar gördüğüm en net cevaplar bu konuda BaRBaRYaN hocam sayesinde :)

teşekkürler hocam cevaplar için.
..
mümkün olduğunca doğru bilgi verebilmek için bir süredir bu tür mevzuat konularında verdiğim cevapları yönetmelikleri de ekleyerek vermeye çalışıyorum ki EKSİK ve YANLIŞ olmasın.

bazen bakar körlük yaptığım zamanlarda oluyor. o zamanlarda da hocanın söylediğini yap yaptığını yapma mantığıyla yönetmelikten doğrusunu görüyor zaten arkadaş ;)

burdaki tüm arkadaşlardan ricam aynı şekilde cevap verirlerse daha aydınlatıcı olur.

burdaki arkadaşlar sayesinde nerdeyse yeni yönetmeliği 2-3 defa okudum :D

checkingen' Alıntı:
öyle bişey yok

Geri