Bölüm şefliği istifa

Kodla Büyü

2011bilgisayar

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar benim de bir sıkıntım var ÇPL'de görev yapıyorum sene başında bize bölüm şefliği ile ilgili dilekçe yazmamızı istediler bizde yazdık.Ders programı ve girecegımız ders saati falan daha belli değildi.NEyse ilçeden onay gelmiş bölüm şefliği ike ilgili.Bizim müdür de bayağı kıl koordinatörlük bölüm şefliği vb. şeylerden bize gelen ek dersleri avantadan gelmiş gibi görüyor.Onun içinde meslekçilere 32 saat dersi dayatmış.Şimdi ben 32 saat fiili derse giriyorum ,11 öğrencimiz var koordinatör öğretmenım(Branşta 2 öğretmeniz benim 3.yılım arkadaş yeni geldi)diğer arkadaşlar beraber .Ve alan şefiyim maalesef.Bu yeni yönetmelikte de bölüm şefleriyle ılgılı görevlerde e-taşınır vs ıvır zıvır görevler var.Bizim müdür de ona dayanarak tefbis,e-taşınır gibi tüm işleri benim üzerime yıkmaya çalışıyor.Bende doğal olarak istemiyorum ekstradan küflet zaten 4 gun 8'er saat dersim var pestilim çıkıyor.birde dersten sonra 5'e kadar okulda oişlerı yapacağım boşu boşuna.bende istemiyorum tabıkı bugun gıttım müdür yrd ıle konuştum ben istemiyorum dedım.o da dilekçe verdınız falan dedı bende dedım ben şimdiye kadar hiç 32 saat derse gırmemıştım alan şefı olmama da gerek yok müdürle konuşun görevlerinizi yazdı tefbısle ılgılı falan teblıg edecek dedi.İstıfa etmek istiyorum dedım alan şefliğinden dedım müdür kabul edermı bılmem dedı böyle bır hakkı var mı müdürün.ve sizce ne yapmalıyım acil yardımlarınızı bekliyorum.Net olarak yasal boyutunu bılmedıgım için önce deneyımlı arkadaşlara sormak istedim.

Emin misin hocam bölüm şefliği görevlendirme olup,e-taşınır gibi uygulamalar müdür yardımcılarının görevidir. Kendiniz okuyup öğrendiniz mi .
Eğer böte iseniz bildiğim kadar en fazla 40 saat kadar ekders alabilirsin. Zaten bölüm şefliği + koordinatörlük baya bir ekders getirir.
Onun dışında bir dilekçeye bakar . müdürünle ilişkilerin tabi ki :-)
Genede bu bilgilerim 5 yıllık değişenleri bence etrafında bir meslek lisesi var ise danışabilirsin.

yeni ortaöğretim kurumları yönetmeliğinde müdür görev verirse şef e taşınır sorumlusu olur

MADDE 85- (1) Şeflerin ortak görev ve sorumlulukları şunlardır.

b) Müdür tarafından görevlendirilmeleri halinde taşınır kayıt ve kontrol yetkilisi unvanıyla Taşınır Mal Yönetmeliğine uygun olarak defter, belge ve cetvelleri tutar. Yılsonunda ve gerekli görülen zamanlarda taşınırları sayım ve kontrole hazır bulundurur. Sayım ve döner sermayeyle ilgili iş ve işlemleri mevzuatına göre yürütür.

c) Tüketim malzemelerine yönelik sarfların e-Taşınır sistemine işlenmesini sağlar.

Hocam ben zaten bu durumda ek dersini alamıyorum.Boşuna yapmış oluyorum o işleri.Bölüm şefı olsamda olmasamda zaten aynı ek dersi alıyorum.Müdürle ilişkilerimiz çok kötü .Geri kafalının teki öğretmenlere düşman gözüyle bakıyor sanki bizim ek dersler onun cebinden gidiyor gibi bir hali var adamın.Ben resmi görevlerin kağıdını görmedim ama müdür yardımcısı söyledi tefbis'ten birşeyler falan çıkardı taşınırlar falan onları size tebliğ edecek dedi.Ben görev tebliğ edilmeden bunu halletmek istiyorum.Acaba dilekçe ile istifa ediyorum falan desem nasıl olur.Kaymakamdan falan olur alınmış yaa
.benım ıçın bır sıkıntı yaratır mı ?

ashax' Alıntı:
yeni ortaöğretim kurumları yönetmeliğinde müdür görev verirse şef e taşınır sorumlusu olur

MADDE 85- (1) Şeflerin ortak görev ve sorumlulukları şunlardır.

b) Müdür tarafından görevlendirilmeleri halinde taşınır kayıt ve kontrol yetkilisi unvanıyla Taşınır Mal Yönetmeliğine uygun olarak defter, belge ve cetvelleri tutar. Yılsonunda ve gerekli görülen zamanlarda taşınırları sayım ve kontrole hazır bulundurur. Sayım ve döner sermayeyle ilgili iş ve işlemleri mevzuatına göre yürütür.

c) Tüketim malzemelerine yönelik sarfların e-Taşınır sistemine işlenmesini sağlar.

Ben bu durumda ne yapabilirim hocam ?

hocam benim o maddeden anladığım bilişim teknolojisi alanı için sana zimmetlenecek olan labların veya malzemelerin e taşınıra girişini kastediyor. diğer arkadaşın dediği gibi asıl e taşınır işlemleri gibi işlemler müdür yardımcısının asli görevleri arasındadır. eskiden temrin defteri tutulurdu. belki hala eml lerde tutuluyor. şimdi bilgisayar sistemine işleniyor o malzemeler falan. ben öyle biliyorum. yoksa okulun tüm kayıtlarından bilişim alan şefi olarak sen niye sorumlu olasın. ben bu maddeyi o şekilde yorumluyorum. kendi bölüm malzemelerin bilgisayarların artık neler varsa bölümün kullandığı atölye lab ve malzemeler onlar taşınıra işleniyorsa onların işlenmesi için olabilir ancak o madde. kaldı ki diğer alanlar vardır okulda onların şefleri de görevli olması lazım o mantıkla . niye sadece siz mesela. ki bizde hepsini müdür yarddımcımız kendisi yapıyor. hiçbir bölüm şefi bu konuda görevli bile değil bizde. bence en doğrusunu yakın çevrendeki bir eml ye giderek oranın teknik müdür yardımcısı veya bu taşınırla ilgilenen müdür yardımcısı veya müdürüyle konuşarak doğru olanın ne olduğunu ispat edebilirsin. ben bu yöntemi çok kullanıyorum. eml müdürüne yada müdür yardımcıları ne yapıyorsa bende onları örnek gösteriyorum. ki yakın bi yer olduğu için o müdürleri ve müdür yardımcılarını tanıyorlar ve onları baz alıyorlar. kolay gelsin

Teşekkür ederim hocam sagolun.Hocam bizim müdür çok gıcık türlerinden.İlk yılda adayken de okulun tüm demırbaşlarını bir arkadaşla bana saydırdı Adam eziyet etmeyi seviyor.Öğretmnler hakkını aramayı bilmiyor.Bir ıkı kişi konuşunca da birşekilde sindiriyorlar.Peki bu durumda ben istifa edebilir miyim ?

evet edebilrsin arkadaşım, sonuçtu bu görevlendirme sizin keyfi isteğiniz doğrultusunda dilekçeniz ile oldu. "şeflik görevimden istifa ediyorum" diye dilek.eni ver. işleme almak zorundalar.

Hım olur falan alınmış olması beni olumsuz etkilemez dimi hocam.Çünkü bu dilekçe verilirken ders saatı falan bellı degıldı.özellıkle 32 saat vermelerının nedenı de bölüm şefliğinden ek ders alacağız yaa onu ders ile doldurup ekstradan iş yaptırmak.Çünkü başka birine verilse ona da dersler için ek ders ödenmesi lazım

Bölüm şefliği için istifa dilekçemi verdim işleme koydular ama ilden gelecek olan yanıta göre görevime devam edeceğim söylendi bu işin prosedürü nedir okul müdürü kabul ettikten sonra neyi beklicem ben ki daha önce istifa edenler yardımcı olursa sevinirim

hocam ders saatınızı ıkıye bolmus sanırım yanı 64 saat fıılen ders varsa oncelık onları sıze verırı kalan kısımdan kordınatorluk yazarlar ders sayınız fazla ıse o sekılde olur zaten 40 saat bıle gırmek zorunda kalabılırdınız

ders saatlerınızde ıs yapmanzı ısteyemezler yanlız o 10 saatlık surede bu ıslerı sızden ısteyebılıyorlar sanırım yukarda yazıllan maddelerden dolayı

http://www.memurlar.net/haber/524343/

(4) Alanda yeterli öğretmen olduğu halde istekli öğretmen bulunmaması halinde okul/kurum müdürü tarafından ilgili alan öğretmenleri arasından bu maddenin birinci fıkrasına göre resen görevlendirme yapılır.

Ders yükünüz eşit olarak dağıtılmalı. Bölümünüzde toplam 54 saatmi ders var yoksa 64 saatmi ders?

(Toplam ders saatiniz + Şeflik Saati) / 2 size verilecek ders yükü...

yani size 32 saat verirken diğer arkadaşınızadamı 32 saat ders veriyor?

öyle olmaz. Öğretmene 37 saat ders verecek şefe 27 saat ders+10 saat şeflik.

burada konuyla ilgili bir mahkeme kararı var.
http://www.ogretmenlersitesi.com/haber/8242

yo ben ders saatlerini sormuyorum 86 saat ders yükü varda benim sorduğum şeflikten istifa ettikten sonra 29 saat mı ek ders alıcam 27 mi ben istifa dilekçemin sonucunu beklemek ve o zamana kadar 27 saat ek ders değilde 29 saat ek dersi dilekçemi verdikten hemen sonra işlenmesini istiyorum bu yanlış mı

pardus63' Alıntı:
yo ben ders saatlerini sormuyorum 86 saat ders yükü varda benim sorduğum şeflikten istifa ettikten sonra 29 saat mı ek ders alıcam 27 mi ben istifa dilekçemin sonucunu beklemek ve o zamana kadar 27 saat ek ders değilde 29 saat ek dersi dilekçemi verdikten hemen sonra işlenmesini istiyorum bu yanlış mı
Dilekçenin onayı gelene kadar şef sizsiniz hocam 27 almaya devam edersiniz. Nasıl dilekçe verip şef olmak için onay bekliyorsak aynı şey istifa ederkende geçerli...

Hocam istifa etseniz dahi eğer diğer arkadaşınız şef olma talebinde bulunmazsa ikinizde birisini okul müdürü resen görevlendirebilir.

Bölümünüzdeki malzemeler için bu görevleri üstlenebilirsiniz ancak bölüm dışındaki taşınabilirlerle sizin ilgilenmeniz abes. Bu konuda herhangi bir karar veya açıklayıcı yazı var mı bilmiyorum ancak tüm sistemi size emanet etmek istiyorlarsa bu durumu netleştirmek okulunuza dilekçe vererek açıklama isteyebilirsiniz. Gelen yazının şekline ve hangi kurum tarafından gönderildiğini dikkate alarak bir sonraki adımınızı atabilirsiniz.

Şeflik istifa onayı ilden geldikten sonra 29 almaya başlarsınız. 29 almanız için sınıf rehberliği veya klub olması lazım. 27+2 şeklinde.
Yeni gelen arkadaşınız stajer ise sizi reesen görevlendirebilir. Ama müdürün öyle bir niyeti olsa dilekçeyi kabul etmezdi diye düşünüyorum. Şu var sonuçta bölümün işleri siz ikinize bir şekilde yaptırılacak zaten. aranızda anlaşın işleri paylaşın.

Geri