bölüm değiştirmek istiyorum yardım

Kodla Büyü

bilisim5587

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaslar bilgisayar öğretmenliğivyapan bayanım ve pişmanım şimdi burda soylenmeyeceğim sadece çözüm önerisi istiyorum . Öncelikle ingilizce biliyorum ve çok seviyorum. Matematik te severim. Bu iki öğretmenliği yapmayı çok isterdim.
Eskişehir Anadolu üniversitesi açık öğretim fak bölümlerine baktım lisans olarak sosyoloji turk dil edebiyatı gibi bölümler var. Bunun dışında işletme ve iktisat var yani öğretmenlikle ilgisi pek yok.
Açık öğretim fakültesine sınavsız girmek ilk düşüncem .
Bunun dışında sıfırdan örgün eğitim alabilirim seneye istanbulda ingilizce bölümü okusam diyorum . Bu sefer tekrar kpss ye girmem gerekir değil mi
Baska önerisi olan var mı
Yada benim durumumda olan

2.öğretim okuyup, 4 sene bittikten sonra alan değişikliği yapmak daha mantıklı olur bence. kpss gitgide zorlaşıyor...

Bunun cevabını arayanlardanım hocam sizi o kadar iyi anlıyorum ki....

Önümüzdeki dönem Edebiyat okumayı düşünüyorum.. Gerçi ortaokulda çalışmaktan çok memnunum liseyi pek sevemedim ... Matematik okumak içimde bir uhde... :cry:

ben de sizi çok iyi anlıyorum. bu yüzden açık öğretim edeb okuyorum 2. sınıf. bir şeyler yapmak için karar vermedikçe rahat edemezsiniz. örgün ing okumak güzel zamanı olana. karar sizin

hocam zamanında çok araştırmıştım, 2. üniversite okursan kadrolu olduğun için tekrar kpss'ye girmene gerek yok. direk il içinde alan değişikliğine başvurabilirsin
branşını değiştirmek için 2. üniversite okumaktan başka çözüm yok.

rüzgara karşı hocam peki alan mesela ingilizce olsa da , bilgisayarla ilgili bir alan olmadığı için alan değişikliği ile gidebiliyorum degıl mı

bilisim5587' Alıntı:
rüzgara karşı hocam peki alan mesela ingilizce olsa da , bilgisayarla ilgili bir alan olmadığı için alan değişikliği ile gidebiliyorum degıl mı
tabi ki hocam, ben de bu durumdayım zaten, rahat olun.
2. üniversiteyi bitirince mebbise işleteceksin, sonra da alan değişikliğine başvuracaksın. alan değişikliğinde kontenjanlar her branş için açılır, kimin hangi bölümden geçtiğinin önemi olmaz. şartları sağlayan alan değişikliğine başvurabilir. ayrıca alan değişikliği kontenjanları sadece il içinde olur, il dışına alan değiştirilemez. yani bulunduğun ildeki ingilizce kontenjanlarını görebilirsin sadece...
not: konuyu her telden bölümüne açtığın için anasayfada gözükmüyor :=)

Ben de bir şey sormak istiyorum.Bizim bölümümüz sayısaldı.İng için ygsye girdiğimizde puan olarak dezavantaj yaşar mıyız?Eskiden öyle birşeyler vardı.Şimdi nasıl bilmiyorum.Eğer Öyle olmazsa bir bayan için İngilizceye geçmek çok mantıklı.

yeniogretmen' Alıntı:
Ben de bir şey sormak istiyorum.Bizim bölümümüz sayısaldı.İng için ygsye girdiğimizde puan olarak dezavantaj yaşar mıyız?Eskiden öyle birşeyler vardı.Şimdi nasıl bilmiyorum.Eğer Öyle olmazsa bir bayan için İngilizceye geçmek çok mantıklı.
hocam eskisi gibi alan kısıtlaması yok. orta öğretim başarı puanınız kesilmez. tabi ki ilgili (dil vs.) sınavlara girmeniz gerekir

Geri