Zamanında bir müdür bozuntusu(sonra malum sebepten atıldı) fikir ayrılıklarımız ve beyefendinin hukuksuz işlerine(en basit örneği kendini grunba ekler derse girmez, açık liseye ekler okula bile gelmez ek ders alır) taş koyduğumuz için benzer bir şey denemişti. Eylül de okula geldik geçen yıl en çok istenen bölümken sözde o yıl 3 kişi istemiş. İdare kasıtlı olarak öğrencileri başka bölümlerle yönlendirmiş. Şükür çevrem geniştir. Normalde bana bölüm soran öğrenci ve velilere tüm bölümleri net anlatırım, hangi bölümü isterse kendi seçsin diye. O yıl da sene başında nakil gelecek bir sürü kişi sordu hangi bölümü seçeyim diye, çoğunu tanıyorum. Bildiğim ne kadar disiplinsiz öğrenci varsa hepsine bizim bölümü tavsiye ettim. Öğrenci özel olarak bizim bölümü isteyince bir şey yapamadılar, bölüm 12 kişi ile mi ne açıldı. O zamanlar şeftim, hem ben hem de diğer arkadaşlar görevimiz olmamasına rağmen okulun düzeni için bölümde disiplini sağlamaya yönelik idareye destek vermeye çalışıyorduk, onu da bıraktık. Bizim aramız çocuklarla çok iyiydi, müdür efendi her gün uğraştı o çocuklarla. Okulda şamata gürültü hiç eksik olmuyor, bir şey de yapamıyor, kudurdu resmen. Ha bire falanca öğrenci için dersi bozduğuna yönelik dilekçe yazın, disiplin kuruluna yönlendirin deyip durdu. Biz de inatla öğrencilerimizden çok memnun olduğumuzu söyledik. Ertesi sene de özellikle çalıştık, anadolu teknik bizim bölümde açıldı, öğrenciler hem de en iyi öğrenciler özellikle bize gelmek istedi. İyice kudurdu. Yanlış hatırlamıyorsam o sınıf mezun olmadan da ihraç edildi. Allah kolaylık versin, iş bilmez hele art niyetli insanla çalışmak çok zor.