bölüm>kategori>içerik ...>içerik nasıl yapılabilir?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan tE0
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

tE0

Site Gezgini
Arkadaşlar Joomla ya karşı hiç tecrübem yok,yeni başladım ve öğrenme aşamasındayım.Bir şey yapmaya çalışıyorum ama beceremedim,belki çok kolay bir çözümü vardır malesef bulamadım yardımlarınızı bekliyorum..

Okul bölümü içinde 5 adet Kategori oluşturdum, örneğin bunlardan bi tanesi okulumuz. Okulumuz Kategorisi de kendi içinde 4 içeriğe ayırdım BTS,Teknoloji tasarım ve Sınıflarımız gibi. Bundan sonra kitlendim resmen.:S

Sınıflarımız içeriğine girdimiz zaman 1A 2A 3A ... şeklinde linkler oluşturup , ilgili linkin üzerine tıklanmasıyla o sınıfdaki öğrencilerin resimlerinin gelmesini istiyorum.
Yani içeriğin içine yeni bir içerik oluşturmaya çalışıyorum.

Bunu nasıl yapabilirim?

1A 2A 3A ... linklerinin içeriklerini hangi bölüm/kategori de oluşturmalıyım ki sınıflarım içeriğinde görülsün?

Bilenler bana bir yol göstersin lütfen..şimdiden teşekkürler...

joomlayla ilgili birçok kaynak site ve forumlar var oraya yazsan daha net cevap alırsın bence...

oraya da yazdım dün ama cevap yazan olmadı. sizlerle de paylaşmak istedim, mutlaka vardır burdada bilen birileri diye düşünüyorum.

arkadaşlar bende joomla yı kullanarak bir okul sitesi yapmak istiyorum ama bu konuda hiçbir bilgim yok apache2triad ı kurdum tarayıcıda localhost/phpmyadmin yazıyorum açılmıyor lütfenn yardımmmm.

sadece resimlerini göstermek istiyorsan resim galerisi bileşeni ekleyebilirsin.. onlardada kategoriler oluyor mesela datso isimli galeri güzel tek kötü yanı resmin alt köşesinde reklamını yapıyor:)

o bileşenleri de denedim DatsoGallery, JJGallery ,RSGallery2 ama hepsindede Sınıflarımız içeriğindeki 1A 2A ... linkleriyle bağlantı kuramadım. :cry: hepsi ana sayfa da ya da bi ktegorinin içinde gözüküyor. Aklıma gelen bir çözüm yolu var aslında.. şunu yapabilirim ;

örneğin 1A sınıfındaki tüm öğrencilerin resimlerini paint vs. bi program da tek resim haline getirip /image/ klasörünün içine yükleyip 1A linkine bu resmin adresini popup olarak verebilirim de ,bu mudur en mantıklsı onu merak ediyorum,yani herkes bu şekilde mi yapıyor joomla da.

simgeogretmen' Alıntı:
sadece resimlerini göstermek istiyorsan resim galerisi bileşeni ekleyebilirsin.. onlardada kategoriler oluyor mesela datso isimli galeri güzel tek kötü yanı resmin alt köşesinde reklamını yapıyor:)
hocam o resim watermark yönetim panelinden bileşenin özelliklerinden iptal edebilir yada components\com_datsogallery içindeki watermark.png dosyasını değiştirerek kendi logonuzuda koyabilirsiniz...

tE0' Alıntı:
o bileşenleri de denedim DatsoGallery, JJGallery ,RSGallery2 ama hepsindede Sınıflarımız içeriğindeki 1A 2A ... linkleriyle bağlantı kuramadım. :cry: hepsi ana sayfa da ya da bi ktegorinin içinde gözüküyor. Aklıma gelen bir çözüm yolu var aslında.. şunu yapabilirim ;

örneğin 1A sınıfındaki tüm öğrencilerin resimlerini paint vs. bi program da tek resim haline getirip /image/ klasörünün içine yükleyip 1A linkine bu resmin adresini popup olarak verebilirim de ,bu mudur en mantıklsı onu merak ediyorum,yani herkes bu şekilde mi yapıyor joomla da.
http://www.joomlaworks.gr/ adresinden Simple Image Gallery Plugin indirerek yapabilirsiniz indirdiğiniz dosyayı bot kurulum yerinden kurmanız gerekiyor nasıl kullanılacağı içine yazıyor eğer olmazsa daha ayrıntılı yazarım kolay gele...

Fikir olarak;
hocam, Personel bileşenini kullanabilirsiniz. Dikkat edeceğiniz nokta personel bileşenini menüye eklerken ana menüye değilde okul menüsünün içine atacaksınız. Tabi isimini de Snıflarımız vs koyacaksınız :)
Anlayacağınız kullanıcı Okul menüsü tıklayınca o menü gelecek.

Personel bileşeninde branşlar-kategori eklerkende 1a 2a gibi isimler verirsiniz.

ozgul32 hocam,
imkanınız varsa kendi makinenizi server yapmayın. CPANEL vs olan bir yerden host alırsanız rahat olur. İsterseniz forumda yönetici arkadaşlar yardımcı olur.

joomla için kendi makinenizde kurduğunuz msql serverda sadece 1 veritabanı oluşturmanız yeterli. Kullanıcı adı, veritabanı ismi ve şifreyi bilin-unutmayın yeter. joomlayı www root içine kopyalayın ...

Bilgisayarınıza önce apachiyi sonra msql serveri kurunca (joomla ortalıkta yokken) localhost yazınca phpmyadmine ulabileceğiniz yer ekrana gelir.

hasan hocam bilgisayarı joomla için nasıl yapılandırmalıyım daha geniş bilgi verebilirmisiniz. benim bilgisayarımda vista yüklü o da etkiliyo olabilirmi?

Teo hocam bölüm oluşumunu bir alt düzeyden başlatırsanız sorun kalacağını sanmıyorum.
Bölüm: Okulumuz
Kategori:Sınıflarımız
İçerik1:1/A
İçerik2:1/B
İçerik2:2/a
...
...
..

Menüyü oluştururken de list kategory ile oluşturursanız, o kategorideki tüm içrikler alt alta görünür. (Ben de henüz 2 hafta oldu joomlaya başlayalı yazdıklarım doğru olmayabilir de)

Sayın ozgul32 hocam yukarıda da linki verilmiş: XJ! (bknz.tEO) Bu program tüm işinizi görür ve kurulumu kullanımı oldukça basit. Yani apache, phpMyadmin falan filan yüklemenize gerek yok. Kısaca hiçbi ayar yapmıyosunuz. sitenizi kendi bilgisayarınızda hazırlayıp servera göndermeniz gerekiyo sonradan.

Geri