Arkadaşlar bölge normu kaç saattir
bölge ders toplamı 21 e bölünüyor ve yukarıda eyolcu hocamın açıkladığı şekilde dağıtılıyorKaç saate 1 normu veriliyor
Norm fazlasi olmamak.icin en az kac saat dersimiz olmalıbölge normunda en çok kafa karıştıran şey artık norm hesabı şöyle ki en son artık müzik dersine 8 saate norm düşer iken bilişim normu artık ders en son 12 olabiliyor 13 dersi olan öğretmenimiz 8 saate müzik dersine norm gelmiş ben 13 saat ile norm fazlası oldum diye haklı olarak adaletsizlik olduğunu düşünüyor maalesef bir çok müdürlerimiz (bu arada bende müdürüm) ee hocam 21 bölüyorlar işte diyecek kadar konudan bi haber olduklarından ortalık karışıyor. Daha önce ilçe norm modülünde (her şey burada olup bitiyor) artık normları saat saat ve bir çok bilgiyi görür iken artık bu bilgilere il mem bile ulaşamıyor her şey bakanlık onaylayınca belli oluyor
21 e kesin gelir 20 ve 15 e kadar olasılık çok yüksektir. Ancak küçük ilçelerde 15-20 arası risk taşır en yakın arkadaşım f bil öğretmeni 17 saat ile norm fazlası oldu diğer okulda 18 saat olduğu için bende ilçe komisyonundaydım demediğini bırakmadı.Norm fazlasi olmamak.icin en az kac saat dersimiz olmalı
Arkasının giderde 17 saat derse kim girecek21 e kesin gelir 20 ve 15 e kadar olasılık çok yüksektir. Ancak küçük ilçelerde 15-20 arası risk taşır en yakın arkadaşım f bil öğretmeni 17 saat ile norm fazlası oldu diğer okulda 18 saat olduğu için bende ilçe komisyonundaydım demediğini bırakmadı.
Eğer bölgede en düşük puana sahip ise ve başka okulda ihtiyaç var ise alırlar artık bu ilçenin sorunu olur 17 saate öğretmen bulmak zorunda kalır. Ancak bu uygulamlar yıldan yıla farklılık gösteriyor bazen sert uygulama yapılır iken bazen de müjde şeklinde vaz geçiliyor. Bun yıl yazının üslubu çok sert meselaArkasının giderde 17 saat derse kim girecek
Tesekur ederim açıklamalar için, diğer okulda ders saati daha az olur ise öbür okulun günahı ne ,ne için yapılıyor o zaman buEğer bölgede en düşük puana sahip ise ve başka okulda ihtiyaç var ise alırlar artık bu ilçenin sorunu olur 17 saate öğretmen bulmak zorunda kalır. Ancak bu uygulamlar yıldan yıla farklılık gösteriyor bazen sert uygulama yapılır iken bazen de müjde şeklinde vaz geçiliyor. Bun yıl yazının üslubu çok sert mesela
Hocam 1999 yılından beri uygulanan norm işlemleri ne yazık ki şu an bu durumdaTesekur ederim açıklamalar için, diğer okulda ders saati daha az olur ise öbür okulun günahı ne ,ne için yapılıyor o zaman bu
Diyelim ki eğitim bölgesinde 4 okul var. İki okulda bilişim dersi hiç seçilmedi. Bir okulda 4 saat ve diğer okulda 6 saat seçildi. Bu duruma göre benim anladığım 6 saat dersi olan okula norm verilmesi lazım diye biliyorum. Benim bu örneğe göre norm fazlası olmamam gerekiyordu. Ama fazla oldum. Okulumda 6 saat ders var. Bölgedeki diğer okullarda bilişim öğretmeni yok. Proje okulları zaten kendi içerisinde değerlendiriliyor.6 saat kuralı var mı
Diyelim ki eğitim bölgesinde 4 okul var. İki okulda bilişim dersi hiç seçilmedi. Bir okulda 4 saat ve diğer okulda 6 saat seçildi. Bu duruma göre benim anladığım 6 saat dersi olan okula norm verilmesi lazım diye biliyorum. Benim bu örneğe göre norm fazlası olmamam gerekiyordu. Ama fazla oldum. Okulumda 6 saat ders var. Bölgedeki diğer okullarda bilişim öğretmeni yok. Proje okulları zaten kendi içerisinde değerlendiriliyor.