Bölge Normu, Norm Fazlası? Yardım ltfn...

Kodla Büyü

bil_tek&yaz

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Merhaba Arkadaşlar,
Kendi okulumda 8 saat dersim var ve norm fazlası oldum. Bildiğim kadarıyla okulda 6 saate bir norm veriliyor.
Bölge normuna bakıp norm fazlası yaptılar desem bölgeye benden sonra gelen bilişimciler var onların norm fazlası olması gerekmez mi?
Bir de norm fazlası dolayısı ile tercih yapmak zorunda kalırsam başka bir ilçeyi tercih edebiliyor muyum acaba. açılan okullara baktım hepsi ilçeye bağlı köyler bir tek merkezde halk eğitim merkezi var.

Hocam geçen sene benim de 6 saat dersim vardı ve bölge normuna takıldığım için norm fazlası oldum. Diğerlerinin norma fazlasının olmaması hizmet puanlarından kaynaklanabilir.
Gelelim tercih konusuna.. Bulunduğunuz ildeki bütün okulları seçebilirsiniz. Aynı şekilde hizmet puanı yüksek olan tercihine yerleşir. Başka bir ilçeyi, köy okulunu vb. seçebilirsiniz.
Size en yakın olan okul en mantıklı okuldur.. Benim şansıma ilçedeki EML'deki bilişimci arkadaşın biri idareci mdr. yrd. olmuştu onanda kalan normu ben doldurdum..
İnşallah hakkınızda hayırlısı olan okul gelir.

bil_tek&yaz' Alıntı:
Merhaba Arkadaşlar,
Kendi okulumda 8 saat dersim var ve norm fazlası oldum. Bildiğim kadarıyla okulda 6 saate bir norm veriliyor.
Bölge normuna bakıp norm fazlası yaptılar desem bölgeye benden sonra gelen bilişimciler var onların norm fazlası olması gerekmez mi?
Bir de norm fazlası dolayısı ile tercih yapmak zorunda kalırsam başka bir ilçeyi tercih edebiliyor muyum acaba. açılan okullara baktım hepsi ilçeye bağlı köyler bir tek merkezde halk eğitim merkezi var.

diğer arkadaşların değilde sizin norm fazlası olmanız ders sayınızın diğerlerinden daha düşük olmasıdır.Bölge normunda hizmet puanına değil ders sayısına bakılıyor hocam.

Hocamızın açıklaması:
okul-formator-ve-bilgisayar-ogretmeni-f28/norm-hesabi-t142502.html

6 saate bir norm olayı bağımsız bölge ve köy okulları için geçerliydi en son. Geçen sene 14 saat ile norm fazlasıydım. Bu sene 18 saatle norma dahil olmuşum.

Geri